Nipala

Aivosyövän

Mikä on aivosyövän?

Aivosyövän on vakava syöpä, joka tapahtuu, kun on hallitsematon syöpäsolujen kasvua, jotka muodostavat pahanlaatuinen kasvain aivoissa.

Normaalisti aivoissa, jotka ovat vanhoja tai vahingoittuneita pysähtyy jakamalla ja kuolevat. Nämä solut korvataan terveitä nuoria soluja. Aivosyöpä tapahtuu, kun vanhoja tai vaurioituneita soluja jatkavat jakautumista ja lisääntyä hallitsemattomasti. Nämä epänormaalit solut lopulta kehittyä pahanlaatuinen kudoksen massan (kasvain) ja syrjäyttää ja tuhota terveitä soluja aivoissa. Koska aivojen syöpä kasvaa, se häiritsee elintoimintoihin ja toimintojen aivojen ja selkäytimen.

Ei kaikki aivokasvaimia ovat pahanlaatuisia (syöpä). Joidenkin aivokasvainten ovat hyvänlaatuisia (noncancerous).

On olemassa kaksi päätyyppiä aivosyövän:

  • Ensisijainen aivosyövän alkaa kasvaa aivojen itse. Ensisijainen aivosyövän on harvinaisin tyyppi aivosyövän. Se voi levitä ja hyökätä terveiden kudosten aivoissa ja selkäytimessä, vaan leviää harvoin muihin kehon osiin. Vuosittain noin 19000 ihmistä Euroopassa on diagnosoitu ensisijainen aivosyövän, mukaan National Cancer Institute (Lähde: NCI ).

  • Toissijainen aivojen syöpä on yleisempää kuin ensisijainen aivosyövän. Toissijainen aivojen syöpä johtuu syöpä, joka on aloitettu toisesta kehon osaa, kuten keuhko-, rinta-, munuais-, iho-tai eturauhassyövän, joka leviää aivoihin. Toissijainen aivojen syöpä kutsutaan myös metastatic aivosyövän.

Ennuste ihmisiä aivosyövän vaihtelee syövän tyypistä, sijainnista ja vaihe etenemisessä, ikäsi, yleinen terveydentila ja sairaushistoria, ja muista tekijöistä. Diagnosoinnissa aivosyövän sen varhaisessa vaiheessa tarjoaa parasta toivoa onnistuneen hoidon tai parannuskeinoa.

Aivosyövän voivat johtaa hengenvaarallisiin komplikaatioihin ja olla hengenvaarallinen, varsinkin jos se menee huomaamatta ja hoitamatta. Etsien säännöllistä hoitoa tarjoaa parhaat mahdollisuudet löytää syövän sen aikaisintaan kaikkein parannettavissa vaiheessa. Jos sinulla on aivosyöpä, seuraavat hoidon suunnitelma voi vähentää riskiä vakavia komplikaatioita aivosyövän.

Oire

Mitä oireita aivosyövän?

Aivosyöpä ehkä tuota mitään oireita sen varhaisessa vaiheessa, kun se on kaikkein hoidettavissa. Kun oireita ilmenee, ne voivat vaihdella eri yksilöiden ja vaihtelevat vaiheen eteneminen ja missä syöpä sijaitsee aivoissa.... Lue lisää aivosyövän oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa aivosyövän?

Aivosyöpä ilmenee, kun on hallitsematon syöpäsolujen kasvua aivoissa, jotka muodostavat pahanlaatuinen aivokasvain. Perimmäinen syy ensisijainen aivosyövän, syöpä, joka alkaa aivoissa, ei ole tiedossa. Toissijainen aivojen syöpä johtuu syöpä toisen elin elimistössä, kuten rinta-, eturauhas-, munuais-, iho-, tai luun, joka on levinnyt aivoihin.... Lue lisää aivosyövän syitä

HOIDOT

Miten aivosyövän hoidetaan?

Hoito aivosyövän alkaa etsivät säännöllisesti sairaanhoidon koko elämäsi. Säännöllinen sairaanhoito mahdollistaa terveydenhuollon ammattilainen parhaiten arvioida oireita, kuten päänsärkyä ja puutumista, ja teidän riskiä kehittää aivosyövän, ja nopeasti tilata diagnostisia testejä. Nämä toimenpiteet parantavat huomattavasti mahdollisuuksia havaita aivosyövän sen aikaisintaan kaikkein parannettavissa vaiheessa.... Lue lisää aivosyövän hoidot

Lisää artikkeleita