Nipala

Kohdunkaulan syöpä

Kuva anatomian naisen lantion alueella

Mikä on kohdunkaula?

Kohdunkaula on alempi, kapea osa kohtu (kohtu), joka sijaitsee rakon ja peräsuolen. Se muodostaa kanavan, joka avautuu emättimeen, joka johtaa kehon ulkopuolella.

Mitkä ovat syövän sairaudet kohdunkaula?

Syövän sairauksien kohdunkaula tunnistetaan solut, jotka näyttävät epätavallisen, mutta eivät ole syöpä tällä hetkellä. Kuitenkin ulkonäkö nämä epänormaalit solut voivat olla ensimmäiset todisteet syöpä, joka kehittyy vuotta myöhemmin.

Syövän muutoksia kohdunkaula eivät yleensä aiheuta kipua ja yleensä eivät aiheuta oireita. Ne havaitaan lantion tentti tai Papa-testin.

Squamous intraepithelial vaurioita (SIL) on termi, joka viittaa epänormaali muutoksia solujen pinnalla kohdunkaula.

 • Squamous. Nämä solut ovat tasainen soluja löytyy pinnalla (kohdunkaula)

 • Intraepiteliaalisten. Tämä tarkoittaa, että epänormaali solujen ovat läsnä vain pintakerroksen solujen

 • Vaurioon. Tämä viittaa alueen epänormaalin kudoksen

Mukaan National Cancer Institute, muutokset näissä soluissa voidaan jakaa kahteen ryhmään:

 • Matala-asteista SIL. Tämä viittaa alussa muutoksia koon, muodon, ja joukko soluja, jotka muodostavat pinta kohdunkaula. Ne voivat mennä pois omasta, tai ajan kanssa, voi kasvaa suuremmaksi tai entistä epänormaali, muodostaen korkea-asteen vaurio.
  Nämä muutokset voidaan kutsua myös lievä dysplasia tai CIN 1 (CIN 1).

 • High-end-SIL. Tämä tarkoittaa, että suuri määrä syövän soluja, ja, kuten matala-asteista SIL, nämä muutokset koskevat vain solujen pinnalla kohdunkaula. Solut eivät useinkaan muuttua syöväksi monta kuukautta, ehkä vuosia, mutta ilman hoitoa, niistä tulee syöpä.
  Korkeatasoinen vauriot voidaan kutsua myös keskivaikea tai vaikea dysplasia, CIN 2 tai 3, tai carcinoma in situ.

Mikä on kohdunkaulan syövän?

Jos epänormaali solujen pinnalla kohdunkaula levitä syvemmälle kohdunkaula, tai muihin kudoksiin tai elimiin, tauti on sitten kutsutaan kohdunkaulan syöpä, tai invasiivisen kohdunkaulan syövän. Kohdunkaulan syöpä esiintyy useimmiten naisilla alle 50-vuotiaana. Se eroaa syöpä, joka alkaa muualla kohtu ja vaatii erilaisen kohtelun. Useimmat kohdunkaulan syövät ovat levyepiteelikarsinoomia ja adenokarsinoomat.

Kuolleisuus kohdunkaulan syöpään on vähentynyt jyrkästi Papa-seulonnat ovat lisääntyneet. Mukaan Euroopan Cancer Society noin 12170 invasiivista kohdunkaulan syöpä on diagnosoitu Yhdysvalloissa vuoden 2012 aikana. Jotkut tutkijat arvioivat, että noninvasive kohdunkaulan syöpä (myös nimitystä "karsinooma in situ") on lähes neljä kertaa yleisempää kuin invasiivisen kohdunkaulan syövän.

Mitkä ovat riskitekijöitä kohdunkaulan syöpä?

Seuraavat on ehdotettu riskitekijät kohdunkaulan syövän:

 • Infektio ihmisen papilloomaviruksen (HPV). HPV on syy lähes kaikki kohdunkaulan syövistä. HPV on useimmiten seurausta suojaamattomasta seksistä.

 • Ei saada säännöllistä papakokeiden. Kohdunkaulan syöpä on yleisempää naisilla, joilla ei ole säännöllisiä papakokeiden. Papakokeiden auttaa lääkäreitä löytämään poikkeavia soluja. Nämä solut voidaan sitten poistaa, mikä yleensä estää kohdunkaulan syöpä.

 • Infektio ihmisen immuunikatovirus (HIV) tai muita sairauksia, jotka heikentää immuunijärjestelmää. HIV on esiaste AIDS. Huumeita että tukahduttaa immuunijärjestelmää myös riskiä kohdunkaulan syövän.

 • Tupakointi. Naiset, jotka tupakoivat ovat lähes kaksi kertaa todennäköisemmin kuin tupakoimattomien on kohdunkaulan syöpä.

 • Ruokavaliota. Naisten ruokavalion vähän hedelmiä ja vihanneksia ja ylipaino on lisääntynyt riski kohdunkaulan syövän.

