Nipala

Kuume tiedot

Mikä on kuumetta?

Kuume on lisätä oman kehon lämpötila-alue, joka on normaalia korkeampi (98,6 celsiusta). Normaali kehon lämpötila voi muuttua koko päivän muutaman asteen. Eri tekijät voivat lisätä kehon lämpötilaa kuten syöminen, liikunta, lääkitys, ympäröivä (huone tai ulkona) lämpötila, tai vahva tunnereaktio.

Osa kehon oma puolustusjärjestelmä reaktio infektioon on nostaa kehon lämpötilaa. Useimmat taudinaiheuttajat selviävät parhaiten normaali ruumiinlämpö. Siksi nostamalla lämpötila on elimistön luonnollinen tapa tappaa taudinaiheuttajan tai estää taudin leviäminen.

Suullinen lämpötila 99,5 celsiusta lapsen ja yli 99-99,5 astetta Fahrenheit aikuisilla pidetään kuumetta. Kuume voi johtua melko hyvänlaatuinen sairauksia, kuten kylmä tai vakavia sairauksia, kuten influenssa ja aivokalvontulehdus. Pikkulasten kasvukipuja, viime rokotukset, autoimmuuni-ja tulehdussairauksien, ja joidenkin syöpien voi aiheuttaa kuumetta samoin.

Huolimatta hyödyllistä panosta taistelussa infektioita, erittäin korkea kuume voi aiheuttaa kouristuksia (kutsutaan kuumekouristuskohtaukset) lapsilla. Nämä kohtaukset eivät yleensä aiheuta pysyviä vammoja, mutta kannattaa käydä hoitohenkilökunnalle, jos lapsesi kokee kohtauksen. Hakeudu ensiapuun, jos takavarikko kestää enemmän kuin pari minuuttia.

Jos kuume kestää yli 48 tuntia, liittyy muita hälyttäviä merkkejä, tai aiheuttaa sinulle huolta, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa. Kuumetta vauvoilla ja hyvin nuoret lapset voi nopeasti tulla vakava, joten ole erityisen varovainen, jos lapsesi kehittyy kuumetta. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinä tai joku olet kanssa, on kuumetta liiallinen itku, hengitysvaikeudet, jäykkä kaula, tai sekavuutta. Nämä ovat merkkejä vakavasta tai hengenvaarallinen sairaus, joka tulisi välittömästi arvioida hätätilanteessa ympäristössä.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä kuumetta?

Kuume voi liittyä muita oireita, riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Kuume on yleensä merkki infektiosta, joka johtaa usein erilaisia ​​oireita. Tässä osassa kuvataan suhteellisen yleisiä sekä vakavampia oireita, jotka voidaan liittää kuumetta.... Lue lisää kuume tietoa oireista

SYYT

Mikä aiheuttaa kuumetta?

Useita erilaisia ​​infektioita, tulehdussairauksiin ja taudit voivat johtaa kuume. Yleisempiä infektioita ovat flunssa (influenssa), keuhkokuume, umpilisäke, ja virtsatietulehduksia. Nivelreuma ja muita sidekudoksen tulehdukselliset sairaudet voivat myös olla läsnä ja kuumetta. Vauva voi jopa olla kuumetta kasvukipuja. Koska on niin monia mahdollisuuksia, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin puhutella huolenaiheita ja vastata kysymyksiin.... Lue lisää kuume tietoa syistä

Lisää artikkeleita