Nipala

Yliaktiivinen rakko

Yliaktiivinen rakko tosiasiat

Yliaktiivisen rakon, jota kutsutaan myös pakkovirtsankarkailua on äkillinen, ylivoimainen virtsaamistarvetta useita kertoja päivän aikana ja yöllä. Virtsankarkailu kutsutaan myös hyperaktiivinen tai ärtynyt rakko. Lue lisää yliaktiivisen rakon ›

Yliaktiivisen rakon oireita

Useimmat aikuiset virtsata neljästä seitsemään kertaan päivässä. Mutta jotkut terveydenhuollon taudit voivat lähettää etsimään kylpyhuone 10, 20, jopa 30 tai useampia kertoja päivässä. Ja se voi vakavasti kramppi kyky tehdä mitään muuta. Olitpa liike kokouksessa, elokuva, tai auton perheesi, olet aina ajatellut seuraavalle kylpyhuone tauko.

Kaksi virtsarakon sairauksia, jotka aiheuttavat usein tihentynyt virtsaamistarve ovat interstitiaalinen kystiitti (IC) ja yliaktiivisen rakon. Onneksi molemmat taudit ovat hoidettavissa. Ensin kuitenkin, sinun täytyy tunnustaa, että sinulla on lääketieteellinen ongelma ja hakea apua siitä. Tässä muutamia vihjettä, että se voi olla aika mennä lääkäriin.

Lue lisää yliaktiivisen rakon oireita ›

Hoidot yliaktiivisen rakon

Monet ihmiset käyttävät lääkkeitä hoitoon yliaktiivisen rakon (OAB) suuri menestys. Olipa ulos hämmennystä tai kieltäminen, jotkut laittaa pois nähdä lääkärin saada reseptiä, joka voisi tuoda helpotusta. Ja vielä toiset alkavat lääkettä ja sitten lopettaa sen ilman koskaan saada täyttä hyötyä. Mitä enemmän tiedät, paremmin voit tehdä älykkäitä valintoja lääkitys OAB.

Tuoreessa tutkimuksessa tutkijat pyysivät yli 1300 OAB potilailla, jotka olivat lopettaneet ottaen lääkkeensä heidän syy pysähtymättä. Lähes puolet sanoi lääkitys ei auta niin paljon kuin he odottivat. Itse asiassa, kun lääkitys voi usein vähentää virtsan vuotoja tai äärimmäisen haluja virtsata, se ei voi lopettaa ne kokonaan. Haittavaikutuksia-kuten suun kuivuminen, ummetus ja kuivat silmät-saattaa myös esiintyä. On tärkeää, että sinä ja lääkärisi valitse hoito, joka parhaiten ohjaa yksittäisiä oireita.

Lue lisää hoitoja yliaktiivisen rakon ›

Eläminen yliaktiivinen rakko

Äkillinen virtsaa vuotaa tai kiireellinen, usein tarve "mennä" voi olla hankala, kun sinulla on aktiivinen, kiireinen elämä. Hyvä uutinen on, että on olemassa joitakin yksinkertaisia ​​ratkaisuja, jotka auttavat pitämään rakko kurissa.

Lisätietoja elää yliaktiivinen rakko ›