 • Klamydia. Jotkut tutkimukset ovat nähneet suurempi riski kohdunkaulan syöpä naisilla, joiden veren testin tulokset osoittavat todisteita aikaisemman tai nykyisen klamydia infektio verrattuna naisiin, joilla on normaali testitulokset. Klamydia leviää sukupuoliyhteydessä.

 • Käyttämällä ehkäisypillereitä pitkään. Käyttäminen syntyvyyden säännöstely pillereitä vähintään viisi vuotta voi hieman lisätä riskiä kohdunkaulan syövän, mutta riski pienenee, kun naiset lopettaa syntyvyyden pillereitä.

 • Ottaa paljon lapsia. Tutkimukset osoittavat, että synnyttäessään vähintään kolme lasta saattaa hieman lisätä riskiä kohdunkaulan syöpä naisilla HPV-infektioita.

 • Yhdyntää ennen 18-vuotiaana

 • Ottaa monia seksikumppaneita, ja ottaa yhteistyökumppaneita, joilla on ollut monta kumppania itselleen

 • Ensimmäinen täysiaikainen raskaus nuorena. Naiset, jotka olivat nuorempia kuin 17 vuotta, kun heillä oli ensimmäinen täysiaikainen raskaus on lähes kaksi kertaa suurempi todennäköisyys saada kohdunkaulan syövän myöhemmin elämässä kuin naisilla, jotka odotti kunnes he olivat 25 vuotta tai vanhempi tulla raskaaksi.

 • Köyhyyttä. Monet pienituloiset naiset eivät ole saatavilla riittävästi terveyspalveluja, mukaan lukien papakokeiden. Joten niitä ei seulotaan tai käsitelty kohdunkaulan ennalta syöpiä.

 • Suvussa kohdunkaulan syöpä. Tämä syöpä voi ajaa joissakin perheissä. Naisen mahdollisuus sairastua siihen on kaksi tai kolme kertaa suurempi, jos hänen äitinsä tai sisar oli kohdunkaulan syöpään kuin jos kukaan hänen perheensä oli se.

 • Dietyylistilbestroli (DES). DES on huume, jota käytettiin estää keskenmenon välillä 1940 ja 1971. Naiset, joiden äidit DES raskauden aikana heidän kanssaan kehittää tätä syöpä enemmän kuin odottaisi. Riski näyttää olevan suurin naisilla, joiden äidit huumeiden aikana 16 ensimmäisen raskausviikon aikana. (FDA pysähtynyt DES: n käyttö raskauden aikana vuonna 1971.)

Voiko kohdunkaulan syöpä voidaan estää?

Varhainen havaitseminen kohdunkaulan ongelmia on paras tapa ehkäistä kohdunkaulan syöpää. Rutiini, vuotuinen lantion tentit ja Papa-testit voivat havaita syövän sairauksia, jotka usein voidaan hoitaa ennen syöpä kehittyy. Kohdunkaulan syöpä, joka ei esiinny todennäköisesti löytyy aikaisemmassa vaiheessa. Lantion tentit ja papakokeiden käytetään määrittämään, onko kohdunkaulan ongelmia. Naiset, jotka ovat ikä 21 tai vanhempi olisi säännöllisesti tarkastukset, myös lantion tentti ja Papa-testin.

Mukaan National Institutes of Health:

Lantion tentti ja Papa-testin avulla lääkäri epänormaalin muutoksia kohdunkaula. Jos tartunta on läsnä, se on käsitelty ja Papa-koe toistetaan myöhemmin. Jos tentti tai Papa-testin ehdottaa jotain muuta kuin infektio, toistuvat Papa-testin ja muut testit suoritetaan ongelman määrittämiseen.

Naiset, joilla on ollut kohdunpoisto (leikkaus poistaa kohtu, mukaan lukien kohdunkaula) tulee kysyä lääkäriltä neuvoja noin ottaa lantion tentit ja papakokeiden.

Koska tietyt HPV-kantoja on todettu aiheuttavan useimmiten kohdunkaulan syövän, tutkimus on pyritty kehittämään HPV-rokotteella. Kaksi HPV-rokotteiden on hyväksytty:

 • Gardasil suojaa neljää HPV-virus - kahdenlaisia ​​viruksia, jotka aiheuttavat eniten kohdunkaulan syöpiä, ja kaksi, jotka aiheuttavat 90 prosenttia sukupuolielinten syyliä. Se suojaa muita aiheuttamiin syöpiin HPV, myös esimerkiksi syöpien ja ennalta syöpiä emättimen, ulkosynnyttimien ja peräaukon.

 • Cervarix suojaa kaksi HPV-virus, joka aiheuttaa useimmat kohdunkaulan syövistä. Se suojaa peräaukon syöpiä, too.

Nämä rokotteet voidaan käyttää vain estämään tietyntyyppisten HPV-infektioon henkilö on saanut tartunnan. Niitä ei voi käyttää hoitamaan olemassa olevan HPV-infektio.

