Nipala

Alaselän kipu

Mikä on alaselän kipu?

Alaselän kipu on kaikenlaista kipua tai epämukavuutta koko posterior (takaisin) osa teidän alempi trunk alueella, joka ulottuu alas lantiota. Alaselkä on myös nimitystä lannerangan alueella tai lannerangan.

Useimmat ihmiset kokevat selkäkipu jossain vaiheessa elämäänsä. Alaselän kipu on yleisin syy työhön liittyviä vammaisuuteen ja poissaoloja töistä, mukaan National Institute of neurologiset häiriöt ja aivohalvaus.

Alaselän kipu voi kestää hetken tai se voi olla krooninen, joka on määritelty kestää yli kolme kuukautta. Saatat tuntea tylsää, ärsyttävää särkee tai terävä, halkea kipua. Jotkut kipu voi olla niin äärimmäistä, että aiheuttaa voit maata sängyssä kykenemättä liikkumaan. Akuutti alaselän kipu usein häviää perus omahoidon toimenpiteitä muutamassa viikossa, mutta se voi tulla krooninen ja aiheuttaa enemmän vakavia ongelmia ajan mittaan.

Lisäksi lannerangan, on olemassa lukuisia hermojen, lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden alaselässä. Mikä tahansa näistä rakenteista voi tulla ärtynyt tai tulehtunut vastauksena useita eri tekijöitä, kuten trauma, lihas-kanta, niveltulehdus ja luu-syöpä.

Alaselän kipu esiintyy muita oireita, kuten menetys virtsarakon tai suolen valvontaa ja tunnottomuutta raajoissa (käsissä tai jaloissa), on vakava sairaus ja niitä pitäisi arvioida mahdollisimman pian tai ensihoidon asetus. Lisäksi, jos kipu on äärimmäinen, pysyviä tai aiheuttaa sinulle huolta, ota lääkäri.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä alaselän kipu?

Alaselän kipu voi esiintyä muita oireita riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Selkäkipu johtuen infektio tai tulehdus voi liittyä kuumetta, katsoo, selkäkipu johtuu fibromyalgia voi sisältyä oireita, kuten unettomuutta ja väsymystä. Erilaisia ​​oireita, jotka voivat esiintyä alaselän kipu kuuluu:... Lue lisää alaselän kipu oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa alaselän kipuja?

Alaselän koostuu lannerangan (luinen rakenteita kutsutaan nikamien ympäröivän hermoja selkäydin). Välillä selkäranka ovat kuohkea pusseja rustoa kutsutaan levyjä, jotka toimivat tyyny ja tarjoavat liikerataa taakse. Lihakset, jänteet ja nivelsiteet tarjota lisätukea. Mikä tahansa näistä rakenteiden takana voi tulla ärtynyt tai tulehtunut vastauksena erilaisia ​​lieviä tai vakavia sairauksia.... Lue lisää alaselän kipu syitä