Nipala

Emättimen kutina

Mikä on emättimen kutina?

Emättimen kutina on epänormaali sairaus emättimen johtuu tulehdus emättimen tai sukuelinten (ulkosynnyttimet).

Yhteinen perimmäinen syy emättimen kutina on emättimen hiivatulehdus (emättimen hiivatulehdus) aiheuttaa Candida albicans. Emättimen kutina voi johtua myös erilaisia ​​sairauksia, häiriöitä tai sairauksia, jotka vaikuttavat emättimen, kohdunkaulan tai sukupuolielimissä, mukaan lukien:

  • Hormonaaliset muutokset

  • Liiallinen stressi

  • Infektio lukien sukupuolitaudit

  • Huono sukupuolielinten hygienia

  • Herkkyys tai allergisia reaktioita tiettyihin aineisiin

Making diagnoosi perimmäinen syy emättimen kutina sisältää ottaen lääketieteen ja seksuaalinen historia ja täyttämällä fyysinen ja lantion tentti. Aikana lantion tutkiminen, teidän terveydenhuollon ammattihenkilön tutkii ulkoisten sukuelinten ja avaa varovasti emättimeen sileä väline nimeltä speculum, nähdäksesi emättimen ja kohdunkaulan. Palveluntarjoaja ottaa myös pieni näyte solujen onko infektio on läsnä ja millaisista tarttuvan organismin.

Emättimen kutina on hoidettavissa. Hyvä hygienia käytäntöjä, mukaan lukien päivittäinen pesu sukupuolielimissä miedolla saippualla ja vedellä, voivat auttaa minimoimaan emättimen kutina johtuu huonosta hygieniasta, mutta ei paranna emättimen kutina aiheuttamat sukupuolitauteja tai muita sairauksia. Hoito emättimen kutina aiheuttama sairaus tai infektio vaihtelee ja on räätälöity perimmäinen syy ja läsnäolo mitään komplikaatioita. Jos esimerkiksi emättimen kutina johtuu hiivatulehdus, antifungal lääkkeitä määrätty. Jos emättimen kutina on aiheuttanut bakteeri-infektio, antibiootteja määrätään.

Joidenkin emättimen kutina voi johtua vakavia sairauksia, kuten sukupuolitauteja. Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos koet jatkuvaa emättimen kutinaa. Varhainen diagnoosi ja hoito syitä emättimen kutina, kuten sukupuolielinten herpes, vähentää riskiä mahdolliset komplikaatiot, kuten aivokalvontulehdusta ja ennenaikainen synnytys.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä emättimen kutinaa?

Emättimen kutina voi esiintyä muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Esimerkiksi emättimen kutina johtuu hiivatulehdus tapahtuu yleensä paksu, valkoinen valkovuoto kanssa rakenne, joka muistuttaa raejuustoa.... Lue lisää emättimen kutina oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa emättimen kutinaa?

Hyvin yleinen perimmäinen syy emättimen kutina on emättimen hiivatulehdus (emättimen hiivatulehdus) aiheuttaa Candida albicans, yleinen laji sientä. C. albicans hiiva yleensä elää pieniä määriä emättimessä, suussa, suolistossa, ja iholla aiheuttamatta ongelmia. Tietyissä sairauksia he voivat alkaa lisääntyä ja aiheuttaa infektion. Epätavallisen voimakas tai jatkuva emättimen kutina voi johtua myös erilaisia ​​sairauksia, häiriöitä tai sairauksia, jotka vaikuttavat emättimen, kohdunkaulan tai sukuelinten.... Lue lisää emättimen kutina syitä

Lisää artikkeleita