Nipala

Aloittaminen

Miten päästä alkuun imetyksen:

Prosessi imettää ja maitoa muutoksen vauva kasvaa ja kehittyy. Vastasyntyneen ruokinta rutiini voi olla erilainen kuin imetyksen 6 kuukauden ikäinen. Koska vauva kasvaa, ravinteita maitoa sopeutua kasvava vauva tarpeisiin. Tulehdushoidon ominaisuudet myös lisätä, jos sinä tai lapsesi on alttiina joitakin uusia bakteeri tai virus.

 • aikaisin imetyksen
  Ensimmäisten viikkojen imetystä tulisi harkita oppimisen ajan sekä sinulle ja lapsellesi. Älä odota toimimaan koordinoidusti joukkue välittömästi. Anna itseänne runsaasti aikaa toipua työvoiman ja syntymä, kehittää päivittäistä rutiinia, ja voittaa kaikki alkuperäisen imetyksen vaikeuksia.
  Se voi auttaa pitämään yksinkertainen tarkistuslista kaavion merkitä päivittäin ruokkimista ja vaippa laskee kunnes vauva on lihoo asianmukaisesti. Tehdä kaavion, ota pala paperia ja numero muistiin 24 tuntia keskiyöstä kaksikymmentäkolme Sitten tehdä useita sarakkeita imetyksen, märkä vaippa, ja jakkara, ja laittaa tarkistaa asianmukaisessa sarakkeessa, koska se tapahtuu. (Jotkut äidit lisätä ylimääräisiä sarakkeita pumppaamaan istuntoja ja vaihtoehtoisten syöttöjä, jos vauva on vaikeuksia, ja ne on ilmaistava maitoa ja tarjota sitä tai korvike ajoittain.)

 • päivä 1
  Useimmat täysiaikainen, terve vauvat ovat valmiita ja innokkaita aloittamaan imetyksen ensimmäisen puolen tunnin kahden tunnin kuluessa syntymästä. Sitten monet nukkua tai toimia uneliaaksi kahden seuraavan 20 tuntia, joten vauva voi olla kovin kiinnostuneita imettävät jälleen hänen / hänen syntymäpäivänsä. Kuitenkin vauvan pitäisi imettää useita kertoja, että ensimmäinen päivä. Odottaa muuttaa vain pari märkä ja likainen vaipat ensimmäisten 24 tunnin aikana.

 • päivää 2-4
  Vaikka hän / hän saattaa tarvita käytännössä imevät ja imevät, jonka toisena päivänä vauva pitäisi alkaa herätä ja cue (näytä valmius) ja syöttöjä jokaista 1 1 / 2-3 tuntia yhteensä 8-12 breastfeedings 24 tunnissa. Nämä Tiheät antaa lapsellesi vasta-rikas ensin maitoa kutsutaan ternimaitoa ja kerro rinnat tehdä enemmän maitoa. Vauva tulisi imettää vähintään 10 minuuttia ja niitä voidaan jatkaa noin 30 minuuttia ensimmäisen rintojen ennen irtipäästäminen, tai "itsensä irrotus" ilman apua teiltä. Kun hän / hän päättyy yhdestä rinnasta, voit röyhtäyttää ja muuttaa hänen / hänen vaippa ennen tarjouksen toista rintaa.
  Kuten Day 1, luultavasti muuttuu vain muutama märkä ja likainen vaipat vauvan toisen ja kolmannen päivän, ja älä ihmettele jos vauvasi laihtuu aikana ensimmäisinä päivinä. Määrä vaippa muutoksia ja vauvan paino kasvaa kun maito "tulee sisään"
  Saatat tuntea kohdun kouristelua imettämisen ensimmäiset kaksi tai kolme päivää, varsinkin jos tämä on toinen tai myöhempi vauva. Tämä on myönteistä, että vauvan imeminen on laukaissut maidoneri alas, jota kutsutaan myös maito-poisto Reflex (MER). Se tarkoittaa myös kohtu supistuu, mikä auttaa vähentämään verenvuotoa. Sairaanhoitaja voi antaa sinulle jotain tehdä ennen ruokintaa, jos niitä tarvitaan epämukavuutta. Jotkut äidit lyhyesti tuntuu pistelyä, "pistelyä" tai huuhtelu lämpöä tai viileyttä kautta rinnat maitoa let-down, toiset huomaa mitään erilaista, paitsi rytmi vauvan imemistä.
  Koska vauva vielä on oppiminen, saatat kohdata nänni hellyyttä kun hän / hän takertuu aikana tai imetyksen. Myös muut tekijät voivat vaikuttaa tähän arkuus, mutta yleensä se on mieto ja katoaa loppuun mennessä ensimmäisen viikon aikana. Jos arkuus jatkuu, kehittyy kipua, tai nänni halkeilua on huomattava, ota sertifioitu imetyksen konsultti (IBCLC).

