Nipala

Dysuria

Mikä se on?

Dysuria on lääketieteellinen termi kipua tai epämukavuutta virtsatessa. Usein kuvattu kirvely, dysurian yleisimmin johtuu bakteeri-infektioita on virtsateiden. Se voi myös olla oire useiden muiden sairauksien, kuten:

 • Alempien virtsateiden infektio (kystiitti tai virtsarakon tulehdus) - Dysuria on yleinen oire virtsarakon tulehdus (kystiitti). Kystiitti on hyvin yleinen vuotiaiden naisten 20-50. Infektio alkaa usein, kun bakteerit tulevat avaamista, kun virtsa tulee ulos (virtsaputken) yhdynnän aikana. Bakteerit voivat myös tulla virtsaputken naiset ja tytöt pyyhi WC takaa eteen. Kun bakteerit anna naisen virtsaputki, se vain on matkustaa lyhyt matka virtsarakon. Miehillä yli 50-vuotiaita, virtsarakon tulehdus yleensä liittyy suurentunut eturauhanen tai eturauhasen infektio.

 • Ylä virtsatieinfektio (pyelonefriitti tai munuaistulehdus) - munuaisten yleensä tulehtuu, koska bakteerit ovat matkustaneet munuaisten infektio virtsarakon. Munuaisten infektiot yleisesti liittyy seuraavia sairauksia: raskaus, eturauhasen liikakasvuun, diabetes, hermo-ongelmia, jotka vaikuttavat virtsarakon toimintaan, munuaiskivet, virtsarakon kasvaimet, epänormaali takaisinvirtaus virtsan rakko munuaisiin (kutsutaan vesikoureteraalisen refluksi) tai tukos liittyvän epänormaali kehitys virtsateiden (yleensä lapsilla). Pyelonefriitti on yleisempää naisilla kuin miehillä.

 • Virtsaputken - Virtsaputkentulehdus on tulehdus virtsaputken. Se johtuu yleensä sukupuoliteitse tarttuvat taudit (kuten klamydia ja tippuri ). Virtsaputken voi myös johtua kosketukseen ärsyttävää kemiallisia (kuten antiseptisiä aineita, kupla kylpy tai osa spermisidejä) tai ärsytys esine, kuten putki (katetri) Lisätään valua virtsaan.

 • Emätintulehdus - Vaginitis on tulehdus emättimessä. Se voi johtua allerginen reaktio ärsyttävää kemiallista (spermisidi, suihku, kylpy saippua), alhainen estrogeenin vaihdevuodet tai esineen, kuten tamponi joka ei poistettu. Se voi myös johtua infektio. Yhteinen infektioita ovat:

  • Bakteeri vaginosis, tauti liittyy muutoksiin normaalissa bakteerit, jotka elävät emättimen

  • Hiivatulehdus, jota kutsutaan myös hiivatulehdus

  • Trichomoniasis sukupuolitauti aiheuttama mikroskooppisen yksisoluisia organismi Trichomonas vaginalis

Oireet

Riippuen syy dysuria, voi olla muita oireita lisäksi kipua virtsatessa. Oireita voivat olla:

 • Alempien virtsateiden infektio (kystiitti) - tihentynyt virtsaamistarve, voimakas virtsaamistarvetta, virtsarakon hallinnan väheneminen, kipu alemman etuosaan vatsan (lähes virtsarakon), samea virtsa, joilla voi olla voimakas haju, verinen virtsa

 • Ylä virtsatieinfektio (pyelonefriitti) - Kipu yläselän, korkeaa kuumetta ja vilunväreet, pahoinvointi ja oksentelu, samea virtsa, usein virtsaaminen, voimakas virtsaamistarvetta

 • Virtsaputken - erite virtsaputken, punoitus aukon ympärille virtsaputken, usein virtsaaminen, valkovuoto. Yhteistyökumppanit ihmisten virtsaputken joka tulee sukupuolitauti usein ole mitään oireita.

 • Emätintulehdus - Kipu, kipu tai emättimen kutina, epänormaali tai pahanhajuinen valkovuoto tai hajuja, kipua tai epämukavuutta yhdynnän aikana

Diagnoosi

Monet ovat satunnaisia ​​jaksoja lyhyesti epämukavuutta, kun he alkavat virtsatessa. Yleensä tämän aiheuttaa ärsytystä, ja ei tarvitse käsitellä. Kuitenkin, sinun pitäisi nähdä hoitohenkilökunnalle, jos kipua virtsatessa kestää pidempään, on vaikea tai jos se tapahtuu jatkossakin.

Lääkäri kysyä oireesi ja henkilökohtainen ja seksuaalisen tottumukset. Aikana lääkärintarkastus, lääkärisi tarkastaa arkuutta munuaisiin ja tutkia sukupuolielimiä. Naisille, tämä voi sisältää lantion tentti. Miehet, joilla epäillään eturauhasen ongelmia voi olla digitaalinen peräsuolesta tentti.

