Nipala

Tartu toimeen voittamaan sydänsairaus

Jos olet vaarassa sydänsairauden, meillä on hyviä uutisia sinulle. Monet ihmiset voivat ryhtyä toimiin merkittävästi vähentää heidän mahdollisuuksiaan kehittää sitä. Vaikka sinulla on jo ateroskleroosin tai on ollut sydänkohtaus, siellä on paljon voit tehdä estää tulevia sydänoireita.

Sydämen katetrointi, ohitusleikkauksien, angiografia, stentit ja statiinit auttavat monia ihmisiä, joilla on sydänsairaus elävät pidempään. Jopa niin, sydänsairaus on edelleen yleisin kuolinsyy Euroopassa, mukaan Euroopan Heart Association (AHA). Voit auttaa varmista, että et ole tullut tilastotieto toteuttamalla toimenpiteitä alentaa riskiä.

Riskitekijät

Joitakin riskitekijöitä ovat kuin sinun hallinnassasi: Et voi muuttaa sukupuoli (miehillä on suurempi riski), suvussa tai ikäsi (riski kasvaa iän myötä).

Muita merkittäviä riskitekijöitä, voidaan kuitenkin muuttaa. Voit auttaa alentaa riskiä sairastua sydänsairauksiin tekemällä positiivisia elintapojen muutoksia. Vaikka sinulla on jo sydänsairaus, tehdä näitä asioita voi auttaa sinua välttämään tulevaisuudessa sydänkohtaus:

 • Lopeta tupakointi. Tupakoitsijat ovat kahdesta neljään kertaa suurempi todennäköisyys sairastua sydänsairauksiin kuin tupakoimattomien, AHA sanoo.

 • Korkeaa verenpainetta. Jos sinulla on verenpaine yli suositeltavaa, työtä teidän terveydenhuollon tarjoaja alentaa sitä. Pudottamalla vain 12-13 pistettä voi alentaa riskiä ottaa sydänkohtauksen 21 prosenttia.

 • Valvoa korkea kolesteroli. Jos sinulla on korkea kolesteroli, varsinkin jos sinulla on korkea LDL ("huono") kolesteroli, työskennellä oman tarjoaja alentaa sitä. Jopa 10 prosentin vähennys sinun kokonaiskolesteroli voi pienentää riskiä sairastua sydänsairauksiin 30 prosentilla.

 • Menettää ylimääräistä painoa. Jos olet ylipainoinen tai liikalihava, jopa pudottamalla vain 10 kiloa voi tehdä ero.

 • Saada fyysisesti aktiivinen, jossa lääkärin hyväksyntää. Koska kuulumattomista voidaan nostaa riskiä 50-140 prosenttia. Tämä tekee siitä yhtä vaarallista kuin tupakointi, korkea verenpaine tai korkea kolesteroli.

 • Ohjaus diabetes. Jos sinulla on diabetes, auttaa hallitsemaan. Noin 68 prosenttia ihmisistä, joilla tämä tauti kuolee sydän-ja verisuonitauteihin, ei diabetes.

Voit käsitellä useita riskitekijöitä kerralla tekemällä vain kolme asiaa: syöminen terveellisempiä elintarvikkeita, käyttäessään ja otat lääkkeitä ohjeiden mukaan.

Ravinto ja terveys

Katsomassa mitä syöt voi vähentää riskiä sydänsairauksiin. Rajoittaa elintarvikkeita, jotka ovat runsaasti kaloreita ja tyydyttyneitä rasvoja, koska ne voivat johtaa saada, samoin kuin korkeat kolesteroliarvot.

Mieti näitä elintarvikkeita, jotka ovat runsaasti ravitsemus:

 • Tumman vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti. Nämä vihannekset sisältävät vitamiineja C ja K, ja folaattia. Nämä ravintoaineet saattavat alentaa riskiä sydänsairauksiin ja joidenkin syöpien.

 • Pavut ja muut palkokasvit. Ne ovat paljon proteiinia ja hyvä kuidun lähde, joka on hyväksi sydämelle.

 • Mustikoita, karhunvatukat ja mansikat. Ne sisältävät antioksidantteja, kuitua ja vitamiineja.

 • Granaattiomenia. Granaattiomenamehun voi auttaa alentamaan korkeaa kolesterolia diabeetikoilla.

 • Saksanpähkinöitä. Nämä pähkinät sisältävät runsaasti rasvaa, mutta se ei ole tyydyttynyt laatuaan. Saksanpähkinät sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka voivat auttaa alentamaan kolesterolia.

 • Flaxseeds. Myös paljon tyydyttymättömiä rasvoja, nämä ovat toinen hyvä lähde omega-3.

Power of liikunta

Liikunta voi leikata riski sydänsairauksiin auttamalla sinua laihtua ja hallitsemaan verenpainetta, diabetesta ja kolesteroliarvot, AHA sanoo. Liikunta 30-60 minuuttia keskiraskasta liikuntaa useimpina päivinä. Reipas kävely, juoksu, uinti ja pyöräily sijoittuvat. Mutta, keskustele lääkärisi kanssa ennen harjoittelun aloittamista, varsinkin jos sinulla on jo sydänsairaus.

Tunne motivoituneen? Pidä tämä mielessä: Jos painat 200 kiloa, voit menettää 14 puntaa vuodessa lisäämällä reipasta 1-1/2-mile kävelymatka päivittäistä rutiinia ja syöminen järkevästi. Ei kovin urheilullinen? Pick toimintaa, joka ei vaadi uusia taitoja. Hate käyttäessään yksin? Pyydä ystävä liittyä sinua.

Ota lääkitystä

Seuraavat terveellisempää elämäntapaa voi riittää pitämään verenpaineen, kolesterolin tai jopa diabetes kurissa. Mutta, jos se ei tee temppu, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi suositella reseptilääkkeitä, AHA sanoo.

Lue etiketti lääkitys, sekä tietoihin, jotka apteekista koskien reseptiä. Jos olet ottanut enemmän kuin yksi lääkitys, harkitse täyttämällä kaikki lääkemääräykset on yksi apteekki. Tämä voi auttaa sinua välttämään mahdollisesti vaarallisia yhteisvaikutuksia. Anna palveluntarjoaja tietää mitään sivuvaikutuksia, mutta ei koskaan lopeta lääkkeen itse.