Nipala

Syömishäiriöt yleiskatsaus

Termi "syömishäiriö" viittaa vakavia ja joskus hengenvaarallisia mielenterveyden ongelmia, jotka aiheuttavat epätavallista syöminen käyttäytymistä.

On olemassa useita erilaisia ​​syömishäiriöitä, kuten anoreksia nervosa, bulimia nervosa, ja humalahakuisen syömishäiriö.

Anoreksia nervosa (tai yksinkertaisesti anoreksia) on syömishäiriö, jossa ihmiset tarkoituksellisesti näännyttää itsensä. Se aiheuttaa äärimmäinen laihtuminen.

Bulimia nervosa (yleensä kutsutaan bulimia) määritellään hallitsematon jaksot ylensyönti (bingeing), jotka ovat yleensä seuraa huuhtelua (itseaiheutettu oksentelu), väärinkäyttö laksatiiveja, Peräruiskeet, tai lääkitys painonhallintaan.

Humalahakuisen syömishäiriö on kuin bulimia nervosa, mutta sen sairastuneille eivät puhdistaa kehoaan liikaa ruokaa.

Syy

Tarkka syy syömishäiriöitä ei ole tiedossa. Sosiaalinen asenteet kehon ulkonäkö, perhe vaikutteita, genetiikan ja neurokemiallisista ja kehitykseen pidetään mahdollisimman avustajat.

Riskitekijät

Syömishäiriöt ovat yleensä suvuittain. Nainen sukulaiset ovat useimmiten vaikuttaa. Useimmat uhrit syömishäiriö ovat nuorten ja nuorten aikuisten naisten. Mutta nämä sairaudet voivat iskeä miehiä ja vanhemmat naiset. Anoreksia ja bulimia löytyy useimmiten valkoihoisilla. Mutta nämä sairaudet vaikuttavat myös Afrikkalainen ihmisiä ja muita rotuja. Ihmiset harjoittavat ammatteja tai toimintaa, joka korostaa laihuuden-kuten mallinnus, tanssi, voimistelu, paini, ja pitkän matkan juoksu-on myös suurempi riski näiden häiriöiden.

Diagnoosi

Vanhemmat, perheenjäsenet, puolisot, opettajat, valmentajat ja ohjaajat voivat pystyä tunnistamaan yksittäisiä syömishäiriö. Kuitenkin monet ihmiset on tällainen sairaus aluksi pitää sairauden hyvin yksityinen ja piilotettu. Diagnoosi tauti, lääkäri käyttää kliinisiä havaintoja henkilön käyttäytyminen, psykologinen testaus ja yksityiskohtainen historia yksilön käyttäytymistä tuntevien henkilö.

Lääketieteellisiä ongelmia

Syömishäiriö voi vaikuttaa lähes kaikkien elinten järjestelmän elin, ja se voi olla hengenvaarallinen. Siksi varhainen diagnoosi ja hoito on niin tärkeää. Terveysriskejä, jotka voivat johtua syömishäiriö ovat sydän-ongelmia (kuten epäsäännöllinen syke tai korkea tai matala verenpaine), epäsäännölliset kuukautiset, anemia, ruoansulatuskanavan ongelmia, munuaisvaivoja, ja osteoporoosi. Monet syömishäiriöistä kärsivistä näyttävät myös kärsivät masennuksesta.

Hoito

Syömishäiriö hoidetaan yleensä yhdistelmä yksilön, perheterapia, käyttäytyminen muuttuu, ja ravitsemukselliset kuntoutusta. Lääkitys kuten masennuslääkkeet voivat olla hyödyllisiä, jos henkilö on myös masentunut. Perheet ovat keskeisessä tukijan rooli millään käsittelyllä.

Strukturoidut ehkäiseviä ohjelmia voi puuttua riskitekijöihin syömishäiriö ja vähentää riskiä kehittää epänormaali ruokailutottumuksia. Menestynein ohjelmissa käsitellään terveellistä painonhallintaa taidot, itsetunto ja tyytyväisyys kehon kuva. Kannustaminen terveellisiin ruokailutottumuksiin ja realistinen suhtautuminen paino ja ruokavalio voi myös olla hyödyllistä. Varhainen havaitseminen, diagnoosi ja interventio voi lievittää oireita, parantaa normaalia kasvua ja kehitystä ja parantaa elämänlaatua kokeneet ihmiset, joilla syömishäiriö.