Nipala

Mustelmat

Mikä on mustelmia?

Mustelmat on hyvin yleinen termi sairaus, jossa veren vuotaa verisuonista kudoksiin ja ihon, limakalvojen tai muissa elimissä, kuten lihakset ja luut. Erityyppiset mustelmia kuuluvat ruhjeita, verenpurkaumia ja purppuraa.

Ruhjeita

Ruhjeita ovat yleisimpiä mustelmia, jotka johtuvat trauma, usein tylppä-force vahinkoa, joka vahingoittaa ja rikkoutuu pieniä verisuonia kudoksissa ihon, limakalvojen tai muissa elimissä. Ruhjeita liittyy usein kipua ja turvotusta, koska elimistön tulehdusreaktio vammoja. Siksi mustelma Shin aiheuttama törmäämättä pöytä voi tulla turvoksissa.

Kun ruhje kehittyy ihoa, se muuttuu punaiseksi ja sitten musta ja sininen tai violetti, ja lopuksi vihertävän keltainen sävy veri hajoaa ja imeytyy elimistöön. Luun ruhjeita ja syvä lihasten ruhjeita voi olla hyvin kivulias ja kestää kauemmin parantua kuin ruhjeita, jotka vaikuttavat vain ihon kudoksia.

Vakavin ruhjeita ovat ruhjeita tärkeitä elimiä, kuten aivoissa, munuaiset, perna, maksa, keuhkot ja sydän. Nämä ruhjeita voivat olla hengenvaarallisia ja yleensä aiheuttanut vakavia traumoja, kuten pudotuksen merkittävä korkeus, törmäisi autoon, vakava ruhjevammoja tai liikennevahingossa, varsinkin ilman turvavyötä.

Hematomas

Hematomas ovat eräänlainen mustelmia, joissa on merkittävä verenvuoto, joka aiheuttaa veren keräämisen, että altaat sivuston vahinkoa. Hematomas voi johtua samat voimat, jotka aiheuttavat ruhjeita, mutta yleensä aiheuttaa enemmän kipua, turvotusta ja komplikaatioita kuin ruhjeita.

Hematomas voi johtua myös kirurgisia toimenpiteitä tai spontaani repeämä verisuonten, kuten revenneen aneurysman. Hematomas voi esiintyä missä tahansa alueen tai elimen vaurio, ja kun ne tapahtuvat tiettyihin elimiin, kuten aivoihin tai pernan, ne voivat olla hengenvaarallisia.

Yhteinen hematomas ovat:

 • Epiduraali, subduraalinen ja intercerebral hematomas ovat kokoelmia verta aivoissa ja / tai kallo, joka voi aiheuttaa kriittisen paineen kasvun kallon ja aivojen.

 • Nenän väliseinän hematooma on kokoelma verta, joka altaat väliseinän, joka jakaa nenä.

 • Ihonalainen verenpurkauma on kokoelma verta, joka altaat aivan ihon.

 • Subungal hematooma on kokoelma verta, joka altaat alla kynsi tai varpaankynsi.

Leikkaus vamma voi myös aiheuttaa hematooma tärkeimpien elinten. Esimerkiksi ravistamalla vauva voi aiheuttaa vaarallisia hiertovoimat aivoissa, aivojen hematooma, peruuttamaton aivovaurio ja kuolema.

Purpura

Purppura johtuu spontaani vuotaa verta pieniä verisuonia (hiussuonten). Se on eräänlainen mustelmia joka aiheuttaa violetti tai punainen tasainen pilkkuja tai laikkuja iholla ja limakalvoilla.

Purppura, joka aiheuttaa pieniä täpliä iholla kutsutaan verenpurkaumat. Suuri alue purppuraa kutsutaan mustelmia, vaikka minkä tahansa tyyppistä mustelmat on usein kutsutaan mustelmia.

Purppura ei aiheuttanut trauma, kuten ovat ruhjeita, mutta erilaisia ​​lääketieteellisiä sairauksia, häiriöitä ja sairauksia, mukaan lukien:

 • Autoimmuunisairauksia, kuten lupus ja nivelreuma niveltulehdus

 • Tiettyjen tartuntatautien, kuten aivokalvontulehdus, mononukleoosi ja tuhkarokko

 • Tietyt lääkkeet, kuten aspiriini, steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID), antibiootit, antihistamiinit, ja verenohennuslääkkeitä

 • Hyönteisten puremat

 • Leukemia

 • Trombosytopenia (verihiutaleiden vähäinen määrä, joka aiheuttaa ongelmia hyytymisen)

 • Vaskuliitti (verisuonitulehdus)

Jos koet helposti tai usein mustelmia, varsinkin jos se liittyy nenäverenvuoto tai vuotavat ikenet, hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon. Jos sinulla, tai joku tietää, kehittää verenpurkaumat, jotka ovat pieniä, litteä, lila-värillisiä pilkkuja, jotka voivat osoittaa aivokalvontulehdus tai muita vakavia sairauksia, hakeutumaan heti lääkärin hoitoon (soita 911).

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä mustelmia?

Mustelmia voi liittyä muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Iho mustelmia liittyvät usein paikallista kipua, turvotusta ja ihon värin. Helposti mustelmia tai selittämätön mustelmia, jotka voivat johtua taustalla verenvuoto tai veren häiriö, voidaan liittää muita verenvuoto oireita.... Lue lisää mustelmia oireet

SYYT

Mikä aiheuttaa mustelmia?

Ihon mustelmat johtuu yleensä pieniä ruhjeita tai vammoja. Saatat huomata, että saat mustelmia tavallista helpommin teidän jalat, koska jalat ovat yleensä alttiimpia vahinkoa ja painovoiman vaikutus veren virtaukseen. Voit helposti mustelmia kolhuilta tai naarmuilta. Tämä voi yksinkertaisesti olla perinnöllistä tai perinnöllinen taipumus helposti mustelmia ja se ei ole välttämättä syytä huoleen. Helposti mustelmia on myös nimitystä purppuraa simplex. Kuitenkin usein ja selittämätön mustelmia voi myös olla merkki jostain vakavammasta, kuten veren hyytymistä häiriö tai... Lue lisää mustelmia syitä

Lisää artikkeleita