Nipala

Tahti

Mikä on aivohalvaus?

Aivohalvaus, jota kutsutaan myös aivohalvaus tai aivoinfarktin, on erittäin vakava sairaus, jossa aivojen ei saa tarpeeksi happea toimiakseen oikein. Aivohalvaus johtaa usein vakavia ja pysyviä komplikaatioita ja vammaisuus. Se on kolmanneksi yleisin kuolinsyy Euroopassa, mukaan European Stroke Association (Lähde: ASA ).

Aivot edellyttää vakaata happea toimiakseen tehokkaasti. Happea syötetään aivoihin verestä, joka virtaa läpi valtimoissa. Aivohalvaus tapahtuu, kun valtimo, joka toimittaa verta aivoihin tukkeutuu tai repeämät ja alkaa vuotaa. Kun tämä tapahtuu, aivojen alueelta, joka ei saa tarpeeksi happirikasta verta, että valtimo on vaurioitunut. Vahinkoa voi tulla pysyvää muutamassa minuutissa ja johtaa kuolemaan vaikuttaa aivokudokseen. Lääketieteellisesti tätä kutsutaan aivojen kuolio. Aivohalvaus voi myös aiheuttaa kertyminen paine kallon sisällä, mikä voi aiheuttaa pysyviä vammoja aivoihin.

Aivohalvaus on eräänlainen sydän-ja verisuonitauteihin. On olemassa kaksi päätyyppiä lyöntiä:

  • Aivoverenvuotoon aivohalvaus tapahtuu, kun valtimo aivoissa murtuu tai vuotoja.

  • Iskeeminen aivohalvaus tapahtuu, kun valtimo aivoissa on estetty.

Laajuus vahinkoja aivoihin aikana aivohalvauksen vaihtelee riippuen sellaisista tekijöistä kuten aivohalvauksen, alue kärsivät alueet, ja kuinka paljon aikaa kuluu ennen kuin lyönti on käsitelty.

Tahti on mahdollisesti heti hengenvaarallinen sairaus. Välitöntä hoitoa parhaiten minimoi kuoleman ja muita vakavia komplikaatioita, kuten pysyviä neurologisia vaurioita, halvaus, ja vammaisuus.

Hakeutumaan heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinä tai joku olet kanssa, on yksi tai useampia oireita aivohalvauksen, kuten sekavuus, desorientaatio, epäselvä puhe, kyvyttömyys liikkua kehon osaa, tai pyörtyminen.

Oire

Mitkä ovat oireet aivohalvauksen?

Oireita aivohalvaus voi vaihdella aivohalvauksen, alue kärsivät alueet, kuinka paljon aikaa kuluu ennen kuin lyönti on käsitelty, ja yksilölliset tekijät.... Lue lisää aivohalvauksen oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa aivohalvauksen?

Aivohalvaus tapahtuu, kun valtimo, joka toimittaa verta aivoihin tukkeutuu tai repeämät ja alkaa vuotaa. Kaksi päätyyppiä aivohalvaus ovat iskeeminen ja aivoverenvuotoon.... Lue lisää aivohalvauksen syitä

HOIDOT

Miten aivohalvaus hoidetaan?

Jos todetaan varhain, jotkut aivohalvauksia voidaan hoitaa ennen kehitystä pysyviä neurologisia vaurioita ja komplikaatioita, kuten halvaus ja vammaisuus. Aivohalvauksen hoidon suunnitelmiin kuuluu monitahoista lähestymistapaa ja ovat yksilöitynä tyyppi ja vakavuus teidän aivohalvaus, riskitekijöitä, lifestyle, sairaushistoria, ja muut sairaudet ja taudit sinulla on.... Lue lisää aivohalvauksen hoitoja

Lisää artikkeleita