Nipala

Usein kysyttyjä kysymyksiä Dupuytrenin contracture

Dupuytrenin contracture tai Dupuytrenin sairaus, on eräänlainen epämuodostuma, joka voi vaikuttaa yhden tai molemmat kädet. Dupuytrenin johtuu paksuuntumista ja jäykistymistä kojelauta, tai kudoksen, alla ihon kämmenellä. Se usein näkyy kynsimäisten kontraktuura kanssa pinky ja nimetön sormi taipuu kämmenellä. Tauti on nimetty Baron Guillaume Dupuytren, Ranskan kirurgi, joka ensin teki korjaavat leikkaus epämuodostuma 1800-luvun alussa. Seuraavassa on vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Dupuytrenin.

Mitkä ovat oireet Dupuytrenin contracture?

Taudin oireita alkaa hitaasti. Ensimmäinen oireita ovat yrityksen kyhmyjä tai kuoppia, joita muodostuu kämmenellä. Tässä mitä muuta sinun tulisi tietää:

 • Kyhmyt voi aristaa aluksi, mutta ne voi tulla vähemmän tuskallista kuin sairauden edetessä.

 • Ajan, paksu bändit kudosta muodossa ihon alle palmu.

 • Vaikeammissa tapauksissa, sormien, erityisesti viimeksi kaksi sormea, curl alas palmu-ja ei saa suoraksi.

 • Oireet voivat liittyä yhden tai molemmat kädet ja voi vaihdella vain kyhmyt loppuun supistuminen kaikkien sormien.

Kuka on vaarassa Dupuytrenin contracture?

Lääkärit eivät tiedä miksi kojelauta vuonna kämmenellä tulee epänormaaliksi ihmisten kanssa Dupuytrenin kontraktuura, mutta se yleensä suvuittain. Tässä mitä muuta sinun tulisi tietää:

 • Tauti harvoin alkaa ennen 40 vuoden ikää, mutta yleistyy iän myötä.

 • Ihmisiä, joiden esi-isät ovat Skandinaviasta tai muilla alueilla Pohjois-Euroopassa ovat suurin riski. Ottaa diabetes on toinen riskitekijä.

 • Miehet saattavat olla jopa 15 kertaa suurempi riski kuin naisilla. Koska naiset ovat yleensä saada lievempi muoto taudista, he voivat yksinkertaisesti ole diagnosoitu niin usein kuin miehet.

 • Vaikka alkoholin juominen ja savukkeet ovat molemmat olleet yhteydessä Dupuytrenin muutaman tutkimuksissa muuttamalla tapojaan ei näytä muuttavan taudin.

 • Yksi tekijä, joka ei näytä lisäävän riskiä työskentelee kädet tai ottaa käden vamman.

Kuinka vakava Dupuytrenin contracture?

Dupuytrenin kontraktuura ei ole hengenvaarallinen tauti. Ne, joilla on lievempi muoto taudista kokea joitakin rajoituksia. Joillekin ihmisille, tauti ei koskaan edetessä pidemmälle kyhmy vaiheessa. Tauti syttyy hitaasti, mutta jos oireet alkavat jo varhain, se voi edetä nopeammin. Etenevä voi päättyä toinen tai molemmat kädet jäädytetty kynsimäisten epämuodostuma, mikä on vaikea tarttua tai käsitys, käsineitä tai jopa laittaa käsi taskussa.

Mitä pitäisi tehdä, jos olet diagnosoitu Dupuytrenin contracture?

Valitettavasti ei ole olemassa parannuskeinoa tautiin ja mikään ei voi tehdä estääkseen sen etenemistä. Käsi voi olla apua, jos sinulla on lievä muoto taudista tai jos olet toipumassa leikkauksesta. Kuitenkin joissakin tapauksissa yrittää venyttää kädet tai käyttää sormilla voi itse tehdä taudin edistymistä nopeammin. Koska jokainen ihminen on ainutlaatuinen, tarkista lääkäriltäsi, mitä voi auttaa voit hallita tätä tautia. Jos sinulla on lievempi muoto, saatat kohdata joitakin rajoituksia. Jos tauti etenee aiheuttaa kätesi vääntyä, sinun tarvitsee nähdä käden erikoislääkärin hoitoon.

Mitä hoitovaihtoehdot ovat käytettävissä?

Hoito voi hidastaa Dupuytrenin ja voi lievittää joitakin epämuodostuma, joka on jo asettaa tuumaa Hoito vaihtoehdot ovat:

 • Steroidi-injektio käsiin lievittää kivuliaita kyhmyjä

 • Entsyymi injektiot kämmen hajottaa paksuuntunut kojelauta

 • Neula aponeurotomy jossa neula työnnetään kämmenellä hajottaa kojelauta tänä office-menettelyssä

 • Reconstructive tyyppinen avoin käsi kirurgian kutsutaan fasciotomy poistaa tai jakaa paksuuntunut kojelauta

Mitä tapahtuu hoidon jälkeen?

Kirurgisten auttaa useimmat ihmiset takaisin liikehdintää näppejään, mutta kontraktuura tulee takaisin noin 20% ihmisistä. Hoidon jälkeen lasta voidaan pitää käsi parhaat parantua. Fysikaalinen hoito voidaan aloittaa hieronta ja vahvistaminen harjoituksia.

Key takeaways

 • Dupuytrenin supistuminen on eräänlainen käsi epämuodostuma yleisempää henkilöillä, Skandinaviasta ja muualta Pohjois-Euroopassa.

 • Syytä ei tiedetä, mutta riskitekijöitä ovat korkea ikä, on mies, jolla diabetes ja joiden suvussa tautia.

 • Ei ole parannuskeinoa tai tapa lopettaa etenemisen Dupuytrenin supistuminen.

 • Lievä muoto tauti ei etene epämuodostuma. Hoito voi pystyä auttamaan vaikeammissa tapauksissa.