Nipala

Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) yleiskatsaus

Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) ovat tartuntatauteja, jotka leviävät sukupuoliyhteydessä.

Sukupuolitaudit ovat kasvussa, johtuen mahdollisesti enemmän seksuaalisesti aktiivisia ihmisiä, joilla on useita seksikumppaneita elämänsä aikana. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) arvioi, että 19 miljoonaa uutta tapausta sukupuolitautien esiintyy vuosittain Yhdysvalloissa sukupuolitaudeilta miehiä ja naisia ​​kaikista taustat ja talouden tasoilla. Viisikymmentä prosenttia uusista tartunnoista ihmisten välillä vuotiaita 15 ja 24 vuotta.

Tyypit

Mukaan CDC ja National Institute for Allergy ja tartuntatautien, yleisimpiä sukupuolitauteja ovat seuraavat:

Immuunikato (AIDS): AIDS johtuu ihmisen immuunikatovirus (HIV), joka tuhoaa elimistön kykyä taistella infektiota. Ihmiset, jotka ovat aids ovat erittäin alttiita monille hengenvaarallisia sairauksia ja tiettyjä syövän muotoja.

Viruksen leviämistä esiintyy useimmiten aikana seksuaalista toimintaa tai jakamalla neuloja käytetään pistää laskimoon lääkkeitä.

Ihmisen papilloomavirus (HPV): Tätä yhteistä STD voi aiheuttaa sukupuolielinten syyliä, jotka voivat esiintyä sisä-tai ulkopuolelle alueita sukuelinten ja voi levitä ympäröivään ihoon tai seksuaalisen kumppani. Koska HPV-infektio ei aina aiheuta syyliä, infektio voi jäädä havaitsematta.

Naiset, joilla on HPV-infektio on lisääntynyt riski sairastua kohdunkaulan syöpään. Säännöllinen Papa-testit voivat havaita HPV-infektio sekä epänormaali kohdunkaulan soluissa. HPV-rokote on saatavilla auttaa ehkäisemään kohdunkaulan syöpää.

Vaikka hoito sukupuolielinten syyliä, virus jää ja syyliä voi uudelleen näkyviin.

Klamydiainfektioiden: yleisin kaikista sukupuolitauteja, klamydiainfektioiden voi vaikuttaa sekä miehiä että naisia. Ne voivat aiheuttaa epänormaalia sukuelinten vastuuvapauden ja polttaminen virtsaaminen. Naisilla hoitamaton klamydia-infektio voi johtaa lantion tulehduksellinen sairaus (PID). Klamydiainfektioiden voidaan hoitaa antibioottihoitoa. Valitettavasti monet ihmiset ovat vähän tai ei lainkaan infektio-oireita. Yleisin ja vakavia komplikaatioita esiintyy naisilla ja kuuluvat PID, kohdunulkoinen (munanjohtimien) raskaus ja hedelmättömyyttä.

Tippuri: Tippuri aiheuttaa vuotoa emättimestä tai peniksen ja kivulias tai vaikea virtsaaminen. Yleisin ja vakavia komplikaatioita esiintyy naisilla, ja ne sisältävät PID, kohdunulkoinen (munanjohtimien) raskaus ja hedelmättömyyttä. Tippuri infektioita voidaan hoitaa antibioottihoitoa.

Sukupuolielinten herpes: Tämä infektio aiheuttaa herpes simplex viruksen (HSV). Oireita voivat olla kivuliaita rakkuloita tai avohaavoja sukuelinten alueella, joka voi edeltää pistelyä tai polttava tunne jaloissa, pakaraan tai sukuelinten alueella. Haavaumat häviävät yleensä muutaman viikon, mutta virus jää elimistöön ja vauriot voivat uusiutua.

Ei ole parannuskeinoa HSV, mutta on anti-virus-aineita, jotka voivat lyhentää puhkeamisen ja vähentää oireita.

Kuppa: ensimmäinen oire on kivuton avoin haava, joka yleensä näkyy tai ympärillä sukupuolielimiä. Hoitamaton kuppa voi edetä ohimenevää ihottumaa ja lopulta vakavasti osallistumista sydämen ja keskushermoston. Kuppa infektioita voidaan hoitaa antibioottihoitoa.

Muita sairauksia, jotka voidaan sukupuolitautien kuuluvat bakteeri vaginosis, chancroid, Satiaiset, syyhy, trichomoniasis, ja emättimen hiiva-infektiot.

Diagnoosi

Useimmat sukupuolitaudit voidaan diagnosoida kautta tentti Lääkäri, kulttuuria eritteiden emättimen tai peniksen tai verikoe. Kun diagnosoitu varhaisessa vaiheessa, monet sukupuolitaudit voidaan hoitaa.

Hoito

Jos olet diagnosoitu STD, että hoito aloitetaan heti, ottaa koko kurssin lääkkeitä, ja noudata lääkärin ohjeita. Vältä yhdyntää kun olet hoidetaan, ja ilmoittaa kaikki viimeaikaiset seksikumppaneita ja kehottaa niitä saada altistumisen seurannasta. On seurannan testi olla varma STD on onnistuneesti hoidettu.