Nipala

Huimaus

Mikä on huimausta?

Huimaus on tunne pyörrytystä tai tunne, että saatat pyörtyä. Huimaus voi liittyä pahoinvointia ja oksentelua, hikoilua tai kylmä hiki, ja pyörtyminen. Verivarastojemme happea aivoihin. Huimaus tapahtuu, kun veri ei mene aivoihin tarpeeksi nopeasti, tai jos on alijäämä hapen määrää veressä.

Huimaus voi johtua ortostaattinen hypotensio (verenpaineen lasku, kun seisot), nälkä, yhteisiä sairauksia ja infektioita, kuten vilustuminen, hypoglykemia (alhainen verensokeri), kuivausrumpu, sydänvaivoja tai ahdistusta ja paniikkia. Että vakavissa syitä pyörrytystä kuuluvat vakava verenvuoto, sydänkohtaus ja sydämen rytmihäiriöitä.

Tunne asioita pyörivät ympärilläsi, mikä sinusta tuntuu epävakaalle tai taseen tunnetaan huimaus, ja monet ihmiset voivat kuvata tätä oire huimaus. Huimaus on yleisimmin aiheuttama sairaus, joka tunnetaan hyvän-paikkasidonnainen huimaus, labyrinthitis (tulehdus sisäkorvan), Menieren tauti (sisäkorvan sairaus, joka vaikuttaa tasapainoon ja kuulo), migreeni, ja vähentynyt verenvirtaus pikkuaivot (alaosan aivot, joka osallistuu valvontaan tasapainossa).

Huimaus ja huimausta voivat olla merkkejä mahdollisesti hengenvaarallinen sairaus, kuten sydänkohtaus, aivohalvaus tai sokki (vakava verenpaineen lasku). Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos koet huimausta liittyy tunteita kipu rintaa, puheen ongelmia, sekavuus tai tajuttomuus edes hetkeksi, hengitysvaikeudet, vaikea vatsakipu, vaikea päänsärky, hallitsematon verenvuoto, äkillinen heikkous tai tunnottomuus toisella puolella kehoa, tai näköhäiriöt.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä huimausta?

Huimaus voi seurata muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus.... Lue lisää huimaus oireet

SYYT

Mikä aiheuttaa huimausta?

Joitakin yleisiä syitä huimaus kuuluvat nälkä, väsymys, hypoglykemia (alhainen verensokeri), tai ahdistusta. Huimaus voi johtua myös neurologisia sairauksia, kuten multippeliskleroosi, Parkinsonin tauti ja epilepsia. Vertigo (käsitys liikkuvien tai ympäristöstä liikkuvat sinulle) liittyy häiriöitä tasapainohäiriöitä, joka säätelee tasapainoa. Koska korvat liittyy tämän järjestelmän, korvatulehduksia ja tauteja, kuten Menieren tauti, voi vaikuttaa tasapainoa ja kävelyä. Hyvänlaatuinen asentohuimaus huimaus vaikuttaa sisäkorvan ja tapahtuu, kun muutat asentoa päätäsi. Labyrinthitis yleensä seuraa kylmä tai flunssa... Lue lisää huimaus syitä

Lisää artikkeleita