Nipala

Munuaissairaus

Mikä on munuaissairaus?

Munuaissairaus on yleinen termi, joka sisältää minkä tahansa sairauden, häiriön tai taudin munuaisiin. Munuaiset ovat elintärkeitä sisäelimiä sijaitsee ylävatsan. Normaalisti ihmisellä on kaksi papu-muotoinen munuaiset, jotka muodostavat osan virtsateiden virtsaelinten järjestelmä.

Munuaissairaus johtuu erilaisia ​​sairauksia, jotka johtavat munuaisvaurioita ja munuaistoiminnan heikentymiseen. Munuaissairaus voi vaikeuttaa tai mahdotonta munuaiset suorittamaan tehtäviä, jotka ovat kriittisiä elämän ja yleistä terveydentilaa myös:

  • Suodatus jätteitä ja ylimääräinen vesi ja suolat verestä, jotka sitten poistuu elimistöstä kautta virtsajohtimien, virtsarakon ja virtsaputken muodossa virtsaan

  • Tuottavat tiettyjä hormoneja, kuten reniini, joka auttaa säätelemään verenpainetta

  • Tuottaa aktiivinen muoto D-vitamiinin (kalsitroli)

  • Säätämiseen elektrolyyttejä ja muita elintärkeitä aineita, kuten natrium-, kalsium-ja kalium-

  • Säätely taso ja laatu nesteen kertyminen kehoon

  • Stimuloimalla punasolujen tuotantoa

On olemassa kaksi yleistä tyyppiä vakava munuaissairaus:

  • Akuutti munuaisten vajaatoiminta on sairaus, jossa on vaurioita ja munuaistoiminnan heikentymiseen, joka tapahtuu yllättäen, yleensä ajan kuluessa. Akuutti munuaisten vajaatoiminta voi aiheuttaa tällaisia ​​sairauksia kuten sokki, akuutti pyelonefriitti, virtsateiden ahtauma tai nielemisen tiettyjen myrkyllisten aineiden.

  • Krooninen munuaissairaus on sairaus, jossa on vaurioita ja munuaistoiminnan heikentymiseen, joka tapahtuu pitkän ajan kuluessa, kuukausista vuosiin. Krooninen munuaissairaus aiheuttaa yleensä pitkäaikaisia ​​sairauksia, kuten diabetes ja verenpainetauti (korkea verenpaine).

Nopea diagnoosi ja hoito monien syitä munuaissairaus voi estää tai hidastaa etenemistä vakavia munuaisvaurioita, joka johtaa krooninen munuaissairaus tai akuutti munuaisten vajaatoiminta.

Munuaissairaus voi olla vakava tai hengenvaarallinen sairaus, koska se voi edetä nopeasti ja kriittisesti vaikuttaa kykyyn munuaiset toimivat normaalisti. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinä tai joku olet kanssa, on oireita munuaisten toiminto, kuten vakava hengenahdistus, veriset ulosteet tai virtsa, lasku virtsatessa tai puute virtsatessa tai muutos tietoisuudessa tai valppautta. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinä tai joku olet kanssa, ovat yliannostuksen huumeiden tai nautittuina myrkyllinen aine.

Oire

Mitkä ovat oireita munuaissairaus?

Oireita munuaissairaus vaihtelevat syitä. Yleisiä oireita voivat olla:... Lue lisää munuaissairaus oireet

SYYT

Mikä aiheuttaa munuaissairaus?

Munuaissairaus voi johtua monenlaisia ​​perussairauksia, häiriöiden tai sairauksia, jotka johtavat munuaisvaurioita, kuten tukos, infektio, maligniteetti, tulehdus, epämuodostuma, myrkyllinen nieltynä tai verenkierto heikkenee munuaisiin. Taustalla olevat syyt ovat:... Lue lisää munuaissairaus syitä

HOIDOT

Miten on munuaissairaus hoidetaan?

Hoito munuaissairaus vaihtelee perussairauden, häiriö tai sairaus. Hoidon tavoitteet ovat parantaa perussairauden, estää liiallisen nesteen ja jätteiden kertyminen elimistöön, ja pysäyttää tai hidastaa etenemistä vahingoittaa munuaisia. Hoito pyritään myös minimoimaan komplikaatioita munuaissairaus.... Lue lisää munuaissairaus hoidot

Lisää artikkeleita