Nipala

Diabetes

Mikä on diabetes?

Diabetes on aineenvaihdunnan häiriö, jolle on ominaista, ettei erittää tarpeeksi insuliinia, tai, joissakin tapauksissa, solut eivät reagoi tarkoituksenmukaisesti insuliiniin, joka on tuotettu. Koska insuliinia tarvitaan elin muuntaa glukoosia energiaksi, näistä epäonnistumisista johtaa epätavallisen suureen glukoosi kertyminen vereen. Diabetes voi olla seurausta muihin sairauksiin, kuten geneettiset oireyhtymät, kemikaalit, lääkkeet, aliravitsemus, infektiot, virukset, tai muita sairauksia.

Kolme päätyyppiä diabetes - tyypin 1, tyypin 2 ja raskausajan - määritellään kaikki aineenvaihdunnan häiriöt, jotka vaikuttavat siihen, miten keho metabolizes, tai käyttää, sulavaa ruokaa tehdä glukoosia, tärkein polttoaine kehon.

Mikä on prediabetes?

Tyypin 2 diabetes on yleisesti edeltää prediabetes. Vuonna prediabetes, veren glukoosipitoisuus on normaalia suurempi, mutta ei riittävän korkea määritellä diabetes. Kuitenkin monet ihmiset prediabetes kehittävät tyypin 2 diabetekseen 10 vuoden kuluessa, toteaa National Institute of Diabetes ja ruoansulatus-ja munuaistautirekisteri. Prediabetes myös lisää riskiä sydänsairauksien ja aivohalvauksen. Vaatimaton laihtuminen ja kohtuullista liikuntaa, ihmiset prediabetes voivat viivästyttää tai estää tyypin 2 diabetes.

Prediabetes vaikuttaa 57 miljoonaa ihmistä Yhdysvalloissa, mukaan Euroopan Diabetes Association.

Miten diabetes vaikuttaa verensokeri?

Glukoosin voi siirtyä kehon soluihin, hormoni, insuliini on oltava läsnä. Insuliinin tuotanto on ensisijaisesti haimassa, ja, yleensä, on helposti saatavilla kuljettaa glukoosia soluihin.

Kuitenkin henkilöillä, joilla on diabetes, joko haima tuottaa liian vähän tai ei lainkaan insuliinia, tai solut eivät reagoi insuliiniin, joka on tuotettu. Tämä aiheuttaa kertyminen glukoosi veressä, joka kulkee virtsaan, jossa se on lopulta eliminoitu niin, että elin ilman sen pääasiallinen polttoaine.

Miten kolme päätyyppiä diabetes eroavat toisistaan?

Vaikka kolme päätyyppiä diabetes ovat samanlaisia ​​kerääntyy verensokerin ongelmien vuoksi insuliinin, on eroja syy ja hoito:

  • tyypin 1 diabetes
    Tyypin 1 diabetes on autoimmuunisairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä tuhoaa haiman, jotka tuottavat insuliinia, mikä ei ole lainkaan tai on alhainen määrä insuliinia. Henkilöt, joilla on tyypin 1 diabetes pitää pistää insuliinia päivittäin elääkseen.

  • tyypin 2 diabetes
    Tyypin 2 diabetes on seurausta kehon kyvyttömyys tehdä tarpeeksi, tai oikein käyttää, insuliinia. Tyypin 2 diabetes voidaan ohjata ruokavalio, liikunta ja laihtuminen, tai ne voivat vaatia suun kautta otettavia lääkkeitä ja / tai insuliinia pistoksena.

  • raskausdiabetes
    Raskausajan diabetes esiintyy raskaana olevat naiset, jotka eivät ole olleet diagnosoitu diabetes aiemmin. Se johtaa kyvyttömyydestä käyttää insuliinia, joka on läsnä ja yleensä häviää synnytyksen jälkeen. Raskausajan diabetes voi kontrolloida ruokavalio, liikunta ja huomiota painonnousua. Naiset, joilla on raskausdiabetes saattaa olla suurempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen myöhemmin elämässä.

Diabeteksen:

Diabetes on seitsemäs johtava kuolinsyy keskuudessa, ja viidenneksi yleisin kuolinsyy sairauksilta. Vaikka uskotaan, että diabetes on ilmoiteta tauti, joka johtaa tai aiheuttaa kuoleman joka vuosi, enemmän kuin 200000 kuolemia on raportoitu olevan diabeteksen aiheuttamia tai sen komplikaatioita. Diabeteksen kuuluvat silmäoireita ja sokeutta, sydänsairauksia, aivohalvaus, neurologisia ongelmia, amputaatio, ja impotenssi.

Koska diabetes (lukuun ottamatta raskausdiabetes) on krooninen, parantumaton sairaus, joka vaikuttaa lähes jokainen osa kehon, edistää muita vakavia sairauksia, ja voi olla hengenvaarallinen, se on hallinnoitava edelleen hoidossa lääkärin koko ihmisen elämää.