Nipala

Häpy kutinaa

Mikä on häpy kutittaa?

Häpy on kudos, joka ympäröi emättimeen, joka koostuu isot häpyhuulet ja minora (ulomman ja sisemmän "huulet") ja klitoris. Kutina häpy voi johtua ärsytystä, allergia, tulehdus, infektio tai syöpä. Ärsytys ja allergia voi johtua altistumisesta saippuat, naisten hygieniatuotteet, hajuvedet, voiteluaineet, douches, voiteet, tai lateksia. Tällöin vältetään altistuminen ärsyttävät tai allergeeni voi olla kaikki, mitä tarvitaan kutina ratkaista.

Sukupuolitauteja, kuten herpes tai trichomoniasis, voi aiheuttaa vulva kutittaa, kuten muitakin infektioita, kuten hiiva-infektiot ja bakteeri vaginosis. Satiaiset, jota kutsutaan myös "rapuja", on sukupuolitauti tartuntoja, jotka tyypillisesti aiheuttaa kutinaa. Syyhy, joka voidaan levittää seksuaalisesti tai muita iho-to-ihokosketus, on tarttuva ihosairaus, joka yleensä aiheuttaa kutinaa. Syyhy aiheuttaa hyvin pieni punkit ja se voi vaikuttaa minkä tahansa kehon osassa.

Tinea cruris, sieni-infektio joskus nimitystä "Jock kutinaa" tai "silsa nivusten," voi myös aiheuttaa infektion vulva ja ihon sen ympärille. Ihmiset, jotka ovat tinea cruris voi olla myös urheilijan jalka tai silsa.

Joissakin tartunnallisia ihosairauksien, kuten psoriaasin, ekseeman, ja punajäkälä chronicus, voi liittyä häpy. Nämä kutiseva iho sairauksia usein vaikuttaa muihin kehon alueille, samoin. Muut tartunnallisia syitä häpy kutinaa kuuluvat muutokset liittyvät laski hormonitasot seuraavat vaihdevuodet, sekä syövän muutoksia ja syöpiä. Kohtelu häpy kutinaa vaihtelee suuresti riippuen aiheuttaa kutinaa.

Häpy kutinaa on todennäköisesti osa sairaus, joka edellyttää uutena hoito, mutta se voi olla useita syitä, joista osa on helppo käsitellä, ja muut, jotka voivat lopulta aiheuttaa vakavia komplikaatioita. Jos sinulla on häpy kutinaa, joka on jatkuvaa tai aiheuttaa sinulle huolta, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä häpy kutittaa?

Ulkosynnyttimien kutina voi seurata muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Jotkut sairaudet, jotka aiheuttavat häpy kutittaa vaikuttavat vain sukupuolielimissä, kun taas toiset voivat liittyä muihin kehon osiin.... Lue lisää häpy kutinaa oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa häpy kutittaa?

Kutina emättimen alueella voi aiheuttaa ärsytystä, allergia, tulehdus, infektio tai syöpä. Monet infektioita, jotka voivat aiheuttaa ulkosynnyttimien kutina ovat tarttuvia. Muut sairaudet, jotka aiheuttavat häpy kutinaa eivät ole tarttuvia.... Lue lisää häpy kutinaa syitä

Lisää artikkeleita