Nipala

Potilaan tarina: voittaminen inkontinenssi

Christopher Miller * on kiinteistönvälittäjä, joka on naimisissa ja hänellä on kaksi poikaa. Noin viisi vuotta sitten, vuoden iässä 56, Mr. Miller oli diagnosoitu eturauhasen syöpä. Jälkeen paljon tutkimusta ja neuvotteluja viiden lääkärit, herra Miller päätti olla eturauhasen.

Vaikka hän pitää toiminnan menestys, sillä se on ilmeisesti hävitetty syöpä, Mr. Miller taisteli lähes kaksi vuotta voittaa pysyviä virtsankarkailu. Suurimman osan tuosta ajasta, hän tunsi huonosti palvelee lääketieteellinen yhteisö. Tarina siitä, miten hän lopulta voitti tämä ongelma saattaa olla avuksi muille miehille samassa tilanteessa.

* Toimittajan huomautus: nimi tämän potilaan ja tietyt henkilötiedot on muutettu säilyttää hänen yksityisyyttään. Kaikki lääketieteelliset yksityiskohdat ovat hän kertoi heille.

Voitko kertoa lukijoillemme, mitä on menossa läpi mielesi kun olet oppinut sinulla oli eturauhasen syöpä?

Kuten kuka tahansa muu, olin yllättynyt. Et koskaan ajattele se tulee tapahtumaan sinulle. Suurin pelko tietysti on, että se voi olla hengenvaarallinen. Vaikka tiesin tämä on yleensä sairaus, joka kestää kauan kasvaa, olen edelleen miettinyt, kuinka kauan jaksan ehkä elää. Joten ajattelin asioita, kuten: Onko perheeni säädetty? Ovatko raha-asiat kunnossa? Lapseni turvassa? Saanko koskaan tavata lapsenlapseni?

Tietenkin olin hyvin huolissani vaimoni. Olimme olleet naimisissa 32 vuotta siinä vaiheessa, ja olen huolissani siitä, mitä vaikutuksia tällä olisi hänen. Hän on erittäin vahva ja hyvä ihminen, ja hän pysyi vierelläni joka hetki aikaa. Ja että tuki on osoittautunut korvaamattomaksi.

Kuinka monet lääkärit näitkö ennen hoidon päätös?

Muistaakseni näin kaksi onkologit ja kolme kirurgit. He olivat kaikki parhaat lääkärit, kaikki erittäin suositeltavaa.

Miksi päätitte eturauhasen?

Meillä oli tapaaminen säteily onkologi pääopetuksista sairaalaan. Hän katsoi minun sairaushistoria, niin hän katsoi minua silmiin, ja hän sanoi: "Tiedän, että voin parantaa sinut, mutta tutkimus ei ole minun puolellani. Tiedot vahvemmin tukemaan kirurginen." Hän sanoi tämän edessä huone täynnä lääkäreitä.

Tässä oli mies, joka oli säteily onkologi, joka sanoi, "Ehkä sinun pitäisi olla leikkaus." Joten vaikka olin puhunut muita ihmisiä, luulen että oli todella vakuuttava hetki. Vaimoni ja minä olimme etsivät parannuskeinoa, ja kaikki tiedot olimme tulossa oli se, että minun olosuhteista, leikkaus oli paras. Niin sitten se oli kysymys, kuka suorittaa leikkauksen.

Onko kukaan mainitse aktiivinen valvonnan vaihtoehto?

He tekivät, mutta he paheksutaan sitä. Tietenkin tämä oli neljä tai viisi vuotta sitten. Ja kaikki tiedot olin saada oli, "Ota tämä asia pois sinua." Toinen tekijä oli se, että olin nuori riitä, että ihmiset sanoivat: "Katso, sinulla pitkän elämän elää. Jos olit teidän 70s, se saattaa olla eri juttu."

Oliko lääkärit neuvoo sinua mahdollisten komplikaatioiden leikkauksesta?

He kaikki selitti, että voisin kehittää impotenssi tai inkontinenssi jälkeenpäin. Yksi syy, että olen valitsi lopulta kirurgi tein oli, koska komplikaatio hinnat hän lainasi olivat alhaisemmat kuin toiset ". Hän todella uskoi, että oli alle 1% mahdollisuus että olisin inkontinenssi ongelma, ja 30% mahdollisuus impotenssi.