Molemmat rokotteet annetaan sarjana kolme pistosta kuuden kuukauden aikana. Olevan tehokkain, yksi rokotteiden olisi annettava ennen henkilö tulee seksuaalisesti aktiivisia.

Mitkä ovat oireet kohdunkaulan syöpä?

Oireita kohdunkaulan syövän eivät yleensä näy ennen epänormaali kohdunkaulan soluissa muuttua syöväksi ja hyökätä lähellä kudosten.

 • Yleisin oire on epänormaali verenvuoto, joka voi:

  • Aloita ja lopeta välillä säännöllisesti kuukautiset.

  • Esiintyä yhdynnän jälkeen, douching tai lantion tentti.

 • Muita oireita voivat olla:

  • Raskaampi kuukautisvuotoa, joka voi kestää tavallista kauemmin

  • Verenvuoto jälkeen vaihdevuosien

  • Lisääntynyt valkovuoto

  • Kipua yhdynnän aikana

Oireet kohdunkaulan syöpä voi muistuttaa muita sairauksia tai lääketieteellisiä ongelmia. Neuvotella lääkärin diagnoosin.

Miten kohdunkaulan syöpä diagnosoidaan?

Kun kohdunkaulan ongelmia havaitaan lantion tutkiminen tai epänormaaleja soluja löytyy kautta Papa-testin, kohdunkaulan koepala voidaan suorittaa.

On olemassa useita erilaisia ​​kohdunkaulan biopsiat, joita voidaan diagnosoida kohdunkaulan syöpä, ja jotkut näistä menettelyjä, joita voidaan kokonaan poistaa alueita epänormaalin kudoksen voidaan myös käyttää hoidossa syövän esiasteita. Jotkut koepala menettelyt edellyttävät ainoastaan ​​puudutus, kun taas toiset vaativat nukutuksessa. Useita kohdunkaulan koepaloja ovat:

 • Loop sähkökirurgisia leikkaaminen menettely (LEEP). Menettely, joka käyttää sähköjohdon silmukan saada pala kudosta.

 • Colposcopy. Menettely, joka käyttää välinettä suurennuslasi, jota kutsutaan Kolposkooppi, tutkia kohdunkaula poikkeavuuksia. Jos epänormaali kudos on löytynyt, biopsia suoritetaan yleensä (colposcopic biopsia).

 • Endocervical kaavinta (ECC). Menettely, joka käyttää kapea väline nimeltä kaavin haalimaan limakalvon endocervical kanava. Tämän tyyppinen biopsia on yleensä valmiiksi yhdessä colposcopic koepala.

 • Cone koepala (kutsutaan myös conization). Biopsia, jossa suuremman kartion muotoinen pala kudosta poistetaan kohdunkaula käyttämällä silmukka sähkökirurgialaitteen poiston menettelyä tai kylmä veitsi kartio biopsiatoimenpiteessä. Kartio biopsiatoimenpiteessä voidaan käyttää hoitoon syövän esiasteita ja varhainen syöpiä.

 • HPV-DNA-testi. Testi, joka tutkii DNA kohdunkaulan soluissa. Solut otetaan talteen, kun ne ovat säännöllisesti Papa-testin, mutta se ei korvaa Papa-testin. HPV-DNA-testi voidaan käyttää seulontatesti naisilla yli 30 tai naisille hieman normaalista poikkeava Papa-testin tulokset onko lisätestejä tai hoitoa tarvitaan.

 • Kylmä veitsi kartio koepala. Menettely, jossa laser-tai leikkausspaattelia käytetään poistamaan pala kudosta. Tämä menettely edellyttää yleisanestesiaa.

Kohdunkaulan syövän

Erityistä hoitoa kohdunkaulan syövän päätetään lääkärisi perustuu:

 • Yleistä terveydentilaa ja sairaushistoria

 • Taudin levinneisyys

 • Sinun toleranssin erityinen lääkitys, menettelyjä, tai hoitojen

 • Odotukset taudinkulku

 • Mielipiteesi tai mieluummin

Hoito voi muun muassa:

 • Kirurgia, mukaan lukien:

  • Cryosurgery. Käytä nestemäistä typpeä tai luotain, joka on hyvin kylmä, jäädyttää ja tappaa syöpäsoluja.

  • Laserleikkausta. Käyttö voimakas valonsäde, joka voidaan suunnata tiettyihin kehon osiin ilman, että suuri viilto, epänormaalien solujen tuhoamiseksi.

  • Kohdunpoisto. Leikkaus poistaa kohtu, mukaan lukien kohdunkaula. Joissakin tapauksissa kohdunpoisto voidaan tarvita, erityisesti jos epänormaaleja soluja löytyy aukon sisään kohdunkaula.

 • Sädehoito

 • Kemoterapia

LEEP tai conization voidaan myös käyttää poistamaan epänormaalin kudoksen.