Nipala

Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) hoito

Hoito sukupuolitauteja

Hoitoon sukupuolitauti aikaisin rajoittaa ongelmia ne voivat aiheuttaa. Jos sinulla on STD, saada hoitaa heti. Lue lisää hoito sukupuolitaudeilta ›

Teens: saada tarkistaa sukupuolitaudit

Muista: Kaikenlainen seksiä altistaa sukupuolitaudeilta. Etsiä merkkejä sukupuolitautien sinun ja kumppanisi. Asetutaan jos et ole varma. Ja jos sinulla on STD, saada hoitaa! Kerro kumppani, jotta he voivat saada kassalla, too.

Ei kaikki sukupuolitaudit ovat oireita näet. Mutta tietäen yhteisiä merkkejä auttaa. Kiinnitä huomiota kehon ja parisi kehon. Jos jompikumpi näet tai tunnet jotain, joka tuntuu oire, saada tarkistaa.

Getting tarkastetaan on ainoa tapa tietää varmasti, jos sinulla on STD. Voit saada testattu terveyskeskuksessa tai lääkärin vastaanotolla. Testit voivat olla:

Lisätietoa saada tarkastetaan sukupuolitaudeilta ›

Sukuelinten HPV: diagnoosi ja hoito

Sukuelinten HPV usein havaitaan rutiini tentti. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat kysyä, jos olet seksuaalisesti aktiivinen, ja jos sinulla on ollut dysplasia tai sukupuolielinten syyliä ennen. Voit myös tarkistaa merkkejä muista sukupuolitaudeista. Sukuelinten HPV ei voida parantaa, mutta sen vaikutukset voidaan hoitaa.

  • Papa-testin voi osoittaa merkkejä dysplasia tai syyliä kohdunkaula. Solunäyte otetaan kohdunkaula ja tarkastella mikroskoopilla.

  • Colposcopy voidaan tehdä nähdä dysplasia tai syyliä selvemmin. Suurennuslasi soveltamisala (Kolposkooppi) käytetään tarkastella kohdunkaulan emättimen kautta.

  • Acetowhite testi tekee syyliä helpompi nähdä. Etikka levitetään kohdunkaulan tai muita iho voi vaikuttaa. Jos syylät ovat läsnä, ne muuttuvat valkoisiksi. Tämä testi voidaan tehdä aikana colposcopy.

  • DNA-testi voi selvittää, mikä kantaa HPV olet. Epänormaalit solut tutkitaan nähdä, jos olet suurempi riski sairastua syöpään. Tämä saattaa vaikuttaa hoitosuunnitelman.

Lue lisää sukuelinten HPV diagnoosi ja hoito ›