Nipala

Valot, uni vaikuttavat käyttäytymiseen dementiaa

Kirkkaampi valo ja hormoni pillerit voivat auttaa käyttäytymisen ongelmia ja nukkua dementoituneiden, tutkimus toteaa. Tutkimuksessa oli mukana 189 henkilöä 12 ryhmäkodeissa. Useimmat oli dementia. Joissakin kodeissa, kirkkaat valot olivat päällä koko päivän. Muiden kotia oli himmeämpi. Lisäksi ihmiset saivat täydentää melatoniinia tai väärennettyjä pillereitä. Melatoniini on hormoni, joka auttaa säätelemään nukkumaan. Ihmiset altistuvat kirkkaat valot olivat vähemmän todennäköisesti saada masentunut. Jos he myös ottivat melatoniinia, he nukkuivat pidempään ja olivat vähemmän levoton. Mutta melatoniinin lisääntynyt mielialan ongelmia altistuvien ihmisten hämärässä. HealthDay ja Reuters Health uutispalvelut raportoi tutkimuksesta 10. kesäkuuta. Se oli lehdessä Medical Association.

Mikä on lääkärin reaktio?

Voisiko parempaa valaistusta apua dementian oireita?

Tämä voi tuntua oudolta kysyä. Mutta dementiapotilaiden usein ongelmia vuorokausirytmiä. Tämä on elimistön 24 tunnin aikana valveillaolon, unen, ja hormoni vaihtelut. Esimerkiksi dementoituneiden usein torkut päivän aikana. Sitten he ovat univaikeudet yöllä. Tämä voi laittaa iso rasittaa perheen, ystävien ja hoitokodin henkilökuntaa.

Selityksenä tähän ongelmaan on epänormaali hormoni melatoniini. Käpylisäke, pieni rauhanen aivoissa, tekee melatoniinin vastauksena valoa signaalit silmästä. Muuttaminen sykliä valon ja pimeyden voisi palauttaa normaalin rytmin melatoniinin tuotantoa. Kun melatoniinia täydentää voisi tehdä sama asia. Dementoituneiden, nämä hoidot voivat parantaa oireita.

Tutkimuksessa juuri julkaistu lehdessä European Medical Association testannut tätä teoriaa. Tutkijat Alankomaissa tutkittu 189 vanhuksia. Suurin osa heistä oli dementia. Jotkut saivat päivittäin "annos" on kirkas valo (klo 9 kahdeksantoista). Jotkut ottivat melatoniinia lisäravinteet (2,5 milligrammaa joka yö). Jotkut oli sekä hoitoja. Toiset ei ollut.

Keskimääräinen hoitojakso oli 15 kuukautta. Tänä aikana ihmiset, jotka saivat "valohoidon" oli seuraavat edut:

 • 5% lasku lasku ajattelun ja muistin

 • 20% lasku oireita masennus

 • 53%: n lasku toiminnallinen laskuun

Saavien melatoniinin täydentää:

 • Nukahti 19% nopeampi

 • Nukkui pitempi (6%) ja ilman keskeytyksiä (25%), mutta

 • Olivat todennäköisemmin masentunut mieliala

Mielenkiintoista, ihmiset, jotka saivat molemmat melatoniinin ja valohoito osoittivat vähemmän aggressiivista käyttäytymistä. Valohoidon näytti myös torjua kielteisiä vaikutuksia melatoniinin mielialaan.

Tämä tutkimus voi olla tärkeä dementoituneiden ja heidän hoitajiaan. Käytä kirkkaita valoja on yksinkertainen, turvallinen muutos. Silti se voisi parantaa elämänlaatua dementoituneiden ja myös auttaa niitä, jotka heitä hoitavat. Hoitokodit, kotihoitoon keskuksissa ja yksityiskodeissa, joissa huolehditaan dementoituneiden pitäisi ottaa nämä havainnot sydämeen. Tarjoamalla kirkas valaistus aikataulun samankaltainen kuin tässä tutkimuksessa voisi tehdä suuren eron.

