Nipala

Kohtuvaltimon embolization

Menettely yleiskatsaus

Mikä on kohtuvaltimon embolization?

Kohtuvaltimon embolization (UAE) on toimenpide, joka tarjoaa vaihtoehdon perinteisille kirurginen poisto kohdun hyvänlaatuinen kasvain. Menettelyä voidaan myös nimitystä kohdun embolization (UPE).

Kohtuvaltimon embolization kutistuu kohdun tukkimalla niiden verenkiertoa. Verenkierto estyy ruiskuttamalla hyvin pieniä hiukkasia valtimot, jotka välittävät kohdun. Kiinni hiukkasia verisuonen seinämän ja aiheuttaa hyytymistä kehittää, tukkimalla verenkiertoa. Kun verenkierto on mennyt, kohdun kutistuu ja oireet yleensä lievenee tai häviää. Yleisimmin käytetty hiukkasen aine on polyvinyylialkoholi (PVA), aine, joka on turvallisesti käytetty lääketieteellisten menettelyjen monta vuotta.
Kohtuvaltimon embolization on vähän invasiivisia (ilman vatsan alueen suuri viilto)-tekniikkaa, johon liittyy tunnistamalla mitkä verisuonet välittävät verta kohdun ja sitten esto pois ne valtimoissa.

Kohtuvaltimon embolization suoritetaan toimenpideradiologi, lääkäri erikoistunut alalla radiologian joka kohtelee laajasta sisäisten kehon sairauksia tekemättä leikkausviillosta. Erilaisia ​​pieniä välineitä tai työkaluja, kuten katetrien tai johtoja, käytetään yhdessä eri x-ray ja kuvantamismenetelmiä (esim. tietokonetomografia (CT), magneettikuvaus (MRI), läpivalaisu, ja ultraääni). Toimenpideradiologia tarjoaa vaihtoehdon kirurginen hoito monien sairauksien ja voi poistaa sairaalahoidon tarvetta, joissakin tapauksissa.

Mitkä ovat naisten lantion elimiä?

Anatomia naisen lantion alueella

Elinten ja rakenteiden naisen lantion ovat:

 • Kohdun limakalvo-kohdun limakalvo

 • Kohtu-kutsutaan myös kohdun, kohtu on ontto, päärynän muotoinen elin sijaitsee naisen alavatsan, välillä virtsarakon ja peräsuolen. Kohtu irtoaa vuori joka kuukausi kuukautisten aikana, ellei hedelmöittynyt munasolu (munasolu) tulee istutettu ja raskaus seuraa.

 • Munasarjat-kaksi naisten sukuelimiä sijaitsee lantion, jossa munasolujen (munasolut) kehittää ja tallennetaan ja jossa naisten sukupuolihormonit estrogeenin ja progesteronin tuotetaan

 • Kohdunkaula-alempi, kapea osa kohdun välissä virtsarakon ja peräsuolen, joka muodostaa kanavan, joka avautuu emättimeen, joka johtaa kehon ulkopuolella

 • Vagina-käytävän, jonka läpi neste kulkee ulos kehon aikana kuukautiset. Kutsutaan myös "synnytyskanavassa," vagina yhdistää kohdunkaula ja ulkosynnyttimet (ulkoisten sukuelinten)

 • Häpy-ulkoinen osa naisen sukuelimet

Muista asiaan liittyvistä menettelyistä, jotka voidaan suorittaa diagnosoida tai hoitaa ongelmia kohdun kuuluvat kohdunkaulan koepala, colposcopy, laajentumista ja kaavinta (D ja C), kohdun limakalvon ablaatio, koepala kohdun, kohdun, hysteroscopy, laparoskopia, loop sähkökirurgisia leikkaaminen menettely (LEEP), ja lantion ultraääni. Katso nämä menettelyt lisätietoja.

Syyt menettelyn

Pääsyytä suorittaa kohdun valtimo embolization ovat:

 • Sidekudoskasvainten. Hyvänlaatuinen kasvain, joka tunnetaan myös kohdun myomas, leiomyomas tai fibromas, ovat kiinteitä, tiiviitä kasvaimia, jotka on valmistettu sileän lihaksen soluissa ja kuitu sidekudosta, jotka kehittävät kohtuun. On arvioitu, että 20-50 prosenttia hedelmällisessä iässä olevia naisia ​​on kohdun, vaikka kaikki eivät ole diagnosoitu. Joidenkin arvioiden todetaan, että jopa 30-77 prosenttia naisista kehittyy kohdun joskus aikana hedelmällisessä vuotta, vaikka vain noin kolmasosa näistä kohdun ovat riittävän suuria havaita lääkärin aikana lääkärintarkastus.
  Yli 99 prosenttia fibroid tapauksissa kasvaimet ovat hyvänlaatuisia (ei-syöpä). Nämä kasvaimet eivät ole liittyy syövän ja eivät lisää naisen riskiä kohdun syöpä. Ne voivat koko vaihtelee herneen kokoon softball tai pieni greippi.

