Nipala

Väsymys

Krooninen väsymysoireyhtymä

Krooninen väsymysoireyhtymä (CFS) on heikentävä sairaus ominaista syvä väsymys, riippumatta siitä, kuinka paljon lepoa saat. Lue lisää krooninen väsymysoireyhtymä ›

Mikä on krooninen väsymysoireyhtymä?

Sairaus oli aikoinaan tunnettu "juppi flunssa" ja krooninen Epstein-Barr oireyhtymä, koska sen epäillään linkki kyseiseen virustauti. Mutta yli 15 vuotta krooninen väsymys ja immuuni vajaatoiminnan syndrooma (CFIDS) tuli julkisuuteen, tutkijat oppinut häiriö on enemmän kuin työuupumus nuorten kaupunkien ammattilaisten, ja se ei ole virus liittyviä.

Vaikka syy on vielä tuntematon, CFIDS vielä kantaa häpeää, joka turhauttaa ihmisiä sairaus.

Lisätietoa krooninen väsymysoireyhtymä ›

Krooninen väsymysoireyhtymä edelleen mysteeri

Kuvittele tunne luun väsynyt kuukausia, ei väliä kuinka paljon unta saat.

Kuva kykyään suorittaa vain puolet joka päivä käytit - mitään selvää, mikä vastaa oman sammumista. Se on elämää ihmiset kärsivät krooninen väsymysoireyhtymä.

Pitkäaikainen väsymys

Krooninen väsymysoireyhtymä (CFS) on sairaus, johon liittyy liiallinen, pitkäaikainen väsymys, joka ei ole vähentynyt levolla tai aiheuttanut toisen taudin. Se on kahdesta neljään kertaa yleisempää naisilla kuin miehillä ja yleensä vaikuttaa ihmisten vuotiaita 40 ja 50.

Lisätietoja tästä salaperäinen oireyhtymä ›

Living with krooninen terveellinen tauti

Oppiminen sinulla on krooninen sairaus on pelottavaa. Riippuen siitä, mitä se on ja hoitomahdollisuuksia, saatat tuntea paniikissa tai surullinen parhaimmillaan.

Mutta oppia sairaudestasi ja teet parhaasi hallita sitä avulla voit elää vähemmän pelokas ja entistä monimuotoisempaa elämää.

Ymmärtäminen kroonisten sairauksien

Toisin akuutteja sairauksia kuten kurkkukipu, kylmä tai flunssa, jotka ovat suurelta osin hoidettavissa ja lyhytkestoisia, krooniset sairaudet voivat kestää kuukausia, vuosia tai eliniän.

Sairauksia, kuten niveltulehdus, astma, keuhkoahtaumatauti, diabetes, sydänsairaudet, korkea verenpaine, hepatiitti C, aidsin ja eräiden syöpien ovat tuttuja kroonisia sairauksia. Joitakin vähemmän tunnettuja ovat muun muassa krooninen väsymysoireyhtymä, fibromyalgia, ärtyvän suolen oireyhtymä ja Parkinsonin tauti.

Lisätietoja elää krooninen terveellinen tauti ›

Diagnosointi krooninen väsymysoireyhtymä

CFS diagnoosi riippuu kahdesta kriteeristä:

  1. Vakavuus ja kesto: vakava ja krooninen väsymys kestää yli kuusi kuukautta ja muita lääketieteellisiä sairauksia on poissuljettu.

  2. Useita oireita: Potilaalla on neljä tai useampia oireita CFS.

Erityistä hoitoa CFS ole vielä osoittautunut tehokkaaksi. Vitamiinilisät ja lääkkeet ovat jonkin verran terapeuttista hyötyä joillekin CFS potilaille, mutta monia hoitoja vain lievittää oireita CFS.

Lue lisää diagnosoinnissa cfs ›