Nipala

Verenpainetauti

Verenpainetauti

Verenpaine on voimassa veren pumppaaminen valtimoissa. Korkea verenpaine aiheuttaa verenpainetauti-riskitekijä sydänkohtaus ja aivohalvaus. Lue lisää verenpainetaudin ›

Kohonneen verenpaineen oireiden

Verenpaine on kaksi osaa:

  • Systolinen paine, suurempi määrä, vastaa painetta sydämen muodostaa pumpata verta muualle elimistöön.

  • Diastolinen paine, pienempi määrä, viittaa paine verisuonissa lyöntien välisen.

Yleensä systolinen paine kasvaa, kun vanhenemme. Kuitenkin yli 60-vuotiaana, diastolinen paine yleensä alkaa vähentyä, koska elimistön verisuonia jäykistyä.

Verenpaine mitataan elohopeamillimetreinä (mmHg). Normaali verenpaine on määritelty systolinen paine on alle 120 ja diastolinen paine on alle 80. Henkilöt, joilla on systolinen verenpaine välillä 120 ja 139 tai diastolinen verenpaine välillä 80 ja 89 on sanottu prehypertension. Korkea verenpaine tai kohonnut verenpaine, on jaettu kahteen vaiheeseen:

Lue lisää kohonneen verenpaineen oireiden ›

Kohonneen verenpaineen

Lääkäri voi määrätä Antihypertension lääkitystä, jos verenpaine on korkea. On olemassa useita erilaisia ​​lääkitys yleisesti yksinään tai yhdistelminä, mukaan European Heart Association (AHA).

Tiatsididiureetit ovat usein ensimmäinen lääkitys lääkäri yrittää hoitaa korkea verenpaine. Ne auttavat alentamaan verenpainetta poistamalla ylimääräinen neste ja suola, jotka kertyvät elimistöön. Ylimääräinen neste poistuu virtsaan. Esimerkkejä yleisesti määrätty nesteenpoistolääkkeitä ovat hydroklooritiatsidi (Esidrix, hydrodiuriili), klooritiatsidi (Diuril), spironolaktoni (Aldactone), ja muut.

Nämä pitää sydämen pumppaus liian kovaa estämällä toiminnan hormoneja, jotka tavallisesti lisäävät sykettä ja veren pumpataan pois sydämestä. Esimerkkejä yhteisesti määrätty beetasalpaajia ovat atenololi (Tenormin), metoprololi (Lopressor, Toprol XL), nadololi (Corgard), propranololi (Inderal), ja muut.

Lue lisää verenpaine lääkitystä ›

Eläminen verenpainetauti

Noin kolmannes eurooppalaisista aikuisista on korkea verenpaine. Ottaa hoitamaton korkea verenpaine voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta, aivohalvaus, ja munuaisten vajaatoiminta. Onko sinulla faktoja verenpaine? Matala verenpaine ei ole mitään syytä huoleen.

Matala verenpaine, tai hypotensio, voi olla huolestuttavaa, jos se aiheuttaa oireita, kuten huimausta, pyörtymistä tai jopa shokki. Huimaus tai pyörtyminen saattaa johtaa vakavaan syksyllä. Shokki, jos ei hoideta välittömästi, voi päättyä kuolemaan. On kuitenkin totta, että alhainen verenpaine on oikeastaan ​​normaali joillekin ihmisille.

Lue lisää myyttejä, jotka liittyvät verenpaineen ›