 • päivinä 3-5
  Tilavuus rintamaitoon tuotetun kasvaa dramaattisesti noin 3 tai 4 päivän kuluttua syntymästä, ja maidon sanotaan "tulla sisään" Vauva luultavasti ajelehtia pois jälkeen hänen / hänen 8-12, 10-30 minuutin ruokkimista ja toimia tyytyväisempiä aterian jälkeen. Sisällä 12-24 tunnin, sinun pitäisi olla muuttumassa paljon enemmän märkä vaippoja. Määrä likainen vaipat myös lisää, ja uloste on muuttumassa väri ja koostumus. Alkaen tumma, tervainen meconium jakkara, ne pitäisi edetä pehmeämpi ja ruskea väri ennen kuin hänestä sinappi-keltainen ja löysä ja rähjäinen. Painonnousuun tulee myös poimia 24 tunnin kuluessa tämän maidontuotannon kasvu, joten vauva alkaa saada vähintään puoli unssi (15 g) päivässä.
  Saatat huomata, että rinnat tuntuu paremmin, raskaampi tai lämpimämpi kun maitoa tulee sisään Jotkut äidit löytävät rinnat tullut epämiellyttävän engorged lisääntyneen maidon määrää ja kudosten turvotusta. Sitten rinnat tuntuvat kovilta ja tiukka, areola ja nänni saattaa tuntua venyttää ja tasainen, mikä vaikeuttaa vauvan salpa-on. Tärkeintä tehdä, kun maitoa tulee ensin vuonna on siirtää maidon pois rinnat ruokkia vauva usein. Jos vauva on vaikeuksia imevät takia vaikea turvotus:

  • Pehmentää nänni ja areola ilmaisemalla maitoa ja anna vauva tajuta.

  • Imettää tai lypsää käsin tai rintapumppu usein (yhdestä kahteen tuntia) - rinnat pitäisi tuntea huomattavasti pehmeämpää jälkeen imetyksen tai pumppauksen.

  • Levitä kylmä pakkauksissa tai sandwich pussit täynnä jäätä tai pakastevihannekset rintojaan 20-30 minuutin kuluttua ruokinnan tai pumppaus istunnossa. Soveltaminen kylmä pakkauksissa on osoitettu lievittää turvotusta, jotka voivat häiritä maidon virtausta. Jotkut naiset eivät parantuneeseen maidon tuloa, jos sitä sovelletaan myös lämmin pakkaa rintoihin muutaman minuutin välittömästi ennen imetystä tai maidon ilmaisu, mutta ei ole olemassa tutkimuksia, jotka tukevat tätä tehokasta. Käyttämällä lämpöä enemmän kuin muutaman minuutin voisi lisätä määrää turvotusta.

 • päivä 5-28
  Vauva tulee enemmän taitava imetystä kuin ensimmäisen kuukauden edetessä. Odottaa lastasi noin 8-12 kertaa 24 tunnin ja noin 10-30 minuuttia ensimmäisen rintojen ennen kuin hän / hän antaa mennä rintojen ilman apuasi. Voit sitten röyhtäyttää vauva, muuttaa hänen / hänen vaippa, ja siirtyä toiseen rintojen. Yleensä vauva imettää lyhyemmäksi ajaksi toisessa rinta, ja joskus hän / hän ei välttämättä halua ruokkia toista rintaa ollenkaan. Yksinkertaisesti tarjoavat toisen rinnan ensimmäisen seuraavassa ruokinta.

  Vauvat, jotka ahmia ruokansa nonstop voivat itse irrota esim. 10-15 minuuttia, vauvoja mieluummin nauttia ateriansa usein 20-35 minuuttia ensimmäisen rinta, koska niillä on taipumus ottaa muutaman useita minuutin taukoja välillä "kursseja." Kumpi tyyppi vauva on, on tärkeää antaa hänen / hänen valita, milloin päästää irti rinnasta, koska tämä itse-komppania korottaa rasvaisempaa / korkeampi kalori maitoa (hindmilk) vauva vie sisään

Vauva olisi edelleen:

 • Liota kuusi tai enemmän märkä vaippoja.

 • Läpäistävä kolme tai enemmän löysä, rähjäinen, keltainen uloste.

 • Saada enemmän kuin puolet unssi (15 g) päivä yli neljä-viisi unssia (120-150 g) viikossa, tai yhden punnan (454 g) kuukaudessa (alimmasta painosta), takaisin syntymäpaino 2 viikkoa.

Vauva luultavasti menee läpi useita kaksi-neljäpäivää "kasvupyrähdys" aikoja, kun hän / hän näyttää haluavan syödä lähes ympäri vuorokauden. Vauvat yleensä kokevat kasvupyrähdys välillä 2-3 viikkoa, 4-6 viikkoa, ja jälleen noin 3 kuukautta. On tärkeää antaa vauvan ruokkia useammin näinä puuskittain. Muutaman päivän, vauva on palannut enemmän tyypillinen kuvio.

Anna vauvan tahdin imetyksen. Kiinnittää huomiota hänen / hänen ruokinta vihjeitä. Määrä syöttöjä kunkin vauva tarvitsee ja kuinka kauan kunkin ruokinta kestää vaihtelevat vauva vauva. Yrittää pakottaa rintaruokinnassa vauva odottamaan pidempään välillä syöttöjä tai sovittaa erityisesti ruokinta aikataulu, voi aiheuttaa huonon painonnousua.