Ja se oli ratkaiseva tekijä valintasi?

Ehdottomasti. Tarkoitan, täällä olivat kaikki isot aseet kaupungissa, ja hänen numerot tuntui paras. Pyysin myös ympäri. Ja palaute oli, "Hänellä on loistava kädet." Tiesimme, että hänen sängyn tavalla jätti paljon toivomisen varaa, mutta ajattelin, "Kuka tarvitsee sängyn tavalla? Mennään vain saada paras henkilö, jolla on parhaat kädet, ja anna homma." Ja siitä me valitsi hänet.

Taulukko 9: impotenssi ja inkontinenssi

Raportoitu tilastoja todennäköisyys kehittää impotenssi tai inkontinenssi jälkeen eturauhassyövän hoitoon vaihtelevat suuresti, mikä näkyy alue on alle.

Menettely

Miesten osuus voi kehittyä impotenssi

Miesten osuus voi kehittyä inkontinenssi

Eturauhasen

30% -70%

2% -15%

Ulkoista sädehoitoa

30% -70%

1% -2%

Brakyhoito

30% -50%

Miten toiminta mennä? ja milloin se on tullut ilmi, että sinulla saattaa kestää kauemmin toipua kuin olisit ollut uskotellaan?

Leikkaus sujui hyvin. Menin takaisin töihin hyvin nopeasti, ja useimmissa suhteissa tunsin hyvin. Olin hillitön heti leikkauksen jälkeen, mutta olin uskotellaan, että ongelma olisi oikenemaan muutaman viikon tai kuukauden. Mutta se ei ole.

Oliko jaat huolta inkontinenssi teidän kirurgi?

Tein aikana seurantakäynnit leikkauksen jälkeen. Luultavasti kävi hänen luonaan kolme-neljä kertaa vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta. Hän kertoi minulle ongelma paranisi, ja ensimmäisen kuukauden tai kaksi, uskoin, että. Mutta kun aika meni, mitään ei saada mitään parempaa.

Ja hän ei näytä välittävän. Tyypillisessä vierailu, odotin puoli tuntia tai tunti nähdä hänet kirjaimellisesti viisi minuuttia, ja sitten hän siirtyi seuraavalle henkilölle. Joten sain vihdoin luopui hänestä.

Voisitteko kertoa lukijoillemme lisää ongelmia olit kokemassa?

Minulla ei ollut ongelmia yöllä, ja mielestäni suurin osa ihmisistä näin on. Mutta kun heräsin, olin menossa läpi minnekään neljästä viiteen tyynyjä päivä. Käytin korkea imukyky pad että sidottu noin minun lantion molemmin puolin, ja olisin muuttaa sitä koko päivän. Olen yrittänyt tehdä Kegel harjoitukset, ohjaamaan, mutta mikään ei toiminut. Olin pulassa. Olen aktiivinen henkilö. Se oli noloa, ja se oli viimeinen asia, jonka halusin käsitellä. (Toimittajan huomautus: Lisätietoja on kohdassa "Kegel harjoitukset.")

Kegel harjoitukset

Voimaa ja asianmukainen toiminta lantionpohjan lihakset ovat tärkeää säilyttää pidättyvyys. Näin voit tehdä perus lantion lihasten harjoitukset, nimetty Arnold Kegel, lääkäri, joka kehitti ensimmäisenä heitä:

 1. Teeskennellä yrität välttää kulkee kaasua. Tunnet supistuminen enemmän takana kuin edessä, kuten olet vetämällä peräaukon alueella sisään

 2. Harjoitella sekä lyhyt supistuksia ja Tiedotteet ja pidemmät (asteittain yhä vahvuus supistuminen ja pitämällä sitä omalla mahdollisimman enintään 10 sekuntia).

 3. Toista useita kertoja, useita kertoja päivässä.

On impotenssi ongelma?

Unohda seksistä! Se oli viimeinen asia mielessäni tänä aikana. Tiesin käsitellä inkontinenssin asiaa ensin.

Joten mitä teit?

