Nipala

Estää teini raskaus

Vaikka määrä teini tulla raskaaksi on menossa alaspäin Euroopassa, tiesitkö, että lähes neljä 10 teens silti tulla raskaaksi vähintään kerran ennen 20 vuoden ikää? Tämä tarkoittaa, että lähes miljoona teini raskaudet vuosittain.

Jos teini tulee raskaaksi, on usein vaikea kaikille.

 • Teens, jotka ovat vauva ovat todennäköisemmin:

 • Ei koulu loppuun

 • Ole yksinhuoltajat

 • Olla huono

 • On raskauteen liittyviä terveysongelmia

 • Syntyneiden lasten teini äidit ovat todennäköisemmin:

 • On alhainen syntymäpaino ja siihen liittyvät terveysongelmat (esimerkiksi lapsikuolleisuutta, hengitysvaikeuksia, kehitysvammaisuus, ja oppimisen häiriöt)

 • Saa tarpeeksi sairaanhoito

 • On koulua ongelmia

 • Käyttää väärin tai laiminlyöty

Lisäksi teini raskaudet maksaa yhteiskunnalle miljardeja dollareita, koska teini äidit ovat usein naimattomia, köyhiä ja tarvitsevat apua yhteisön ja valtion virastoissa.

04 toukokuu 2005, on National Day estää Teen Raskaus, osa National Teen raskaudenehkäisyohjelman kuukausi. Osana tätä työtä, National Campaign to Estä Teen Raskaus, yhdessä monien organisaatioiden (kuten European Academy of Pediatrics), on kehittänyt interaktiivinen online tietokilpailu, joka esittelee teini tosielämän skenaarioita, joissa sukupuolen ja pyytää heitä valitsemaan toimintatapa.

Kun vastaat, teinit annetaan palautetta heidän valinnoistaan. Kampanjan voimakkaasti huomauttaa, että ei ole seksiä (pidättyvyys) on ainoa tapa estää raskauden ja sukupuolitauteja, mutta se myös edistää vastuullista käyttäytymistä teens, jotka päätät seksiä. Tutustu www-sivuilla osoitteessa www.teenpregnancy.org. Take tietokilpailuun itse (se pysyy verkossa koko toukokuun ajan) ja sitten kannustaa teini ottaa se. Käytä näitä skenaarioita aloittaa keskustelun kanssa teini.

Muista, vaikka ne eivät aina toimi kuten se, teinit eivät välitä mitä heidän vanhempansa ajattelevat, ja he eivät kuuntele, mitä heidän vanhempansa sanovat. Vanhemmat varmasti voi olla merkittävä vaikutus lapsen seksuaalisen käyttäytymisen ja auttaa lasta välttämään teini raskaus.

 • Keskustele lapsesi kanssa seksistä, nuorena, ennen kuin hän ajattelee seksiä. Euroopassa, yksi kolmesta teini on harrastanut seksiä 16 vuoden iässä, ja kaksi kolmesta 18 ikävuoteen mennessä, mutta lähes yksi 10 on harrastanut seksiä iän 13. Koskaan ei ole liian aikaista (tai liian myöhään, että asia) puhua lapsesi kanssa seksistä. Helpointa kun alkaa nuorena ja jatkaa sitten keskustella siitä säännöllisesti nuoruusikään. Etkö tiedä mistä aloittaa? Käytä tosielämän tilanteissa tuoda esille aiheen, kuten katseltaessa liittyvien tilanne televisiossa tai käymällä joku uusi vauva. Älä huoli, että olet laskemisesta ideat lapsen pää, tutkimus osoittaa, että puhut lapselle seksistä ei rohkaise häntä seksiä.

 • Odottaa lapsesi olla utelias ja on kysymyksiä seksistä, vastata niihin rehellisesti. Älä oleta, että lapsesi on seksiä vain, koska hän kysyy kysymyksiä seksistä tai syntyvyyden.

 • Jaa arvot ja asenteet lapsesi kanssa. Keskustele tunteita rakkaudesta, seksistä ja suhteista, mukaan lukien miltä sinusta tuntui kuin teini. Muista kysyä lapselle, miten hän tuntee. Ei riitä sanoa lapselle: "Älä seksiä." Selitä, miksi olet tätä mieltä.

 • Selitä riskeistä ja seurauksista yhdyntää, korostaen miten välttää raskauden ja sukupuolitaudeista. Lapsesi on valmistettu, myös hän on seksiä vai ei.

 • Valvo aina lapsellesi. Jos et voi olla kotona koulun jälkeen, yritä tehdä järjestelyjä lapsesi tarkistaa toisen aikuisen kanssa. On perhe kokoukseen keskustelemaan ja asettaa ulkonaliikkumiskiellot ja säännöt odotettavissakin. Tiedä lapsesi ystävät ja heidän perheilleen, ja kannustaa lapsesi ystävystyä lapsia, joiden perheet jakaa arvot.

 • Tiedä mitä lapsesi katselee, kuuntelee ja lukee. Media on täynnä viestejä seksistä, monet heistä vastuutonta. Keskustele esille tiedotusvälineissä, huomauttaa tapoja, joilla perhearvoja voivat erota ilmaistaan ​​ohjelman tai laulu, ja opettaa lapselle, miten tarkastella kriittisesti eri medioiden, kuten mainoksia. Kaikkien perheenjäsenten tulisi rajoittaa Katseluun käytetty aika, videoita, videopelit ja tietokoneet enintään yhdestä kahteen tuntia päivässä. Älä anna televisioita tai tietokoneita lapsesi makuuhuoneeseen, jossa et voi seurata niiden käyttöä.

 • Auta lastasi asettaa tavoitteita tulevaisuudessa ja keskustelemaan keinoista näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Nuoren on todennäköisesti viivästyttää seksiä eikä riskiä raskauden tai vanhemmuuden jos tulevaisuudessa näyttää kirkkaalta. Huomauttavat, että useimmat uran vaativat vähintään lukio-opetusta ja monet vaativat college tai jatkotutkintoja. Selitä, miten tulla raskaaksi, aiheuttaen raskauden tai tulossa vanhempi voi puuttua näihin suunnitelmiin. Korostaa, että arvostat koulutus ja aina ottaa aktiivisesti kiinnostunut lapsen edistymistä koulussa. Ongelmia koulussa, kotona tai vertaisten kanssa voi aiheuttaa heikko itsetunto, mikä johtaa usein riskikäyttäytymistä ja teinivanhemmuuksien.