Nipala

Kuulolaitteita lapsille

Mitä kuulokojeet?

Noin 2-3 jokaisesta 1000 syntyneiden lasten Yhdysvalloissa ovat joko kuurojen tai ovat kuuloa. Yhä useammat lapset menettävät kuulonsa myöhemmin lapsuudessa. Kuulokojeet voidaan parantaa kuulon ja puheen, etenkin lasten kuulon menetys (kuulo sisäkorvan vaurioituneiden hiusten soluja tai vaurioitunut kuulo hermo). Kuulon menetys voi johtua melusta, vamma, infektio, tietyt lääkkeet, synnynnäisiä epämuodostumia, kasvaimia, ja verenkierto.

Kuulolaitteet ovat sähköisiä tai akkukäyttöinen laitteita, jotka voivat täydentää ja muuttaa äänen. Mikrofoni vastaanottaa äänen ja muuntaa sen ääniaaltoja. Ääniaallot muunnetaan sähköisiksi signaaleiksi. Lasten nuori kaksi kuukautta voi varustaa kuulo apuvälineet.

Mitkä ovat eri tyyppisiä kuulokojeiden?

Tyyppi kuulolaite suositella lapsesi riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien hänen / hänen fyysiset rajoitukset, lääketieteen tauti, ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. On olemassa monia erilaisia ​​kuulolaitteita markkinoilla yritysten kanssa jatkuvasti keksimässä uudempia, parantunut kuulolaitteita. On kuitenkin olemassa neljä perustyyppiä kuulon apuvälineitä saatavilla tänään. Neuvoa lapsesi lääkäriltä lisätietoja kustakin seuraavista:

In-the-ear (ITE) kuulokojeet Kuva in-the-korvan kuulolaite

Nämä kuulokojeet tulevat muovi tapauksissa, jotka sopivat ulkokorvan. Käytetään yleensä lieviä tai vakavia kuulovaurioita, ITE kuulolaitteita mahtuu muita teknisiä kuulokojeiden, kuten puhelinkela mekanismia käytetään parantamaan äänen aikana puheluita. Kuitenkin niiden pieni koko voi vaikeuttaa tehdä muutoksia. Lisäksi ITE kuulolaitteita voi vaurioittaa korvan vaha ja salaojitus.

Behind-the-ear (KTK) kuulokojeet Kuva behind-the-korvan kuulolaite

Behind-the-korvan kuulokojeet, kuten nimikin kertoo, on korvan takana. Tämäntyyppinen kuulolaite, joka on tapauksessa, yhdistää muovi Korvakappale sisällä ulkokorvan. Nämä kuulolaitteet käytetään yleensä lieviä tai vakavia kuulovaurioita. Kuitenkin huonosti asennettu BTE kuulolaitteita voi aiheuttaa palautetta, harmittaa "viheltävä" ääni, korvaan.

Canal apuvälineet

Canal tuet sopivat suoraan korvakäytävään ja tulevat kaksi tyyliä: in-the-kanavan (ITC) tuki ja täysin-in-kanavan (CIC) tuki. Räätälöidä koko ja muoto yksilön korvakäytävään, canal apuvälineitä käytetään yleensä lievää tai keskivaikeaa kuulon heikkenemistä. Kuitenkin, koska niiden pienen koon, poistaminen ja muuttaminen voi olla vaikeampaa. Lisäksi kanava tuet voivat vaurioitua korvavahan ja salaojitus.

Body aids

Yleensä varattu kuulonalenema, tai jos muita kuulokojeiden ei majoittamiseen, kehon tuet on kiinnittää vyöhön tai taskuun ja liitetään korvaan lanka.

Kuka voi olla ehdokkaana kuulolaitteita?

Lähes kaikki lapset, joilla on kuulonalenema, joka voidaan parantaa kuulokojetta voivat hyötyä näistä laitteista. Kuulon tuen suositellaan voi riippua useista tekijöistä, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, seuraavat:

 • muoto ulkokorvan (epämuodostunut korvat eivät voi majoittaa takana-korva kuulokojeet)

 • syvyys masennus lähellä korvakäytävän (liian matala korvat eivät voi majoittaa-nappikuulokkeet kuulolaitteita)

 • tyyppi ja vakavuus kuulon

 • kätevyys lapsen poistaa ja lisätä kuulokojeet

 • vahan määrä kertyminen korvan (liikaa vahaa tai kosteutta saattaa estää käytön in-the-korvan kuulolaitteita)

 • korvat, jotka vaativat salaojitus ei ehkä voi käyttää tiettyjä kuulolaite mallit

Yllään kuulolaite:

Kun kuulolaitteita on asennettu korville, lapsesi pitäisi alkaa vähitellen käyttää kuulokojetta. Koska kuulokojeet eivät palauta normaalia kuuloa, se voi viedä aikaa tottua erilaisia ​​ääniä laitteen lähettämän. European Academy of Korva suosittelee seuraavia, kun alkaa käyttää kuulolaitteita:

 • Ole kärsivällinen ja antaa lapselle aikaa tottua kuulokojeen ja ääni se tuottaa.

 • Aloita rauhallisessa ympäristössä ja vähitellen rakentaa jopa äänekkäämpiä ympäristöissä.

 • Kokeilu missä ja milloin kuulolaite toimii parhaiten lapsellesi.

 • Pidä kirjaa kysymyksiä ja huolenaiheita sinulla on, ja tuoda niitä lapsesi seurantatutkimuksessa.

Huolehtiminen kuulokojeiden:

Kuulolaitteita on pidettävä kuivana. Puhdistusmenetelmät kuulolaitteita vaihdella tyyliä ja muotoa. Muut vinkkejä otetaan Kuntoutuksessa käytettävät laitteet ovat seuraavat:

 • Pidä kuulolaitteita lämmöltä.

 • Paristot tulee vaihtaa säännöllisesti.

 • Vältä käyttöä hiuslakkaa ja muita hiustuotteita kun kuulolaite on paikallaan.

Näkökohtia ostaessaan kuulokojeen:

Tehtävä lääkärintarkastus ennen ostamista kuulolaite. Kuulokojeet voidaan ostaa otolaryngologist (lääkäri, joka on erikoistunut häiriöt korvan, nenän, kurkun, ja siihen liittyvät rakenteet pään ja kaulan), audiologin (asiantuntija, joka voi arvioida ja hallita kuulo-ja tasapaino-ongelmat), tai riippumaton yritys. Tyylejä ja hinnat vaihtelevat suuresti. National Institute on kuurouden ja muiden viestintäteknologioiden häiriöt suosittelee seuraavat kysymykset ostaessaan kuulolaitteita:

 • Voiko kuulonalenema parannettava, lääketieteelliset tai kirurgiset toimenpiteet?

 • Jossa muotoilu toimii parhaiten lapseni kuulon menetyksen?

 • Voi lapseni "test" kuulolaitteita tietyn ajan?

 • Kuinka paljon kuulolaitteita maksaa?

 • Älä kuulolaitteita on takuu ja se kattaa ylläpito ja korjaukset?

 • Voiko lapsen audiologin tai otolaryngologist tehdä säädöt ja korjaukset?

 • Voiko kuka tahansa muuta apuvälinettä teknologian laitteita voi käyttää kuulolaitteita?

Kuulolaitteita yleensä tarvitse vaihtaa, kun noin viisi vuotta. Uusi, ohjelmoitava ja digitaaliset kuulokojeet, jotka voidaan säätää taso kuulo muutoksia, voi vähentää tarvetta vaihtaa.