Noin vuosi odottanut tätä saada paremmin, olen kuullut toisen kirurgi. Hän suositteli rintareppu menettelyä. Päätin kokeilla tätä nähdä, jos se tekisi eroa. Se oli minun toinen virhe. Se oli hyvin vaikea tehtävä, vaikeampaa kuin eturauhasen.

Oliko toisen leikkauksen lievittää inkontinenssin?

Ei, kaikki oli periaatteessa sama. Se oli pettymys. Kun olen kertonut ystävällesi kaikki minun vahinkoja, hän ehdotti kyselen ottaa keinotekoinen sulkijalihaksen asetettu. Hän oli kuullut se oli erittäin onnistunut. Tein neuvottelevat kirurgi siitä, mutta hän ei ollut tehnyt monet näistä toiminnoista.

Joten olin illallisella, noin puolitoista vuotta, kun olen ensimmäinen kehitetty inkontinenssi, ja puhuin nainen, jonka aviomies oli eturauhasen kirurgi, joka oli kuollut. Ja kerroin hänelle minun dilemma. Hän antoi minulle nimi ja numero yksi hänen miehensä kollegansa, ja käski käyttää hänen nimeään kun pyysin häntä. Niin tein.

Kun tapasin hänet, hän selitti keinotekoinen sulkijalihaksen menettely minulle ja vaimolleni. Olin heti mukava hänen kanssaan. Hän suorittaa operaation. Ja täytyy sanoa, että se on muuttanut koko elämäni parempaan. Olen edelleen käyttää hyvin pieni pad, vain jos siellä on vuoto kun taivuta tietyllä tavalla, tai nosta jotain, vain suojaa enemmän kuin mitään muuta. Ja olen erittäin tyytyväinen siihen.

Taulukko 10: Kirurginen vaihtoehtoja inkontinenssi jälkeen eturauhasen

Jos olet kokenut pysyviä ja kiusallinen virtsankarkailu seuraavat eturauhasen, senkin jälkeen 6-12 kuukautta yrittää konservatiiviset toimenpiteet, kuten Kegel harjoitukset, se voi olla aika harkita leikkausta. Nykyiset vaihtoehdot ja menestystä hinnat Alla on yhteenveto, joka perustuu Tuore katsaus artikkelin Current Opinion in Urology (ks. "Lisätietoja: Virtsankarkailu"). Ole tietoinen siitä, että monet tutkimukset mainittu mukana pieni määrä miehiä.

Menettelyn laji

Menestys hinnat

Kommentit

Keinotekoinen sulkijalihaksen

Kirurgi paikkoja nestetäytteinen ranneke ympäri virtsaputken ja pieni pumppu kivespussiin. Ranneke estää virtsan karkaaminen, kunnes mies puristaa pumpun vapauttaen painetta virtsaputken ja mahdollistaa virtsan virtaus (ks. kuvio 4).

 • Tutkimuksessa, johon osallistui 47 miestä, jotka seurattiin keskimäärin kolme vuotta, 87% ilmoitti takaisin pidättyvyys.

 • Samassa tutkimuksessa 95,7% miehistä sanoi, että he olivat tyytyväisiä toimintaan.

 • 23,4% miehistä kehittyi jonkinlainen komplikaatio, useimmiten mekaaninen vika tai infektio.

 • 25,5% miehistä vaaditaan jonkinlaista seuranta leikkauksen säätää laitteen viiden vuoden kuluessa.

 • Pidetään kultakanta hoidon vaikean virtsankarkailu seuraavat eturauhasen syöpä.

 • Se voi kestää 4-6 viikkoa parantua leikkauksesta, jonka aikana pumppu ei voi aktivoida.

 • Mahdolliset komplikaatioita ovat infektio, eroosio ympäröivästä kudoksesta implantit, ja toimintahäiriö laitteen.

 • Lisäsätörulla leikkauksia voi olla tarpeen.

Täyteaineet

Täyteainetta ruiskutetaan ympäröivään kudokseen virtsaputki, niin että se on kapeampi ja sulkeutuu helpommin.

 • 17% miehistä tuli täysin mantereella yksi pitkän aikavälin tutkimus, ja se oli keskimäärin noin 11 kuukautta.

 • Muut tämän tutkimuksen potilailla oli jonkin verran helpotusta keskimäärin kuusi kuukautta.

