Nipala

Miten hallita hoitokustannuksia

Terveydenhuollon päätöksiä teet on suuri vaikutus elämääsi ja lompakon. Saadaksesi parhaan vastineen terveydenhuollon dollaria, ensimmäinen askel on ymmärtää oman suunnitelman.

Terveys suunnitelmien tarjoamat työnantajat yleensä tulevat yhtenä kolmesta tyypistä, mukaan Potilaan julkisasiamies Foundation:

 • Täysin rahastoiva / täysin vakuutettu. Tämä on ryhmä suunnitelma sopimuksen vakuutusyhtiön kanssa ja maksaa työntekijöiden vakuutusmaksut. Kattavuus säätelee, mitä vakuutusyhtiö tarjoaa.

 • Self rahoitetaan kolmannen osapuolen. Tämä on terveyden suunnitelma tarjoamat työnantajat, jotka maksavat omat terveydenhuollon väitteet, mutta sopimus vakuutusyhtiön kanssa hallita etuja. Työntekijöiden palkkioita käytetään väittää. Kattavuus määräytyy työnantajan tai mikä vakuutusyhtiö tarjoaa.

 • Self vakuutettu. Tämä on terveyden suunnitelma työnantajien tarjoamia palveluita, jotka jalostavat ja maksaa terveydenhuollon väitteet. Työntekijöiden palkkioita käytetään väittää. Kattavuus määräytyy työnantajan.

Sinun terveytesi suunnitelma

Sairausvakuutus suunnitelmia ovat monimutkaisia, mutta enemmän tiedät oman suunnitelman, kustannustehokkaasti voit käyttää sitä. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä terveydenhuollon suunnitelma ylläpitäjä tai etuja koordinaattori.

 • Tunne edut. Lukeminen suunnitelma ja mahdolliset päivitykset, kun ne saapuvat voivat auttaa sinua olla tietoinen mitkä palvelut kuuluvat ja rajoitukset ja maksimi maksuja. Valitse suojaustaso joka vastaa, mutta ei ylitä, mitä sinun ja perheesi tarvitsevat. Jos etuus haluat ei kuulu suunnitelmaan, keskustele työnantajallesi lisäten, että hyötyä. Monissa tapauksissa, jos työnantaja haluaa kattaa hyötyä, sairausvakuutus suunnitelma voidaan muokata sisältämään sen.

 • Lue, miten paljon joudut maksamaan. Terveyden suunnitelmat tyypillisesti pyytää sinua maksamaan osan hyöty kustannuksia, muodossa omavastuuosuudet, co-maksuja tai kiinteisiin maksuihin. Käytä edut viisaasti säästää out-of-pocket kulut.

 • Oppia, miten saada kattavuus. Seurata suunnitelman suuntaviivat saada lähetteet erikoislääkäreille, tulla hyväksytyksi sairaalaan, saada toinen lausunto tai ottaa seulontatesti.

 • Tietää kenelle soittaa. Sinun pitäisi tietää kenelle soittaa oppia hyödyistä, kysy laskutukseen liittyvät kysymykset, ratkaista ongelma, saada lähete tai löytää neuvoja ennaltaehkäisyyn.

Lääkärisi

Useimmat terveydenhuollon kustannuksia alkaa lääkärisi kanssa. Kommunikoida lääkärisi kanssa oman huolellisesti varmistaa, että saat oikean hoidon maksamatta ylimääräisiä testejä tai lääkkeitä et tarvitse.

 • Opi kenelle soittaa. Voit kysyä sairaanhoitaja tai lääkäri rutiini kysymyksiin puhelimitse, tai on ajanvarauksen? Saatko reseptiä puhelimitse?

 • Käytä itsehoidon viisaasti. Ennen kuin soitat lääkärille, soita hoitaja neuvoja linjaa tai käytä vastaava vaihtoehto oman terveyden suunnitelma voi tarjota. Itsehoitoon vilustuminen, vatsakipuja ja muita pieniä epäkohtia.

 • Valmistaudu toimisto käyntiä. Varmasti antaa lääkärille kaikki tarvittavat tiedot, jotta diagnoosi. Tämä sisältää potilastiedot, perheen sairaushistoria ja luettelo lääkkeitä otat. Tuo mukanaan lista kysymyksiä haluat keskustella.

 • Lue kaikki voit noin taudista ja hoitovaihtoehdoista. Voit saada tietoa kirjoista, lääkäri, lääketieteen yhdistysten ja verkossa. Ymmärtäminen tauti auttaa sinua tekemään parempia terveydenhuollon valintoja.

 • Kysy halvempaa hoitoja. Esimerkiksi jos lääkäri määrää tuotenimeä lääkitystä, kysy jos yleinen lääkitys toimisi samoin.

 • Seuraa kautta. Kun hyväksyt hoitosuunnitelma, ottaa lääkkeitä ohjeiden ja pysyä tahansa tautia hallinnassa ja ennaltaehkäisemisessä vaiheet lääkäri suosittelee.

 • Tietää, mitä tehdä, jos väite on estetty. Suurin osa suunnitelmista on kerrottava teille, 90 päivän kuluessa, jos saatava on evätty. Tiedä noudatettavista menettelyistä, jos haluat etsiä käänteinen kiisti väitteen.

Laajennetussakin

Jos menetät työsi tai lopettaa, voit ehkä jatkaa nykyisen sairausvakuutus rajoitetun ajan. Tämä laajennettu kattavuus on nimeltään COBRA, että liittovaltion laki, joka sallii sen. Joudut maksamaan kattavuus, mutta sen avulla pysyt teidän nykyinen suunnitelma kunnes saat uuden politiikan. Jatkuu kattavuus on tärkeää, koska joidenkin kroonisten sairauksien, kuten diabeteksen ei kuitenkaan voida välittömästi kuulu seuraavalle sairausvakuutus, jos nykyinen suunnitelma raukeaa.