Nipala

Miten olla taju lääketieteen kuluttaja

Kun aika tulee tietoon ja ennakoivia lääketieteen kuluttaja on yksinkertainen asia itsepuolustukseen.

Tarvitse olla taju lääketieteen kuluttaja on erityisen tärkeää, jos olet kuluttaja-suunnattu terveydenhuollon suunnitelma, kuten lääketieteen säästötili, koska nämä suunnitelmat sijoittaa enemmän vastuuta terveydenhuollon hartioille. Mutta hyödyt ovat aktiivisen lääkinnällisen kuluttajien kuuluu parempaa terveyttä, tehokkaampi terveydenhuolto ja alemman terveydenhuollon kustannuksia.

Tässä muutamia vinkkejä saada parasta vastinetta terveydenhuollon dollaria.

Sinun terveytesi suunnitelma

Mitä enemmän tiedät oman terveyden suunnitelma, sitä paremmin voit käyttää sitä sinun eduksesi. Näin voit tehdä niin:

  • Tutustu etujasi. Selvitä, mitkä palvelut kuuluvat ja mitä rajoituksia, poikkeuksia tai elinikäinen maksimit suunnitelma luetteloita. Valitse suojaustaso joka vastaa, mutta ei ylitä, mitä sinun ja perheesi tarvitsevat.

  • Ymmärrä taloudelliset velvoitteet. Terveyden suunnitelmat tyypillisesti pyytää sinua maksamaan osan etuuksista aiheutuvat kulut, muodossa omavastuuosuudet, Omavastuuosuuksien tai kiinteisiin maksuihin. Käytä edut viisaasti säästää out-of-pocket kulut.

  • Osaat käyttää etujasi. Seurata suunnitelman suuntaviivat saada lähetteet erikoislääkäreille, tulla hyväksytyksi sairaalaan, joiden laitoshoito kirurgisen, saada toinen lausunto, jolla seulontatesti tai tentti, tai käyttämällä out-of-verkon tarjoaja.

  • Oppia, miten saada apua. Sinun pitäisi tietää, kuka soittaa selvittää eduista, kysyä laskutukseen liittyvät kysymykset, riidanratkaisumahdollisuuksia saada lähete, tai saada neuvoja terveyteen ja ennaltaehkäisyyn liittyvät kysymykset.

Lääkärisi

Lääkärisi on ensisijainen puolestapuhuja sisällä terveydenhuollossa. Tee osa antamalla lääkärin kaikki tiedot hän tarvitsee palvella sinua paremmin. Kannattaa myös:

  • Selvittää, miten käyttää palveluita. Voit kysyä sairaanhoitaja tai lääkäri rutiini kysymyksiin puhelimitse, tai on ajanvarauksen? Saatko reseptiä puhelimitse?

  • Käytä itsehoidosta. Ennen kuin soitat lääkärille, soita hoitaja neuvoja linjaa tai käytä vastaava vaihtoehto oman terveyden suunnitelma voi tarjota. Itsehoitoon vilustuminen, vatsakipuja ja muita pieniä epäkohtia.

  • Valmistaudu toimiston vierailun. Varmista lääkäri on kaikki tarvittavat tiedot, jotta tarkka diagnoosi. Tämä sisältää potilastiedot, perheen sairaushistoria, ja luettelo lääkkeitä otat. Tuo mukanaan lista kysymyksiä ja asioita haluat keskustella.

  • Tutkimus sairautesi ja hoitovaihtoehdoista. Löydät kohtelun tietoa lukemalla kirjoja; yhteyttä lääketieteellisten järjestöjen, kuten Euroopan Heart Association, ja käyttää Internetiä.

  • Tutki halvempaa vaihtoehtoa. Kysy jos yleinen lääkitys sopii sinulle.

  • Seuraa kautta. Kun sitoudut hoitosuunnitelma, ottaa lääkkeitä ohjeiden mukaisesti ja noudattaa kaikkia sairauden hallinta-ja ennaltaehkäisy vaiheet.