 • Toisessa pienessä tutkimuksessa, jossa arvioidaan injektio hiilimikropallot kahdeksan miestä, kukaan heistä tuli täysin mantereella.

 • Kollageeni on useimmiten käytetty täyteaineena.

 • Tämä menettely voidaan suorittaa avohoidossa.

 • Pistoksen jälkeen, saatat kokea ärsytystä päivän tai kaksi aina kun virtsata.

 • Onnistuminen voi vähenee ajan myötä, kuten täyteaineita (erityisesti kollageeni) ovat imeytyä elimistöön.

 • Tämä voidaan parhaiten nähdä väliaikaisena toimenpiteenä tai vaihtoehto miehille, jotka eivät voi suoriteta invasiivisen kirurgian.

Bulbouretraalirauhaset rintareppu leikkaus

Kirurgi tekee viillon välillä kivespussin ja peräsuolen ja asentaa tukeva rintareppu alla ja ympärillä virtsaputken, ankkurointi sen kummallakin puolella lantion luun. Sijoittamalla painetta virtsaputken, rintareppu auttaa säilyttämään virtsaa kunnes rakko täyttyy.

 • Eräässä tutkimuksessa, johon osallistui 71 miestä, jotka vastasivat kyselyihin leikkauksen jälkeen, 36% takaisin pidättyvyys (kuten ei tarvinnut käyttää imutyynyä), kun taas 68% käyttää yhtä tai kahta tyynyt päivä.

 • Toinen tutkimus, johon osallistui 36 miestä seurattiin vuonna verrattuna kahdenlaisia ​​silmukoita. Se totesi, että 56% miehistä, jotka saivat sian rintareppu takaisin pidättyvyys, kun taas 87% niistä, jotka saivat silikoni-mesh rintareppu teki.

 • Kolmas tutkimus, johon Dacron tai polypropeeni-mesh rintareppu, mukana 30 miestä ja totesi, että 66,7% takaisin pidättyvyys.

 • Useita rintareppu on olemassa menettelyt, mutta tämä on edelleen yleisin.

 • Silmukat on valmistettu eri tyyppisiä materiaaleja, kuten kollageeni-tai silikoni-mesh.

 • Leikkaus on haastava ja voi liittyä elinsiirtojen potilaan omaa kudosta tukea kantohihna, lisäämällä postsurgical epämukavuutta ja komplikaatioita.

 • Komplikaatiot voivat olla tulehdus, epämiellyttävä tunne, ja siirtyminen inkontinenssin Virtsaamisvaikeuksia.

Voisitko selittää, miten tämä toimii?

Kirurgi lisää pieni pumppu kivespussin, joka on liitetty sulkijalihaksen ranneke ja pieni ilmapallo lähellä navasta (ks. kuva 4). Kun tunnen tarvetta virtsata, menen vessaan, ja minä purista pumppu minun kivespussin yhdellä kädellä. Painamalla pumpun, minä deflate tämä ranneke, ja paine irtoaa virtsaputkeen. Niin siinä vaiheessa olen pystynyt virtsaamaan. Niin luultavasti 35-40 sekuntia myöhemmin, ilmapallo täyttyy takaisin ylös. Silloin olen valmis virtsatessa, tai jos en ole, en tee sitä uudestaan.

Kuva 4: Keinotekoinen sulkijalihaksen

Keinotekoinen sulkijalihaksen

Keinotekoinen sulkijalihaksen on kirurgisesti istutettu laite, jossa on kolme pääosaa. Puhallettava ranneke ympäröi virtsaputkea, täytettynä, se estää virtsan vuotaminen ulos virtsarakon (ks.). Paineensäätö ilmapallo istutettu alavatsan varmistaa, että ranneke pysyy paisuttivat kunnes on aika virtsata. Siinä vaiheessa mies puristaa pumppu sijaitsee kivespussin, joka tyhjenee mansetti tarpeeksi, jotta virtsa pääsee virtaamaan (katso B). Ranneke sitten reinflates omasta.

Oletko tietoinen tämän aineen kivespussin, kun et käytä sitä?

