Nipala

Tosiseikat klamydia

Klamydia on bakteeri sairaus, joka voi levitä sukupuoliyhteydessä. Bakteeri, joka aiheuttaa sitä kutsutaan klamydia. Mukaan CDC, klamydia on yleisimmin raportoitu tartuntatauti Euroopassa. Kuitenkin, se on edelleen suurelta osin underreported. Useimmat ihmiset eivät tiedä, he ovat saaneet tartunnan klamydia. On olemassa muutamia oireita alkuvaiheessa.

Kuka kuuluu riskiryhmään?

Jokainen, joka on seksi on vaarassa klamydia. Nuoret aikuiset ovat erityisen suuri riski, koska ne ovat vähemmän todennäköisesti käyttää kondomia yhdynnän aikana.

Voiko klamydia voidaan estää?

Vähentää riskejä otat, jotka lisäävät mahdollisuutesi saada klamydia voi auttaa ehkäisemään sitä. Miehet ja naiset voivat levitä klamydia ottaa suojaamattomassa emättimen, suun tai anaali seksiä. Voit vähentää riskiä ei ole seksiä. Tai jos et, voit alentaa riskiä rajoittamalla määrä seksikumppaneita olet ja käyttämällä kondomia. Vältä seksuaalisessa kontaktissa tartunnan saaneen henkilön, kunnes hän lopettaa hoidon. Jos olet diagnosoitu klamydia, kaikki seksikumppaneita pitäisi tutkia ja käsitellä tartuttamisessa. Naiset ovat usein virus, jos niiden sukupuolta olevat kumppanit ei käsitellä.

Oireita klamydia

Useimmat ihmiset klamydia ei ole mitään oireita. Varhainen merkki klamydia naisilla on limamaisen valkovuoto. Tämä ei kuitenkaan ole helppo oire huomata, koska monet naiset ovat erilaisia ​​määriä vastuuvapauden päivittäin. Nämä ovat muita oireita, että naiset voivat olla.

  • Kipua tai kirvelyä virtsatessa

  • Epänormaali valkovuoto

  • Kipu alavatsan tai alaselän

  • Pahoinvointi

  • Kuume

  • Verenvuotoa kuukautisten välillä

  • Kivulias yhdyntä

Miehet saattavat olla vuotoa peniksen, tihentynyt virtsaamistarve, kirvely virtsatessa, ja kivulias, turvonneet kivekset.

Komplikaatioiden klamydia

Hoitamattomana klamydia voi levitä kohtuun munanjohtimet ja aiheuttaa lantion tulehduksellinen sairaus (PID). Komplikaatioita PID on lueteltu alla.

Kohdunulkoinen raskaus kutsutaan myös munanjohtimien raskaus. Se tapahtuu, kun hedelmöittynyt munasolu tarttuu munanjohtimen sijaan kohtuun. Kohdunulkoisen raskauden on lopetettava pelastaa äidin hengen.

Klamydia raskauden aikana voi vaikuttaa lapseen. Nämä ovat joitakin mahdollisia vaikutuksia.

  • Ennenaikainen synnytys

  • Alhainen syntymäpaino

  • Infektiot kuten sidekalvotulehdus (silmätulehdus) ja keuhkokuume

Naiset, jotka ovat klamydia on myös suurempi riski kiinni HIV, jos ne ovat altistuneet virukselle.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet yhdistyksen klamydian kanssa kohdunkaulan syövän, mutta molemmat ovat monia samoja riskitekijöitä.

Diagnosointiin ja hoitoon

Jos olet diagnosoitu klamydia, voit hoitaa ja nopeasti parantaa taudin. Kuitenkin useimmat naiset ja miehet klamydia on lieviä oireita tai ei ollenkaan. Siksi tauti jää usein huomaamatta.

Viime aikoihin asti, se oli vaikea diagnosoida klamydia, koska testit olivat vaikea tehdä ja tulokset olivat epäluotettavia. Naisen piti olla lantion tentti, joka mahdollisti lääkäri ottaa nesteitä hänen kohdunkaula. Diagnosointi mies mukana ottaa näyte nesteen hänen virtsaputki. Herkempiä, vähemmän invasiivisia ja halvempaa testit ovat nyt saatavilla. Yksi testi, esimerkiksi etsii klamydia bakteerit virtsanäyte.

Lääkärit käyttävät antibiootteja hoitoon klamydia. Yleisin hoito on seitsemän päivän aikana doksisykliini tai kerta-annoksen antibioottia nimeltä atsitromysiini.

Kaikki sukupuolta olevat kumppanit olisi arvioitava, testattu ja käsitelty. Henkilöt, joilla on klamydia ei pitäisi olla yhdynnässä, kunnes ne ja niiden sukupuolta olevat kumppanit ovat suorittaneet hoidon, muuten ne voidaan uudelleen tartunnan.

Enemmän seulonta on tarpeen

Laajalle levinnyt seulonta on tehokas tapa saada ja hoitaa klamydia. CDC ja Office of Population asioiden ovat toteuttaneet monia seulonta ohjelmia. CDC suosittelee vuosittain seulonta kaikille seksuaalisesti aktiivisia naisilla ikä 25 ja alle. Se suosittelee myös vuosittain näytöksissä vanhemmille naisille, joilla on yksi tai useampia riskitekijöitä. Riskitekijöitä ovat useampaan kuin yhteen sukupuolta olevan kumppanin tai ei käytä kondomia. Raskaana olevien naisten tulisi aina seulottava klamydia.