Nipala

Toivo krooninen väsymys sairastuneille

Krooninen väsymys ja immuuni vajaatoiminnan syndrooma (CFIDS) on lääketieteellinen sairaus merkitty viipyvä väsymys ilman selitti syyn. Yli miljoona ihmistä, myös lapsia, on sairaus.

Henkilö CFIDS on väsymys, joka on kestänyt vähintään kuusi kuukautta, mukaan Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Diagnoosi, henkilön on oltava myös vähintään neljä seuraavista oireista: lihaskivut, nivelkivut ilman punoitusta tai turvotusta, kurkkukipu, päänsärky uudentyyppisen, kuvio tai vakavuus; tarjous imusolmukkeiden ongelmia lyhyen aikavälin muistia tai keskittyminen. Muita oireita ovat väsymys, joka kestää yli 24 tuntia sen jälkeen käyttää tai rasituksen ja väsymys, joka ei ole lievittää nukkua. Tutkijat eivät tiedä syytä CFIDS, mutta yksi johtavista teoria on, että sairaus on juurtunut keskushermostoon ja immuunijärjestelmään. Toinen mahdollisuus on, että CFIDS on tulos sairaus, joka voi olla useita syitä.

Eräät viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että CFIDS voi olla geneettiset tekijät. Eräs tuore tutkimus osoittaa, että geneettiset tekijät liittyvät tähän tautiin. Tutkijat ovat käyttäneet näitä havaintoja ennustaa CFIDS noin paljon suurempi tarkkuus kuin aiemmin.

Testaus on osoittanut, todisteita siitä, että immuunijärjestelmä pysyy aktivoituna pitkiä aikoja ihmisiä, joilla on krooninen väsymysoireyhtymä. Useat viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että potilailla, joilla on krooninen väsymysoireyhtymä on puutteita solujen kykyä kehossaan tehdä energiaa. Jotkut tutkimukset osoittavat, että tietyt geenit on rakennettu eri tavalla, ja että toiminta geenien valkosolujen on erilainen potilailla, joilla on krooninen väsymysoireyhtymä.

Monet näistä muutoksista näyttävät tulevat ja menevät, ja eivät ole pysyviä sairauksia. Lisäksi kaikki eivät poikkeavuudet vaikuttavat jokaisen potilaan kanssa krooninen väsymysoireyhtymä.

Uutta toivoa

Paranna CFIDS edelleen heikko. Jopa 60 prosenttia niistä, joilla CFIDS kuitenkin palaa lähes normaaliin toimintaan ilman hoitoa. Ihmisiä, jotka eivät paranna, strategia on hyökätä oireita.

"Emme tiedä syytä tai parannuskeinoa, mutta kumpikaan emme tiedä, mikä aiheuttaa tai kovettuu migreeni tai ärtynyt kulho oireyhtymä, mutta emme voi tehdä niitä paremmin, koska voimme käsitellä mitä emme tiedä niistä ", sanoo Charles W. Lapp, MD, sisätautien ja lastenlääkäri Hunter-Hopkins Center Charlotte, NC Dr. saamelaisilla alkoi hoidettaessa potilaita, joilla CFIDS vuonna 1985.

"Ensimmäinen askel on hallita nukkua nukkua lääkkeitä", hän sanoo. "Seuraava askel on hallita väsymys yhdistelmä masennuslääkkeiden ja piristeiden. Masennuslääkkeitä käytetään, koska useimmat potilaat joilla on kroonisia sairauksia ja krooninen kipu ovat alhaiset serotoniinin ja dopamiinin, joka tekee unihäiriöistä, alhainen kipukynnyksen ja ärtyneisyys. Tämä hoito tekee potilaat kokevat enemmän motivoituneita ja valpas.

"Kolmas askel on kivun hoitoon, ja neljäs on hoitoon autonomisen hermoston häiriöt, joka on osoitettu enemmistö prosenttia potilaista CFIDS. Kaikilla näillä aloilla meillä on kohtuullinen onnistumisia."