 • Liiallinen kohdun verenvuotoa. Yleensä verenvuoto pidetään liian suurena, kun nainen imeytyy läpi tarpeeksi terveys-tuotteet (terveyssiteet tai tamponit) vaatia muuttuviin kahden tunnin välein. Lisäksi verenvuoto pidetään pidentyy, kun nainen kokemuksia kuukautiset joka kestää pidempään kuin seitsemän päivän ajan.

Muita syitä suorittamiseksi kohdun valtimon embolisaatiota ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • Anemia (veren punasolujen määrä alhainen) liiallisesta kohtuverenvuotoa

 • Vatsan / lantion täyteydessään tai kipua

 • Laajentuneen kohtu

 • Poikkeuksellisen vatsanalueen kokoa

 • Hedelmättömyys

 • Rakkopaine johtaa jatkuvaa virtsaamistarvetta

 • Painetta suolen, joka johtaa ummetus ja turvotus

 • Kipua yhdynnän aikana

 • Selkä tai jalat kuten kohdun painaa hermoja, jotka toimittavat lantion ja jalkojen

Voi olla muitakin syitä lääkärin suositella kohdun valtimo embolization.

Riskit menettelyn

Kuten minkä tahansa menettely, komplikaatioita voi esiintyä. Joitakin mahdollisia komplikaatioita ovat, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

 • Verenvuoto (epätavallista verenvuotoa)

 • Vahinko kohtuun

 • Infektio kohtu tai pistokohta nivusiin

 • Hematooma (suurten kertyminen verta kuten kanssa mustelma) on pistokohta nivusiin

 • Vahinko valtimon manipuloidaan

 • Verihyytymiä

 • Hedelmättömyys

 • Kuukautisia (tappio kuukautiset)

Jotkut naiset kokevat postembolization oireyhtymä. Tämän sairauden oireita voivat olla, mutta eivät rajoitu niihin, seuraavat:

Oireita postembolization oireyhtymä kestää noin 2-7 päivää. Kipulääkkeiden ja anti-inflammatoriset lääkkeet voidaan määrätä, samoin kuin agenttien auttaa pahoinvointia.

Ensimmäisessä kliinisessä tutkimuksessa kohdun valtimo embolization hoitoon kohdun hyvänlaatuinen kasvain julkaistiin vuonna 1995. Sittemmin tutkimukset arvioitaessa sekä lyhyen ja pitkän aikavälin tehokkuudesta ja tuloksista ovat löytäneet UAE olevan turvallinen ja tehokas vaihtoehto monille naisille. Verrattuna kirurgiset menetelmät, kuten kohdunpoisto tai myomectomy, useimmat naiset oli vähemmän leikkauksen jälkeen kipua, ja oli nopeampaa elpymistä jälkeen UAE menettely. Kuitenkin joitakin pitkän aikavälin tutkimuksissa havaittiin naisilla, joille UAE olivat todennäköisesti tarvitse toista Tulevan hoito tai leikkaus, verrattuna naisiin, joilla oli kirurgisia toimenpiteitä, kuten kohdunpoisto hoitoon kohdun hyvänlaatuinen kasvain.

Jotkut naiset, etenkin yli 45-50 vuoden iässä, menee vaihdevuodet jälkeen UAE.

Yksi etu UAE yli joitakin kirurgisia hoitoja kohdun on, että kohtu ei ole poistettu, jättäen vaihtoehto tulevaisuuden raskaus. Tarvitaan kuitenkin lisää tutkimuksia tarvitaan määrittämään vaikutuksia tämän menettelyn tulevaisuuden hedelmällisyyteen ja raskauden.

Voi olla muitakin riskejä riippuen sinun lääketieteen tauti. Muista keskustella kyseisten lääkärin kanssa ennen menettelyn.

Ennen menettelyn:

 • Lääkäri selittää kohtuvaltimon embolization menettelyä sinulle ja tarjota sinulle mahdollisuuden esittää kysymyksiä, että saatat olla.