Ei ellei Tunnen sen kädelläni. Voin kävellä, liikunta, tehdä kaiken mitä normaalisti tehdä, ja en tunne sitä. Yksi haaste on pyörällä, koska tarvitset tasainen istuin niin, että paino jakautuisi paremmin, sen sijaan keskittynyt keskellä. Joten minun täytyy saada toinen paikka minun pyörä. Mutta en voi mennä ulos nyt ja pelata jalkapalloa poikani. Voin tehdä mitä haluan tehdä.

Mikä oli toipuminen tätä toimenpidettä kuin, verrattuna muihin sinulla on ollut?

Se oli luultavasti neljäsosa niin kovaa kuin kaksi muuta. Se ei ollut mitään. Menin sisään Taisin yöpyi. Ja sitten olin takaisin työssä päivän tai kaksi.

Entä teho? emme ole puhuneet sitä vielä.

Kun olen käsitellyt inkontinenssi ongelma, kun tuntui, että olin 98% takaisin normaaliksi, voisin todella keskittyä seksuaalisen osa. En voinut siihen asti.

En ole täysin impotentti. On aikoja, jolloin voin olla yhdynnässä ilman tukea kemikaalia. Mutta minun on sanottava, se auttaa.

Olet kokeillut erektiohäiriöt huume?

Kyllä, mutta en ole "narkkari" sellainen henkilö. Jos haluamme mennä sitä reittiä, joka on erittäin hyödyllinen luodessaan enemmän lujuutta, se tarkoittaa, että otetaan pilleri ja suunnittelua eteenpäin. Sukupuoli ei ole enää hetken mielijohteesta tehty.

Minulle suurin muutos on se, että käsitellä kaikkia tämän päällä vaimoni ja minun readdress meidän sukupuolielämää. Ja luulen, kuin mies, olet tavallaan mielestäsi kaikki olemisesta kovaa ja on ajan, ja luulen, mitä on tapahtunut on, että olen nyt mahdollisuus keskittyä enemmän toinen henkilö, jota en ehkä ole tehneet niin hyvin ennen tätä operaatiota. Se teki meidän seksuaalinen suhde syvempi ja vahvempi.

Koska se antoi sinulle mahdollisuuden puhua asioista?

Kyllä. Ja joskus tavalla olemme tehneet asioita ei välttämättä ole paras tapa. Joten se on antanut minulle aikaa miettiä, miten tehdä se erilainen ja olla huomaavainen, ja uskon, että pelaa hyvin vaimoni.

Virtsankarkailu: Yhteiset ja jatkuva

Vaikka useimmat raportoitu tilastoja esiintyvyys virtsankarkailu seuraavat eturauhasen eturauhassyövän osoittavat, että ongelma koskee 2% -15% miehistä (ks. taulukko 9), tämä on todennäköisesti vähättelemällä ongelma. Miehet ovat usein haluttomia mainita ongelma niiden lääkäreiden tai, kuten herra Millerin tapauksessa, huomaavat, että heidän lääkärit eivät kysy siitä. Toinen ongelma on se, että suhteellisen harvat tutkimukset ovat pohtineet, miten kauan virtsankarkailu jatkuu ja mitä miesten osuus vaikuttaa etsiä toimenpiteitä, kuten herra Miller teki.

Yksi tutkimus, joka lähetetään määräajoin keruusta 279 potilasta ennakoivasti etsimään vastauksia sekä ennen että jälkeen hoidon eturauhasen syöpä, joka julkaistiin Journal of Clinical Oncology, todettiin, että kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta, 58% miehistä ilmoitti yllään imutyynyä edellisellä viikolla, ja 12 kuukauden kuluttua leikkauksesta, 35% ilmoitti käyttävänsä pad edellisellä viikolla. Tutkijat myös kysyttiin virtsan vuoto, olettaen jotkut miehet käyttivät imutyynyjen sekä suojaukseen, mutta ei ehkä vuotaa virtsaa säännöllisesti. He havaitsivat, että kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta, 24% miehistä ilmoitti vuotaa virtsaa "paljon" edellisellä viikolla, ja 12 kuukauden kohdalla, 11% oli vielä onkin ongelma. Nämä tulokset vahvistivat aiempia tutkimuksia, tehty takautuvasti (pyydä miestä muistaa ongelmiin eikä ilmoita siitä, koska se tapahtui), jossa todettiin, että 31%: sta 40% miehistä joko käyttivät suojatassut tai kokenut virtsan vuoto.

