Nipala

Vaihdevuodet yleiskatsaus

Vaihdevuodet on, kun estrogeenin ja progesteronin tuotantoa, ovulaation ja kuukautisten pysäkki.

Keski-ikä, että naiset saavuttavat vaihdevuodet on 51. Edeltävinä vuosina vaihdevuodet, nimeltään perimenopause, esiintyy yleensä vuotiaille 45 ja 55. Perimenopause eroaa naisesta naiseen. Tänä aikana, estrogeenin tuotanto vähenee. Jotkut naiset kuukautiset säännöllisesti, kunnes ne kaudet yhtäkkiä lopettaa. Toiset voivat nähdä muutoksia määrä vuotoon tai ajan jaksojen välillä. Toiset voivat jäädä pois tai Välivuotojen.

Kuumia aaltoja ja unihäiriöt

Jopa 75 prosenttia naisista on kuumia aaltoja, kun ne lähestyvät vaihdevuodet. Vilkkuu - äkillinen punoitus tunne, että alkaa yleensä lähellä rinnassa ja leviää kaulan, kasvojen ja aseita - kestävät yleensä kolmesta neljään minuuttia. Niitä voi esiintyä niin usein kuin kerran tunnissa tai niin harvoin kuin muutaman kerran kuukaudessa. Kuumia aaltoja voi tapahtua milloin tahansa päivällä tai yöllä. Ne voivat herättää sinut unesta (kutsutaan yöhikoilu). Niitä saa esiintyä niin kauan kuin viiden vuoden aikana elimistö sopeutuu pienempi tuotanto estrogeenin ja progesteronin.

Perimenopausal naisilla voi olla unihäiriöitä, koska yöhikoilu tai unettomuus. Unen puute voi vaikuttaa tunnelmia, terveys ja toimintakyky.

Emättimen ja virtsateiden muutokset voivat esiintyä estrogeenitaso laskee. Emättimen limakalvon ohenee ja kuivempi. Limakalvon virtsateiden myös ohenee, ja kudosten tukevat virtsarakon saattavat heikentyä. Nämä muutokset voivat aiheuttaa virtsan vuotamaan ja aivastelu, nosto, tai muut rasituksessa. Tätä kutsutaan ponnistusinkontinenssia ja voidaan auttaa tekemällä Kegel harjoituksia.

Vähentää riskiä sydänsairauksiin

Naisen riskiä sydänsairauksiin ja aivohalvaukseen lisääntyy vaihdevuosien jälkeen. Luonnollinen estrogeeni voivat auttaa suojaamaan sydämen ja verisuonten vähentämällä LDL ("huono") kolesteroli ja lisää HDL ("hyvä") kolesteroli veressä ja positiivisia vaikutuksia verisuonissa. Vaikka hormonihoito (HT) saattaa lievittää vaihdevuosioireita, se ei näytä estää sydänsairauksia ja lisää riskiä sairastua rintasyöpään. Ryhtymään toimenpiteisiin vähentääkseen riskiä sydänsairauksiin syömällä terveellistä ruokavaliota, liikuntaa säännöllisesti, säilyttää terveen painon, välttämällä tupakointia, ja seuraavat hoidon suunnitelma, jos sinulla on diabetes tai korkea verenpaine.

Kunnes nainen täyttää 30 vuotta, hänen ruumiinsa rakentaa luun. Jälkeen 30-vuotiaana, luu hajoaa nopeammin kuin se korvataan. Lievä luukatoa ei aiheuta ongelmia. Mutta kun tappio liikaa, luut heikentää ja murtumia esiintyy. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, miten ehkäisemään liiallista luukatoa ja murtumia.

Suun HT voi lievittää emättimen kuivuus, vähentää tai lopettaa kuumia aaltoja, ja auttaa rakon oireita. HT lisää kuitenkin muita terveysriskejä. Emättimen kuivuus ja virtsankarkailu, määrätty emättimen kerma, joka sisältää estrogeeni voi olla hyötyä. Vesipohjaisia ​​voiteluaineita voi tehdä yhdynnän vähemmän tuskallista. Keskustele lääkärisi kanssa selvittää, mikä sopii sinulle parhaiten.

Pidä vaihdevuodet hallinnassa

Nonhormonal toimenpiteet ovat myös saatavilla lievittää vaihdevuosioireita. Kasviperäisiä tuotteita, estrogenlike aineita ei suositella oireiden hallintaan, koska niiden laatu ei voida taata, ja monet niiden vaikutuksia ei ole tutkittu.

Alla on muutamia muita itsehoidon vaiheet vaihdevuodet:

  • Pukeudu kerroksittain ja käytä löysiä vaatteita.

  • Juo runsaasti vettä.

  • Do painonkannatusharjoittelulla varten 30-60 minuuttia päivässä useimpina päivinä viikossa.

  • Vältä kofeiinia ja alkoholia, joka voi tehostaa kuumia aaltoja ja aiheuttaa unettomuutta.

  • Syö tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää hedelmiä ja vihanneksia, 1200 ja 1500 milligrammaa kalsiumia ja 400 800 IU D-vitamiinia

  • Saavuttaa ja ylläpitää terveellistä painoa.