Nipala

Hengästyneisyys

Mikä on hengenahdistusta?

Hengenahdistus on yleinen oire allergia, infektio, tulehdus, vamma tai tiettyjä aineenvaihdunnan sairauksiin. Hengenahdistus tuloksia, kun signaali aivojen aiheuttaa keuhkojen lisätä hengitys taajuus. Voit myös kokea hengenahdistusta, koska sairauksien keuhkoihin tai koko keuhkojen järjestelmä, tai yhdessä yleisemmän sairauksia, kuten liikalihavuus tai alhainen verenpaine (hypotensio).

Keuhkotulehdus ja keuhkoputkien ovat myös yleisiä syitä hengenahdistus, kuten vahinkoa hengitysteiden aiheuttama tupakointi tai muita myrkkyjä. Hengenahdistus voi esiintyä vahinkoa keuhkoihin, kuten romahti keuhko (ilmarinta). Lukuisat sydäntaudit, jotka johtavat alhainen happipitoisuus veressä (hypoksia) myös aiheuttaa hengenahdistusta. Riippuen aiheuttaa, saatat kokea hengenahdistusta vain makuulla tai kun joko makuulla tai istuen. Hengenahdistus voi liittyä limaneritys, aivastelu, hengityksen vinkuminen, tai nopea syke (takykardia).

Allerginen astma reaktioita johtaa hengenahdistus, joka voi olla vakava ja jopa hengenvaarallisia. Useimmat, elleivät kaikki, keuhkosairaudet liittyy hengenahdistusta ja harvinaisissa tapauksissa hengenahdistus voi esittää oire vakavia infektioita keuhkoissa tai keuhkoputkia, kuten keuhkokuume tai keuhkoputken tulehdukset lapsilla. Kongestiivinen sydämen vajaatoiminta, sydänsairaus, voi liittyä hengenahdistusta lisäksi muita oireita, kuten vaaleanpunainen, vaahtoava limaa, nopea hengitys (takypnea), hengityksen vinkuminen ja nopea syke. Hengenahdistus voi olla myös osoitus keuhkosyöpään, varsinkin jos mukana on hemoptysis (veren yskiminen).

Hakeudu imm ediate sairaanhoito (soita 911), jos sinulla on hengenahdistusta, johon mahdollisesti hengenvaarallisia oireita, kuten sinertävä väri huulet, kynnet tai ihon, sekavuus tai tajunnan menetys, edes hetkeksi, korkea kuume (yli 101 celsiusta), äkillinen kasvojen, kielen tai huulten, rintakipu tai paineen tai nopea syke (takykardia).

Jos hengenahdistus jatkuu, pahenee tai aiheuttaa sinulle huolta, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä hengenahdistusta?

Hengenahdistus voi liittää muita oireita, jotka voivat vaihdella perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireet tiedetään yleisesti hengitykseen vaikuttavat mahdollista myös muiden kehon järjestelmiä.... Lue lisää hengenahdistus oireet

SYYT

Mikä aiheuttaa hengenahdistusta?

Hengenahdistus on yleinen oire allergia, infektio, tulehdus, vamma tai tiettyjä aineenvaihdunnan sairauksiin. Hengenahdistus voi esiintyä eri sairauksien keuhkoihin tai koko keuhkojen järjestelmä, tai yhdessä yleisemmän sairauksia, kuten hypotensio (alhainen verenpaine) tai lihavuus.... Lue lisää hengenahdistus syitä

Lisää artikkeleita