Nipala

Syömishäiriöt

Syömishäiriö tosiasiat

Termi "syömishäiriö" viittaa vakavia ja joskus hengenvaarallisia mielenterveyden ongelmia, jotka aiheuttavat epätavallista syöminen käyttäytymistä. Lue lisää ›

Anoreksia nervosa

Anoreksia nervosa (tai yksinkertaisesti anoreksia) on syömishäiriö, jossa ihmiset tarkoituksellisesti näännyttää itsensä. Se aiheuttaa äärimmäinen laihtuminen, joka National Institute of Mental Health (NIMH), osa National Institutes of Health (NIH), määrittelee vähintään 15 prosenttia alle yksilön normaali paino.

Ruoka ja paino tullut pakkomielteet. Compulsiveness voi aiheuttaa outoja syöminen rituaaleja tai kieltäytyminen syödä toisten edessä. Ei ole harvinaista, että ihmiset, joilla on anoreksia kerätä reseptejä ja valmistaa gourmet juhlat perheen ja ystävien kanssa, mutta ei osallistumme ruokansa itse. Ne voivat myös noudatettava tiukkoja käyttää rutiineja pitää pois painon.

Lue lisää anoreksia nervosa ›

Bulimia nervosa tiedot

Bulimia nervosa, yleensä kutsutaan bulimia, määritellään hallitsematon jaksot ylensyönti (bingeing) ja yleensä seuraa huuhtelua (itseaiheutettu oksentelu), väärinkäyttö laksatiiveja, Peräruiskeet, tai lääkkeitä, jotka lisäävät virtsaneritystä, paasto tai liiallinen käyttää painonhallintaan. Bingeing, tässä tilanteessa on määritelty niin, syö paljon suurempia määriä ruokaa kuin tavallisesti kulutettu lyhyessä ajassa (yleensä alle kaksi tuntia).

Syy bulimia ei ole tiedossa. Tekijöitä uskotaan edistää bulimia kuuluvat kulttuuri-ihanteita ja sosiaaliset asenteet kehon ulkonäkö, itsensä arvostus perustuu kehon painon ja muodon, ja perheen ongelmia.

Lisätietoa bulimia nervosa ›

Ymmärtäminen pakonomainen ylensyöminen

Ihmiset, jotka kroonisesti liikaa voidaan kärsii tavallinen syömishäiriö tunnetaan pakonomainen ylensyöminen, joka tunnetaan myös ahmiminen.

Tämä syömishäiriö on ominaista syö suuria määriä ruokaa, syömällä nopeasti (usein pisteeseen, epämukavuus), ja syömisen, kun ei enää nälkä. Vaikka monet ihmiset kokevat ruokaa humalahakuinen määräajoin, pakonomainen overeater keskiarvot binging kaksi kertaa viikossa vähintään kuusi kuukautta.

Pakonomainen ylensyönti voi aloittaa vähitellen. Esimerkiksi lapsi voi kääntyä ruokaa, kun järkyttää. Ajan myötä lapsi oppii ruoka rauhoittaa järkyttynyt tunteita.

Häiriö voi kehittyä, kun muut tekevät toistuvia negatiivisia kommentteja henkilön painon. Se voi kehittyä, kun traumaattinen tapahtuma lapsuudessa, tai sen jälkeen rajoittava laihduttaminen. Henkilön kotioloissa voi myös olla merkitystä. Esimerkiksi jos henkilö vanhemmat olivat overcontrolling tai ole läsnä, hän ei ehkä ole ollut hyviä roolimalleja syöminen.

Lue lisää pakonomainen ylensyöminen ›

Syömishäiriöt miehillä

Useimmat ihmiset ajattelevat, että on naisia, jotka uskovat heidän kehonsa on tarkasteltava tietyllä tavalla, koska vartalotyypeille kuvata televisiossa, kiitotien malleja, elokuvatähdet, aikakauslehdet, valmentajat, vanhemmat, ystävät, luokkakaverit, sankareita ja Barbie-nukkeja. He ajattelevat, että on naisia, jotka yrittävät saavuttaa nämä vartalotyypeille ja saattavat kärsiä syömishäiriöistä kuten bulimia, anoreksia nervosa tai binging.

Ja viime aikoihin asti, he olivat oikeassa. Valtaosa hoitoon hakeutuvien nämä häiriöt olivat naisia.

Ei enää. Pojat ja miehet ovat syömishäiriöt, too.

Se on yhä hyväksyttävää miehet hakemaan apua, koska syömishäiriö on normaalia eikä niinkään etiketin enää. Joten miehet ovat tulossa ulos ja sanoa, he ovat sitä, kun ennen he eivät olleet avoinna hoitoon hakeutumista.

Lue lisää syömishäiriöistä ›

Hakkaa syömishäiriö

Syömishäiriöitä vaikuttavat tytöt yhä nuorempiin, yllättävän yksinkertainen taktiikka saattaa auttaa: Illasta perheenä.

Koska yhteiskunta on niin paljon vaikutusvaltaa nuoriin, koska korkea lihavuuden esiintyvyydestä ja paineita olla laiha, monet tytöt ovat siirtymässä epäterveellisiä tapoja valvoa niiden paino. Priorisointi rakentuu perheen aterioita, jotka tapahtuvat myönteisessä ympäristössä voi suojella tyttöä tuhoisaa ruokailutottumuksia. Sen ei tarvitse olla kotiruokaa. Ajatuksena on tuoda ihmisiä yhteen.

Syömishäiriöt kuten anoreksia ja bulimia ovat nousseet tasaisesti. Diagnoosit nyt huipussaan tytöillä ikäisille 11-13.

Lisätietoa pelaajan syömishäiriö ›