Nipala

Keuhkosyöpä

Mikä on keuhkosyöpä?

Keuhkosyöpä on yleisin syöpä hengityselimiä, että tapahtuu, kun on hallitsematon kasvu poikkeavien solujen ilma kulkee keuhkoihin. Keuhkosyöpä on tappavin syöpä sekä miehiä että naisia, mukaan National Institutes of Health (Lähde: NIH ).

Naiset, jotka eivät ole koskaan polttaneet voi olla suurempi riski keuhkosyöpään kuin miehet, jotka eivät ole koskaan tupakoineet. Itse asiassa 47% keuhkosyöpää esiintyy naisilla, ja yksi viidestä naisesta keuhkosyöpä ole koskaan tupakoineet. Sen sijaan vain yksi 10 miestä keuhkosyöpä ei ole koskaan savustettu, mukaan National Lung Cancer kumppanuus (Lähde: NLCP ).

Normaalisti solut keuhkojen, jotka ovat vanhoja tai vahingoittuneita pysähtyy jakamalla ja kuolevat. Nämä solut korvataan terveitä nuoria soluja. Keuhkosyöpä tapahtuu, kun vanhoja tai vaurioituneita soluja jatkavat jakautumista ja lisääntyä hallitsemattomasti. Nämä epänormaalit solut lopulta kehittyä pahanlaatuinen kudoksen massan (kasvain) ja syrjäyttää ja tuhota terveitä soluja keuhkoissa.

Jos se jätetään hoitamatta, keuhkosyövän solut edelleen lisääntyä ja levitä muihin kehon osiin-prosessia kutsutaan etäpesäkkeitä. Kuten syöpä etenee, se häiritsee elintoimintoihin ja toimintojen keuhkoihin ja muihin elimiin, joissa se on levinnyt.

Keuhkosyöpä johtaa usein hengenvaarallisia komplikaatioita ja on kohtalokasta useimmissa tapauksissa. Etsien säännöllistä hoitoa tarjoaa parhaat mahdollisuudet löytää keuhkosyöpään sen aikaisintaan kaikkein parannettavissa vaiheessa. Jos sinulla on keuhkosyöpä, seuraavat hoidon suunnitelma voi auttaa vähentämään riskiä joidenkin komplikaatioiden keuhkosyöpään. Keuhkosyöpä on erittäin ehkäistävissä syöpä, koska suurin osa tapauksista johtuu tupakoinnista. Tupakoinnin lopettaminen vähentää huomattavasti riskiä sairastua keuhkosyöpään. Diagnosoinnissa keuhkosyöpä sen varhaisessa vaiheessa tarjoaa parasta toivoa onnistuneen hoidon ja parannuskeinoa.

Oire

Mitä oireita keuhkosyöpään?

Keuhkosyöpä tuottaa usein mitään oireita sen varhaisessa vaiheessa, kun se on kaikkein hoidettavissa. Oireita ei välttämättä tapahdu vuosikymmenen tai enemmän keuhkosyövän jälkeen on kehittynyt. Kun oireita ilmenee, he usein osoittavat, että keuhkosyöpä on edennyt pitkälle, vähemmän parannettavissa.... Lue lisää keuhkosyövän oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa keuhkosyöpää?

Keuhkosyöpä on erittäin ehkäistävissä syöpä, suurin osa tapauksista johtuu tupakoinnista. Altistuminen savu vahingoittaa soluja että linja keuhkot. Ajan myötä nämä epänormaalit solut lisääntyvät ja muodostavat pahanlaatuisia kasvaimia, jotka syrjäyttää ja tuhota terveitä soluja.... Lue lisää keuhkosyövän syitä

HOIDOT

Miten keuhkosyöpä hoidetaan?

Keuhkosyövän hoidossa alkaa etsivät säännöllisesti sairaanhoidon koko elämäsi. Säännöllinen sairaanhoito mahdollistaa terveydenhuollon ammattilainen parhaiten arvioida oireita, kuten krooninen yskä ja riskejä sairastua keuhkosyöpään, ja nopeasti tilata diagnostisia testejä. Nämä toimenpiteet parantavat huomattavasti mahdollisuuksia havaita keuhkosyöpään sen aikaisintaan kaikkein parannettavissa vaiheessa.... Lue lisää keuhkosyövän hoitoja

Lisää artikkeleita