Nipala

Vyöruusu

Vyöruusu tosiasiat

Vyöruusu, tai vyöruusu, on yleinen virusinfektio hermoja, mikä johtaa kivulias ihottuma tai pieniä rakkuloita iholla. Lue lisää ›

Paanut: Toinen lakko vesirokko virus

Virus, joka aiheutti sairauden monet meistä oli kuin lapsille vaanii vuosikymmeniä. Se voi iskeä uudelleen kanssa kutiava ihottuma ja kuume.

Jos olet kuten monet ihmiset, sinulla oli vesirokko lapsena. Kutiava, rakkuloita ihottuma, kuume ja päänsärky ovat kovia unohtaa.

Ja jos olet kuten monet ihmiset, tiedät jonkun, joka on ollut toisen bout virus, joka aiheuttaa vesirokkoa. Aivan oikein: vesirokkoviruksen voi saada sinut kahdesti. Sen tuskallinen, pitkään viivästyneen toinen lakko tunnetaan vyöruusu.

Kun olet sairastanut vesirokon, virus piilee lepotilassa hermo juuret. Joillekin ihmisille, se ei voi aiheuttaa. Mutta ne, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt sairauden, stressi, lääkitys, tai ikään, vesirokkoviruksen voi takana sen tuskallista pää.

Lue lisää vyöruusu ›

Rakkuloita

Läpipainopakkaus on kuhmu iholla sisältävät nestettä. Rakkulat ovat yleensä muodoltaan pyöreitä. Nestettä, joka muodostaa ihon alla voi olla veristä tai kirkas.

Rakkuloita aiheuttavat vahinkoa, allergisia reaktioita tai infektioita, jotka voivat olla esimerkiksi seuraavat:

  • palovammoja / palovammat

  • palamisen

  • kitka (alkaen kenkä, esimerkiksi)

  • ekseema (tunnetaan myös nimellä atooppinen ihottuma)

  • märkärupi - tarttuva infektio, ihon.

  • pemphigus - harvinainen, rakkuloita ihosairaus usein esiintyy keski-ikäisillä ja iäkkäillä aikuisilla.

  • pemphigoid - rakkuloita autoimmuunisairaus.

  • ihokeliakia - rakkuloita autoimmuunisairaus.

  • virusinfektiot (mukaan lukien vesirokko ja vyöruusu)

Oireita blisteri voi muistuttaa muita ihosairauksia. Aina lääkärin diagnoosin.

Lue lisää rakkuloita ›

Ihottuma: se voisi olla vyöruusu?

Ihottuma on tulehduksellinen reaktio ihoa. Ihottumat voivat johtua monenlaisia ​​lievästä vakavia sairauksia, häiriöitä ja sairauksia. Ihottumaa voi vaikuttaa pienen alueen ihon tai koko kehon ja esiintyy kaikissa ikäryhmissä ja väestön.

Ihottumat näyttää hyvinkin erilaiselta, laajuudesta ja vakavuudesta riippuen perimmäinen syy. Ihottumat voi olla punainen, valkoinen, violetti tai hopea väri, ja nosti, kuoppainen tai litteä rakenne. Ne voivat näkyä pisteitä tai pilkkuja tai esiintyy suuri, yhtenäinen alue. Ihottumaa voi myös skaalaus tai hilseily pois ihosoluja.

Lue lisää ihottumat ›

Immunisaatio päivitys ikääntyville

Rokotteet eivät ole vain lapsille. Joka vuosi tuhannet eurooppalaiset aikuiset sairastuvat, ovat vammaisia ​​tai kuolee sairauksiin, jotka olisi voitu estää rokotteilla.

Vaikka tartuntataudit eivät enää yleisin kuolinsyy ikääntyneiden, keuhkokuume ja influenssa ovat edelleen kärjessä 10 kuolemansyyt senioreille, mukaan Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Seuraavat opas auttaa sinua selvittämään, jos tarvitset immunisoitavassa. Jos sinulla on krooninen terveellinen tauti tai sairaus, joka vaikuttaa immuunijärjestelmään, ehkä seurata eri aikataulut välillä yhden alla. Tarkista terveydenhuollon tarjoaja, joka rokotukset saatat tarvita.

Lisätietoja aikuisten rokotukset ›

Vyöruusu (herpes zoster)

Vyöruusu, joka tunnetaan myös nimellä herpes zoster tai vain zoster, tapahtuu, kun virus hermosoluihin aktivoituu uudelleen myöhemmin elämässä ja aiheuttaa ihottumaa.

Virus, joka aiheuttaa vyöruusu, vesirokkoviruksen, on sama virus, joka aiheuttaa vesirokkoa. Se on jäsen herpesvirusperheen. Kun olet ollut vesirokko, vesirokkoviruksen jää kehon hermo kudosten ja oikeastaan ​​koskaan katoa. Se ei ole aktiivinen, mutta se voidaan aktivoida myöhemmin elämässä. Tämä aiheuttaa vyöruusu.

Lääkärit eivät ole varmoja, miten tai miksi vesirokkoviruksen aktivoituu, mutta he uskovat oman immuunijärjestelmän vastaus virus heikentää vuosien jälkeen lapsuuden vesirokko. Kun virus aktivoituu uudelleen, se kulkee hermoja, aiheuttaen usein polttamalla tai kihelmöinti tuhoalueilla. Kaksi tai kolme päivää myöhemmin, kun virus pääsee iholle, rakkuloita ilmestyy ryhmittää pitkin vaikuttaa hermo. Iho voi olla hyvin herkkä, ja saatat tuntea paljon tuskaa.

Lue lisää vyöruusu ›