Nipala

FDA asiantuntijat Paluu uusi " morning after " pilleri

Asiantuntijapaneeli on hyväksynyt hyväksyy uuden "katumuspilleriä", joka toimii kauemmin kuin ne nyt markkinoilla. Paneeli äänesti 17 kesäkuu suositella hyväksymistä ellaOne tekemä HRA Pharma. Canadian Press kirjoitti äänestyksessä. US Food and Drug Administration ei tarvitse noudattaa sen asiantuntijapaneeleissa neuvoja. Kuitenkin, se usein tekee. Tutkimukset tehdään huumeiden Maker osoitti, että ellaOne estää raskauden kun tehdään enintään 5 päivää suojaamattoman yhdynnän jälkeen. Plan B, vanhempi brändi, voidaan ottaa korkeintaan 3 päivän kuluttua seksiä. Se tehdään Teva Pharmaceuticals. Geneerisiä versioita myös myydään. Yhdessä tutkimuksessa 1700 naiset saivat joko ellaOne tai Plan B välillä 3 ja 5 päivän kuluttua seksiä. Raskaaksi tulemisen riski oli 1,8% naisista, jotka ottivat ellaOne. Se oli 2,6% niillä, jotka ottivat Plan B. Abortti vastustajat ovat arvostelleet päättäjien ellaOne. He sanovat, että se on enemmän kuin abortti pilleri, koska se on kemiallisesti samanlainen kuin abortti huumeiden Mifeprex.

Mikä on lääkärin reaktio?

Uusi "morning after" pilleri on tarkastanut asiantuntijapaneeli US Food and Drug Administration (FDA). Ne ovat sopineet, että uusi pilleri, joka tunnetaan nimellä ellaOne, toimii kauemmin kuin katumuspilleriä nyt saatavilla, Plan B. He sanoivat myös, se näyttää olevan turvallisia käyttää.

Uusi pilleri sisältää huumeiden ulipristaaliasetaattia. Se on jo myyty Euroopassa. FDA on hyväksyttävä ellaOne ennen kuin se voidaan myydä Euroopassa. Äänestää tässä erityinen arviointilautakunta tuo ellaOne lähemmäs FDA: n hyväksyntää.

Ellaone on suunniteltu estämään raskauden suojaamattoman yhdynnän jälkeen. Sitä pidetään "jälkiehkäisyn." Tämä on syntyvyyden ottanut jälkeen (eikä ennen) yhdyntää. Jälkiehkäisy käytetään yleisesti säännöllistä ehkäisymenetelmää:

  • Ei käytetty

  • Käytettiin väärin

  • Epäonnistui yhdynnän aikana

Plan B on yleensä tehokas estämään raskauden 3 päivän kuluessa suojaamattomasta yhdynnästä. Tämä uusi pilleri vähentää mahdollisuutta raskauden jopa 5 päivän kuluttua seksiä. Se myös näyttää olevan jatkuvasti tehokkaita kuin Plan B.

FDA arvioijat löytänyt mitään merkittäviä lääketieteellisiä sivuvaikutuksia Ellaonella.

Jotkut anti-abortti ryhmät sanovat uusi katumuspilleriä on kuin abortti huumeiden mifepristonin. Tämä lääke on tarkoitettu lopettaa nykyisten raskauden. Kuitenkin, ellaOne ei häiritse vakiintunut raskauden. Ei näytä olevan mitään todisteita siitä, että se aiheuttaa abortin. Se ainoastaan ​​estää uuden raskauden.

Miten ellaOne toimii? Sen ensisijainen toteutus näyttää pysäyttää tai viivästyttää ovulaatiota, vapauttamaan muna munasarja. Tämä estäisi raskauden käynnistymästä. Toisin kuin Plan B, se ei sisällä minkäänlaista estrogeenia. Siksi pitäisi olla turvallista käyttää naisille, joilla on ollut veritulppia tai estrogeeniherkkä ongelmia, kuten migreeni.

Mitä muutoksia voin tehdä nyt?

Jos et halua tulla raskaaksi, käytä luotettavaa ehkäisymenetelmää kun yhdyntää.

  • Muista, jos ei syntyvyyden käytetään, on jopa 10% mahdollisuus että saat raskaaksi yhdynnän jälkeen. On 80% mahdollisuus tulla raskaaksi vuoden sisällä, jos olet seksuaalisesti aktiivinen ja älä käytä syntyvyyden.

  • Teini osuus on noin neljännes kaikista "vahingossa" raskauksien tässä maassa. On arvioitu, että 4 out of 5 teini raskaudet ovat suunnittelemattomia.

Älä käytä "morning after" pillereitä kuin säännöllinen ehkäisymenetelmä. On parempi suunnitella ja käyttää luotettavaa ehkäisymenetelmä. Esimerkkejä ovat ehkäisypillereitä, kierukka (kierukka), tai kondomeja.

Jos tarvitset jälkiehkäisyn, harkitse Plan B. Esimerkiksi hätä olisi, jos kumppanisi käyttämä kondomi on repeämiä tai jos olet unohtanut ottaa ehkäisypilleri. Plan B on vain kiireellisiä muodossa syntyvyyden nyt hyväksytty FDA ja saatavilla ilman reseptiä. (Naiset, jotka eivät voi ottaa estrogeenien takia hyytymiä tai muita lääketieteellisiä ongelmia, ei tule Plan B.)

Jos FDA hyväksyy ellaOne, voit pyytää lääkärin määräyksellä. Sinun täytyy ottaa yksi tabletti ellaOne viiden päivän kuluessa suojaamattomasta yhdynnästä tai syntyvyyden vika.

Tietyt rohdosvalmisteet voivat heikentää Ellaonen raskautta ehkäisevää tehoa. Niin voi hoitoon käytettävät lääkkeet epilepsia, HIV- infektio tai bakteeri-infektioita.

Muista, ei ellaOne eikä Plan B tulisi käyttää säännöllisesti ehkäisyä. Kumpikaan ei voi suojella sinua sukupuolitaudeilta.

Mitä voin odottaa tulevaisuuteen?

FDA harkitsee, hyväksyykö ellaOne lähitulevaisuudessa. Silloin me tiedämme, onko tämä uusi lähestymistapa hätä syntyvyyden on saatavilla Yhdysvalloissa naiset.

Valmistajan aikoo seurata tiettyjä tuloksia, kuten eivät pystyneet estämään raskauksia. Huumeiden Maker myös pitää kirjaa sivuvaikutuksia ja lääkkeiden yhteisvaikutuksista. Näin lääkärit voivat paremmin ymmärtää käyttää huumeita, ja mahdolliset ongelmat.

Jos ellaOne tulee saataville, se lopulta antaa naisille on paremmat mahdollisuudet valvoa omaa lisääntymisterveyteen.