 • Sinua pyydetään allekirjoittamaan suostumuslomake, joka antaa luvan tehdä menettelyä. Lue lomake huolellisesti ja kysyä jos jokin asia on epäselvä.

 • Lisäksi täydellinen anamneesi, lääkäri voi suorittaa täydellinen lääkärintarkastus varmistamaan olet terve ennen käynnissä menettely. Saatat tehdään verikokeita tai muita diagnostisia tutkimuksia.

 • Sinua pyydetään paastota kahdeksan tuntia ennen menettelyn, yleensä puolenyön jälkeen.

 • Jos olet raskaana tai epäilet, että saatat olla raskaana, sinun tulee ilmoittaa lääkärin.

 • Ilmoita lääkärin, jos olet herkkä tai allerginen jollekin lääkkeitä, jodi, lateksi, nauhalle tai anestesia-aineita (paikallinen ja yleinen).

 • Ilmoita lääkärin kaikista lääkkeistä (reseptiä ja over-the-counter) ja rohdosvalmisteita, joita käytät.

 • Ilmoita lääkäriin, jos sinulla on ollut verenvuototaipumus tai jos käytät jotakin antikoagulantti (veren-harvennus) lääkkeet, asetyylisalisyylihappo tai muita lääkkeitä, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen. Se voi olla tarpeen voit lopettaa nämä lääkkeet ennen menettelyn.

 • Sinut sedatoituneita menettelyn ja annetaan puudutus klo nivusiin sivustolla.

 • Sinun pitäisi järjestää joku auttaa ympäri taloa päivän tai kahden kuluttua menettelyn.

 • Perustuu sinun lääketieteen tauti, lääkärisi voi pyytää muita erityisiä valmistelua.

Menettelyn aikana

Kohtuvaltimon embolization voidaan suorittaa avohoidossa menettely tai voi vaatia yöpymistä sairaalassa. Menettelyt voivat vaihdella tauti ja lääkäri käytäntöjä.

Yleensä kohdun valtimo embolization seuraa tätä prosessia:

 1. Sinua pyydetään poistamaan mitään koruja tai muita esineitä, jotka voivat häiritä menettelyä.

 2. Sinua pyydetään poistamaan vaatteet ja annetaan puku pukeutua.

 3. Laskimoon (IV) linja lisätään käsivarteen tai käsin.

 4. Sinulle voidaan antaa antibiootti ennen menettelyn.

 5. Sinut sijoitettu menettelystä taulukon makaa selällään.

 6. Katetrin (ohut, kapea putki) on laitettu sisään virtsarakon valua virtsaan.

 7. Sykettä, verenpainetta, hengitystä, ja veren happipitoisuus valvotaan jatkuvasti menettelyn aikana.

 8. Nivusten alueella puhdistuvat antiseptisellä liuoksella.

 9. Vaipan (pieni putki) on laitettu sisään nivusten alueella voidaan käyttää ohjeena katetrin alueelle voidaan embolized (suljettu).

 10. Jotta paikallistaa tiettyyn valtimon sijainnin, embolized, kontrasti väriaine ruiskutetaan katetrin. Tämä kontrasti väriaine aiheuttaa verisuonten näkyvän himmentyvät röntgenkuva, jolloin lääkäri paremmin visualisoida verisuonia tutkittavana. Käyttäen x-ray ohjausta, lääkäri visualisoida aluksia, jotka välittävät verta kunkin fibroid.

 11. Sen jälkeen kun valtimo on visualisoitu, pieni katetri työnnetään reisiluun (nivusten alueella) valtimoon. Hyvin pieniä hiukkasia pistetään alukset, jotka tarjoavat verenkiertoa kohdun. Hiukkaset voidaan polyvinyylialkoholia (PVA), Trisacryl gelatiini tai gelatiinin sienellä.

 12. Muihin x-ray kuvat otetaan tarkistaa tukkeutumisen valtimoissa.

 13. Jotkut lääkärit käyttävät yhtä nivusiin sivuston hoitoon sekä vasemman ja oikean kohdun valtimoiden tarvittaessa, toiset voivat käyttää kahta nivusiin sivustoja lisätä hoidon katetrit molempiin kohdun valtimoita.

 14. Vaipan ja katetri poistetaan, kun embolisaatiota on saatu päätökseen.

Kun menettely

Sairaalassa

Jatkuva paine aletaan soveltaa katetrin insertiokohdasta nivusiin niin kauan kuin tarvitaan ohjaamaan verenvuotoa pistoskohtaan, yleensä noin 20 minuuttia.