Suurempia tutkimuksia, ilmoitti viime aikoina osoittavat, että ongelma virtsankarkailun usein jatkuu leikkauksen jälkeen eturauhassyövän. Esimerkiksi analyysin tulosten 1291 miestä, joille tehtiin eturauhasen, julkaistiin Journal of European Medical Association, todettiin, että 8,4% jäi hillitön 18 kuukautta tai pidempään leikkauksen jälkeen. Toisessa tutkimuksessa 901 Miehillä, jotka saivat leikkauksen, joka julkaistiin Journal of National Cancer Institute, todettiin, että 14%: sta 16% oli hillitön viiden vuoden kuluttua hoidon. Lopuksi analyysi Medicare väittää kirjaa 11522 miehiä, joille tehtiin eturauhasen, julkaistiin New England Journal of Medicine, todettiin, että iästä riippuen, missä tahansa 18%: sta 24% miehistä jatkunut inkontinenssin yli vuoden leikkauksen jälkeen, ja 7% ja 9% etsittävä tietyntyyppinen korjaavia menettely, kuten sijoittaminen keinotekoisen sulkijalihaksen.

Kääntöpuoli on, että suurin osa miehistä, jotka tehdään hoito eturauhasen syöpä takaisin pidättyvyys. Ja myös miehet, jotka tulevat hillitön ovat valmiita hyväksymään, että seuraus, koska ne painavat kaikki riskit ja hyödyt syövän hoitoon. Lukea näitä tutkimuksia itse, katso "Lisätietoja: Virtsankarkailu."

Tietäen mitä teet nyt, mitä neuvoja voit antaa ihmisille, jotka aiotaan luet tämän tarinan?

Mielestäni sinun täytyy löytää lääkäri, joka antaa sinulle oikeaa tietoa. Satuttaa minua ei ollut välttämättä, että olen kehittänyt inkontinenssi. Halusin vain minun alkuperäinen kirurgi oli ollut rehellinen minulle. Ja olin neuvomaan muita miehiä, että he todella tarvitsevat kyseenalaistaa numerot sivuvaikutuksia. Ja jos he tietävät menee leikkaukseen, että todennäköisyys komplikaatioita on korkea, niin he valmis.

Mitä en voi ymmärtää, koska kirurgit ovat esiintyneet prostatectomies vuosia, joten tietoa inkontinenssi ja impotenssi ei ole tarkempi. On tietoa, joka on käytettävissä, mutta se ei ole todellista. Se on sääli. Se ei ole oikein.

Tietenkin tyypillinen toimiston vierailun, joskus lääkäri ei voida käsitellä kaikkia näitä asioita.

Mutta kirurgi ei edes pyytänyt. Ja mistä minä päätyvät hänen tilastollisia kartalla? Mielestäni urologien täytyy aloittaa käsittelee tätä asiaa.

Lisätietoja: Virtsankarkailu

Begg CB, Riedel ER, Bach PB, et ai. Vaihtelut sairastuvuus jälkeen Eturauhasen. New England Journal of Medicine 2002; 346:1138-44. PMID: 11948274.

Klingler HC, Marberger M. Inkontinenssi jälkeen Eturauhasen: Kirurginen hoitovaihtoehdoista. Current Opinion in urologian 2006; 16:60-4. PMID: 16479205.

Potosky AL, David WW, Hoffman RM, et ai. Five-Year Tulokset jälkeen Prostatektomia tai sädehoidon Eturauhassyöpä: Eturauhassyöpä Tulokset Study. Lehdessä National Cancer Institute 2004; 96:1358-67. PMID: 15367568.

Stanford JL, Feng Z, Hamilton AS, et al. Virtsan ja seksuaalisen toiminnan jälkeen Eturauhasen kliinisesti paikallinen eturauhassyöpä: Eturauhassyöpä Tulokset Study. Lehti Euroopan Medical Association 2000; 283:354-60. PMID: 10647798.

Talcott JA, Rieker P, Clark JA, et ai. Potilaiden ilmoittamien oireiden primaarihoitoon Early Eturauhassyöpä: Tulokset tulevaisuudentutkimuksen kohorttitutkimus. Journal of Clinical Oncology 1998; 16:275-83. PMID: 9440753.