Melatoniini voisi olla hyvä kokeilla dementiasta kärsivä henkilö. Olisi todennäköisesti auttaa, jos lepo-tai aggressiivinen käyttäytyminen on ongelma. Muissa tilanteissa, se ei ole selvää, että melatoniini olisi kannattavaa. Siinä on mahdollisia riskejä. Näitä ovat harvinaisia ​​allergisia reaktioita, epänormaali veren hyytymistä tai uneliaisuutta. Tämä tutkimus osoittaa, että melatoniini on annettava yhdessä valohoidon. Tämä voi pää pois mahdollisia kielteisiä vaikutuksia mielialaan.

Mitä muutoksia voin tehdä nyt?

Jos joku läheisesi on dementia, puhua hänen terveydenhuollon tarjoajille tämän tutkimuksen tulokset. Harkitse valohoito, melatoniini tai molempia. Kuten minkä tahansa uuden hoidon, vaikka tarkka seuranta on tärkeää.

Dementiapotilaiden voi tehdä muita muutoksia heidän tilanteensa parantamiseksi. Näitä ovat muun muassa:

 • Päästä rutiinia. Seuraavat säännöllinen rutiini voi olla varsin hyödyllistä. Jos mahdollista, sen tulisi sisältää liikunta ja seurustelua ystävien ja perheen kanssa.

 • Liity tukiryhmä. Se voi olla hyödyllistä kuulla haasteita ja ratkaisuja muita samanlaisia ​​ongelmia.

 • Vähentää sydän-ja valtimoiden riskiä. Pidä verenpaine, paino, kolesteroli ja verensokeri hyvä valikoima auttaa estämään aivohalvauksia tai muita aivovamma.

 • Liikunta kehosi ja mielesi. Joidenkin tutkimusten mukaan liikunta ja "aivojen harjoituksia" (kuten lautapelejä ja ristikoiden) voivat alentaa dementia riskiä. Onko ne voivat pitää dementian pahenemista on vielä epäselvempi.

 • Älä aja. Tämä voi olla vaikea päätös. Dementia pahenee kuitenkin ajo tulee enemmän ja enemmän vaarallisia.

 • Ottaa reseptilääke dementia. Niihin kuuluvat Donepetsiili (Aricept), galantamine (Razadyne), memantiinilla (Namenda), rivastigmiinitartraatti (Exelon) ja takriini (Cognex). Nämä lääkkeet voivat hidastaa lasku ajattelun ja muistin (ainakin Alzheimerin tauti).

 • Harkitse psykiatrista hoitoa. Tämä voi auttaa ihmisiä, joilla dementia, varsinkin jos niillä on myös mielisairaus. Hoito voi sisältyä lääkkeet, kuten masennuslääkkeet.

Joskus siirtymässä kotihoitoon laitos tai hoitokodissa on parasta dementiasta kärsivä henkilö. Se voi myös olla parempi hukkua omaishoitajien. Se ei ole koskaan helppo päätös luopua itsenäistä elämää. Mutta laitos, joka huolehtii monista dementoituneiden voi paras vaihtoehto.

Mitä voin odottaa tulevaisuuteen?

Voit odottaa tutkijat vahvistavat hyödyt, kirkkaita valoja ja melatoniinin vanhusten ja muiden ryhmien. Noin 90% niistä tässä tutkimuksessa oli naisia. Meidän täytyy tietää, jos samanlaisia ​​tuloksia esiintyy miesten kanssa. Keski-ikä tutkimuksessa koehenkilöillä oli 86. Voit myös odottaa kuulla tutkimusta myös nuorempia ihmisiä.

Tarvitsemme lisää tutkimusta selvittää parhaat määrän valoa dementoituneiden. Tässä tutkimuksessa ihmistä altistuu valolle, joka oli neljä-viisi kertaa kirkkaampi kuin käsittelemättömän ryhmän. Oikea määrä melatoniini on myös epävarmaa. Voit odottaa kuulla lisää tutkimuksia eri "annokset" valon ja melatoniinia.

Lopuksi, voit odottaa tutkimusta miksi kirkkaat valot ja melatoniini voi tarjota näitä etuja. Tämän ymmärtäminen voisi johtaa jopa parempia hoitoja.