Nipala

Jäkälä sclerosus: hoidot

Miten jäkälä sclerosus hoidetaan?

Jäkälä sclerosus on krooninen sairaus, johon ei ole parannuskeinoa. Kuitenkin asianmukaista hoitoa ja seurantaa, jäkälä sclerosus voidaan tehokkaasti valvoa.

Hoito alkaa hakea lääketieteellistä hoitoa teidän terveydenhuollon tarjoaja. Pieni näyte iholla voidaan poistaa ja lähetetään laboratorioon analysoitavaksi. Tätä menettelyä kutsutaan koepala.

Ajankohtainen hoito jäkälä sclerosus

Oireita jäkälä sclerosus useimmiten hoidetaan voiteita tai voiteita, joita sovelletaan suoraan teennäinen. Tätä kutsutaan paikallisesti. Ajankohtainen hoitoja jäkälä sclerosus ovat:

 • Kortikosteroideja kuten klobetasolipropionaatille (Clobex, Cormax)
 • Immunomoduloivan voiteet kuten pimekrolimuusi (Elidel) ja takrolimuusin (Protopic)

Nontopical hoitoon jäkälä sclerosus

Nontopical hoitoja jäkälä sclerosus ovat:

 • Steroidit annetaan injektiona kuten triamcinolone (Aristocort)
 • Leikkaus uudelleen kaventunut emättimen

Hoito kestävä jäkälä sclerosus

Jäkälä sclerosus voi liittyä bakteeri-infektio, joka vaatii välitöntä hoitoa. Antibiootti lääkkeitä, jotka ovat tehokkaita hoidettaessa bakteeri-infektio, joka aiheuttaa resistenttien jäkälä sclerosus ovat:

 • Kefaleksiini (Keflex, Keftab)
 • Erytromysiini (E-Mycin, EES)

Jäkälä sclerosus voi aiheuttaa vulvodynia, tai krooninen kipu häpy. Lääkkeitä, jotka ovat tehokkaita hoidettaessa vulvodynia liittyvien jäkälä sclerosus ovat:

 • Amitriptyliini (Elavil, Endep)
 • Desipramiini (Norpramin)

Mitä voit tehdä parantaa jäkälä sclerosus

Lisäksi seuraavat terveydenhuollon tarjoaja ohjeita ja kaikkia lääkkeitä kuin on määrätty, voit nopeuttaa palautumista by:

 • Välttäminen pitkäaikainen käyttö ajankohtainen voiteita tai voiteita, jotka voivat ohut iho
 • Välttäen naarmuuntumista alueella
 • Consulting teidän terveydenhuollon tarjoaja jos oireet jatkuvat hoidon jälkeen
 • Käyttäen emättimen voiteluainetta yhdynnän aikana vähentää kitkaa
 • Pesemällä sukuelinten alueella varovasti pelkällä vedellä tai nonsoap puhdistusaineet

Mitkä ovat mahdolliset komplikaatiot jäkälien sclerosus?

Jäkälä sclerosus on krooninen ihon sairaus, joka vaikuttaa sukuelinten alueella, jota ei voida parantaa, mutta voidaan ohjata. Jäkälä sclerosus sukuelinten iho olisi hoidettava välittömästi, koska se saattaa aiheuttaa ongelmia virtsaamisen tai yhdynnän. On myös hyvin pieni mahdollisuus, että iho vaikuttaa jäkälää sclerosus kehittää ihosyöpä. Jäkälä sclerosus voidaan hoitaa ajankohtainen voiteita tai voiteita ja oireet pitäisi hävitä muutamassa viikossa. Voit auttaa minimoimaan riskiä vakavia komplikaatioita seuraamalla hoitosuunnitelman sinun ja terveydenhuollon ammatillista suunnittelua erityisesti sinulle. Komplikaatiot jäkälä sclerosus ovat:

 • Dyspareuniaan (kivulias yhdynnän)
 • Dysuria (virtsaamisvaikeudet)
 • Hämmennys
 • Hieman kohonnut ihosyövän
ESITTELY

Mikä on jäkälä sclerosus?

Jäkälä sclerosus on hyvänlaatuinen ja etenevä ihon sairaus, joka useimmiten vaikuttaa sukuelinten alueella. Tämä krooninen ihosairaus ei voida parantaa, mutta voidaan hallita. Jäkälä sclerosus on merkitty kutina ja kipu sukuelinten alueella. Ihon lähellä emättimen suulla, nimeltään välilihan, tulee ohut ja tulehtunut. Tämä ihosairaus on yleisempää naisilla vaihdevuosien jälkeen. Jäkälä Sclero... Lue lisää jäkälä sclerosus käyttöönotto

Oire

Mitkä ovat oireita jäkälä sclerosus?

Jos sinulla on lievä tapauksessa jäkälää sclerosus, et välttämättä huomaa mitään oireita. Jos ei ole mitään oireita, teidän terveydenhuollon tarjoaja on diagnosoida jäkälää sclerosus aikana gynecologic tentti. Oireenmukaista jäkälä sclerosus voi aiheuttaa kutinaa tunne, kipu virtsatessa, tai kipua yhdynnän aikana. Voit myös kokea verenvuotoa ja rakkuloita välilihan alueella.... Lue lisää jäkälä sclerosus oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa jäkälä sclerosus?

Ei tiedetä, mikä aiheuttaa jäkälä sclerosus. Jotkut terveydenhuollon tarjoajat uskovat, että jäkälä sclerosus johtuu yliaktiivinen immuunijärjestelmä tai hormonaalinen epätasapaino. Geneettiset tai perinnöllinen tekijät voivat olla tärkeä rooli sen kehittämisessä. Jäkälä sclerosus ei ole tarttuvaa. Jäkälä sclerosus voi näkyä iho on vaurioitunut tai naarmuuntunut edellisestä vammoja. Naisilla, jäkälä sclerosus esiintyy yleisimmin jälkeen vaihdevuosien.... Lue lisää jäkälä sclerosus syitä

Lisää artikkeleita

Samanlaisia ​​aiheita


Suosituin

Sinun terveytesi

Sinun terveytesi

Ihmiset, jotka ovat aktiivisesti mukana niiden sairaanhoidon ovat terveempiä ja elävät pidempään.