Tulet sitten ryhdytään heräämössä havainnointiin. Sinut pysyisi makuulla neljästä kuuteen tuntia. Palautumisprosessia vaihtelee riippuen tyypistä sedaatio joka annetaan. Kun verenpaine, pulssi ja hengitys ovat vakaita ja olet valppaana, sinut viedään omaan sairaalan huone tai purkautunut kotiin tarvittaessa.

Vatsan kouristelua voi esiintyä toimenpiteen jälkeen. Voit saada kipulääkettä tarpeen mukaan joko sairaanhoitaja tai antamalla sen itse läpi kytketty laite laskimolinjaa.

Saatat olla pieniä tai kohtalaisia ​​määriä emättimen salaojitus useita päiviä. Sairaanhoitaja tarkistaa kuukautissuojia valvovat säännöllisin väliajoin juoksutuksen määrää.

Sinut kannustetaan päästä sängystä muutaman tunnin kuluessa. Lisäksi sinun tulisi suorittaa yskää ja syvä hengitys harjoituksia ohjeiden mukaan sairaanhoitaja.

Riippuen tilanteesta, sinulle voidaan antaa nesteitä juoda muutaman tunnin kuluttua menettelyn. Sinun ruokavalio voidaan asteittain edennyt enemmän kiinteää ruokaa kuin siedetty.

Järjestelyt tehdään perustettavan seurantakäynti lääkärin kanssa, yleensä yksi kahden viikon kuluttua menettelyn. Tuolloin ultraääni tai MRI voidaan suunnitella kuuden kuukauden kuluessa menettelyn määrittää sen tehokkuutta.

Kotona

Kun olet kotona, on tärkeää pitää nivusiin viillon puhdas ja kuiva. Lääkäri antaa sinulle tietyt uiminen ohjeita. Jos tarranauhat käytetään, ne on pidettävä kuivina ja yleensä putoaa pois muutamassa päivässä.

Viilto, vatsan ja lantion lihaksia voi särkeä, varsinkin kun pitkään seisoo. Ottaa kipulääkettä varten arkuus suosittelemalla tavalla lääkäriin. Aspiriini tai eräiden muiden kipulääkkeiden saattaa lisätä verenvuodon. Muista ottaa vain suositeltuja lääkkeitä.

Kävely ja rajoitettu liikkuvuus ovat yleensä suositellaan mutta rasittavaa liikuntaa tulisi välttää. Lääkäri antaa ohjeet siitä, milloin voit palata töihin ja jatkaa normaalia toimintaa.

Vältä tulossa ummetusta sisällyttämällä kuitua ja runsaasti nesteitä omassa ruokavaliossa, kuten jännittyneisyys ovat suolen saattaa aiheuttaa ongelmia. Lääkärisi voi suositella lievä laksatiivinen.

Sinun ei tule käyttää suihku, tamponit, sukupuoliyhteydessä tai palata töihin vasta lääkärin neuvoo tekemään niin.

Muistuta lääkärin ilmoittamaan jokin seuraavista:

 • Kuume ja / tai vilunväristykset

 • Punoitusta, turvotusta tai verenvuotoa tai muita tyhjennyksiä viillon sivusto (t)

 • Lisääntynyt kipu ympäri viillon sivusto (t)

 • Vatsakipu, kouristelua, turvotus

 • Lisääntynyt verenvuoto emättimestä tai muuhun viemäröintiin

Seuraavat kohdun valtimo embolisaatiota, lääkärisi voi antaa sinulle lisää tai vaihtoehtoiset ohjeet, riippuen erityisesti tilanteeseen.

Online-resursseja

Sisältö ehdolla tähän on vain tiedoksi, ja ei ollut suunniteltu diagnosoida tai hoitaa terveysongelma tai sairaus, tai korvata lääkärin hoitoon saat lääkäriltäsi. Kysy lääkäriltä kysymyksiä tai huolenaiheita sinulla voi olla koskien sairaus.

Tämä sivu sisältää linkkejä muille sivuille tietoa tämän menettelyn ja terveyteen liittyvät sairaudet. Toivomme, että löydät näiltä sivuilta apua, mutta muistathan emme valvo eikä hyväksy esitettyjä tietoja nämä sivustot, eivätkä nämä sivustot tue tiedot täällä.

European College of Synnytyslääkärit ja Gynecologists

European Society for Reproductive Medicine

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine

National naisten terveyden tietokeskus

Röntgen Society of North America - Radiologyinfo

Society of toimenpideradiologia