Jos lääkärisi mielestä sinulla on yksinkertainen virtsarakon tulehdus, hän yleensä voi vahvistaa tätä virtsa testi lääkärin vastaanotolla. Diagnosoida virtsaputken ja emätintulehdus, moppi tartunta-alueella voi olla tarpeen ottaa ja lähetetään tutkittavaksi. Jos lääkäri epäilee sinulla on munuaistulehdus, virtsanäyte lähetetään laboratorioon tunnistaa bakteereita. Jos sinulla on kuumetta tai näyttävät sairas, verinäytteestä voidaan testata laboratoriossa tarkistaa bakteerien esiintyminen veressä.

Jos sinulla on Dysurian on ollut suojaamattomassa yhdynnässä useamman partnerin kanssa, lääkäri voi määrätä testejä etsiä erilaisia ​​sukupuolitauteja, kuten tippuri, klamydia, trichomoniasis, syfilis ja HIV.

Odotettu kesto

Kuinka kauan dysuria kestää riippuu sen aiheuttaa. Useimmat ihmiset, joilla on infektioita virtsarakon, virtsaputken tai emättimen hyvin hoidossa muutaman päivän kuluessa. Kun syy on vaikeampi määrittää, oireet voivat kestää pidempään.

Ehkäisy

Voit estää dysurian aiheuttama virtsarakon tai pyelonephritis, voit juoda useita lasillista vettä päivässä huuhtele pois teidän virtsateiden. Naisten pitäisi pyyhkiä edestä taaksepäin, kun ottaa suolen ja virtsata yhdynnän jälkeen huuhtele bakteerit virtsarakon.

Estämään dysuria aiheuttama ärsytys, naisten tulisi pitää sukuelinten alueella puhtaana ja kuivana, muuttaa tamponit ja terveyssiteet usein, ja vältä ärsyttäviä saippuat, emättimen suihkeet ja douches. Ärsytyksen välttämiseksi naisten lapsilla, raja porealtaineen, pese tytöt huolellisesti mutta varovasti Pelattuaan hiekkaa ja varoa soittomahdollisuus märkä uimapuvut, jotka kaikki voivat aiheuttaa ärsytystä ja punoitusta häpy (vulvitis).

Voit estää dysurian aiheuttamat sukupuolitauteja, voit välttää seksiä tai olla seksuaalinen suhde yhden tartuntaa henkilö. Jos sinulla on useampi kuin yksi sukupuolta olevan kumppanin, tai jos luulet kumppanisi voisi saada tartunnan, käytä kondomeja aikana seksuaalista toimintaa.

Hoito

Hoito dysurian riippuu sen aiheuttaa:

 • Kystiitti ja pyelonefriitti - Nämä infektiot, yleensä bakteerien aiheuttamia, voidaan hoitaa antibiooteilla otetaan suun kautta. Antibiootit voidaan antaa laskimoon (suonensisäisesti) vaikean pyelonephritis liittyy korkea kuume, vilunväristykset ja oksentelu.

 • Virtsaputken - Virtsaputkentulehdus on hoidettu antibiooteilla. Tyyppi antibiootti, jota käytetään riippuu siitä, mikä infektio aiheuttaa virtsaputken.

 • Emätintulehdus - Trichomoniasis ja bakteeri vaginosis hoidetaan antibiooteilla. Hiiva-infektioita hoidetaan sienilääkkeitä, joko pilleri suun kautta tai peräpuikkona tai kermaa viedään emättimeen.

Jos olet seksuaalisesti aktiivinen ja hoidetaan dysuriaan aiheuttama sukupuolitauti, sinun seksikumppaneita on käsiteltävä myös.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärillesi heti, jos sinulla on dysurian yhdessä kuume, usein virtsaaminen, kiireellinen tarve virtsata, vatsakipu, selkäkipu tai muita oireita virtsatieinfektio. Soita lääkärillesi heti, jos sinulla on verta virtsassa tai dysurian yhdessä mitään epänormaalia emättimen tai virtsaputken vastuuvapauden.

Ennuste

Yhden jakson infektio virtsarakon, emättimen tai munuaisten yleensä menee pois kokonaan, kun hoito antibiooteilla. Useimmissa tapauksissa on hyvin pieni riski pitkän aikavälin vahinkoja. Asianmukaista antibioottihoito, bakteeri virtsaputken myös katoaa. Kuitenkin tietyt sukupuolitaudit voivat johtaa arpia synnytyskanavassa jos ei ole diagnosoitu ja hoideta ajoissa. Pitkällä aikavälillä tämä voi aiheuttaa hedelmällisyyteen ongelmia.