Nipala

Muut hyvänlaatuinen ihon kasvaimet lapsilla

Mitä muita hyvänlaatuinen ihon kasvaimet?

Koska henkilön vanhetessa ja on alttiina auringonvalolle, ihomuutoksia. Lapset voivat olla pisamia ja luomia, joka voi kertoa tai tummentaa ajan.

Mitkä ovat eri ihotyypeille kasvaimet?

Ihon kasvua

Ominaisuudet

Hoito

Dermatofibromas

Pieni, yritys, punainen tai ruskea kuoppia aiheuttama kertyminen fibroblastien (pehmytkudossolujen ihon alle). Ne ilmaantuvat usein jalat ja voi kutittaa.

Dermatofibromas voidaan poistaa kirurgisesti, jos ne olla tuskallisia tai kutina.

Dermoid kysta

Hyvänlaatuinen kasvain, joka koostuu karvat, hikirauhaset, ja talirauhasia. Joitakin sisäisiä dermoid kasvaimet voivat jopa sisältää rustoa, luuta fragmentteja, ja hampaat.

Dermoid kystat voidaan poistaa kirurgisesti kosmeettisista syistä.

Pisamia

Pimenee, flat spotit, jotka näkyvät yleensä vain aurinko-altistuneet alueet iholla. Pisamia ovat yleisiä ihmisiä vaaleat tai punaiset hiukset.

Hoitoa ei tarvita, pisamia.

Keloids

Sileä, kiinteä, koholla, kuitu kasvaimet iholla, jotka muodostavat haavakohdissa. Keloids ovat yleisempiä Afrikkalainen-ihmisiä.

Keloids vastaavan huonosti kaikkein hoitomuodot. Injektiot Kortikosteroideille voi auttaa tasaamaan keloids. Muut hoitomuodot voivat olla leikkaus tai silikonilaastarin edelleen väljähtyä keloids.

Lipomas

Pyöreä tai soikea kohoumia ihon alla aiheuttama rasva talletukset. Lipomas ovat yleisempiä naisilla ja yleensä näkyvät käsivarret, vartalo, ja niskassa.

Lipomas ovat yleensä vaarattomia, mutta jos lipoma muuttaa muotoaan, lääkäri voi suorittaa koepala. Hoito voi olla kirurginen poisto jos lipoma häiritsee lasta.

Myyrät (nevi)

Pieni ihon merkkien aiheuttama pigmentti tuottavia soluja ihon. Myyrät voi olla tasainen tai koholla, sileä tai karkea, ja jotkut sisältävät hiuksia. Useimmat myyrät ovat tummanruskea tai musta, mutta jotkut ovat ihonvärisiä tai kellertävä. Myyrät voivat muuttua ajan mittaan ja usein vastata hormonaalisia muutoksia.

Useimmat myyrät ovat hyvänlaatuisia ja hoitoa ei tarvita. Jotkut hyvänlaatuinen myyrät saattavat kehittyä ihosyöpä (melanooma). Alla merkkejä.

Epätyypillisiä luomia (dysplastiset nevi)

Normaalia suurempi myyrät (yli puoli tuuman koko), epätyypillinen myyrät eivät ole aina pyöreä. Epätyypilliset myyrät voivat olla rusketus tummanruskeaan, vaaleanpunainen tausta. Tämäntyyppiset mol voi esiintyä missä tahansa kehon.

Hoito voi olla poistetaan kaikki epätyypilliset mol, että muutokset värin, muodon ja / tai halkaisijan. Lisäksi ihmiset epätyypillisiä myyrät tulisi välttää altistumista auringolle, sillä auringonvalo voi nopeuttaa muutoksia epätyypillinen myyrät. Henkilöt, joilla on epätyypillinen myyrät tulisi neuvotella lääkärin muutoksista, jotka voivat osoittaa ihosyöpä.

Pyogeeninen granuloomat

Punainen, ruskea tai sinertävän musta, nosti merkit aiheuttama liikakasvu hiussuonia (pienten verisuonten) ja turvotusta. Pyogeeninen granuloomat muodostavat yleensä jälkeen vahinkoa iholle.

Jotkut pyogeeninen granuloomat häviävät ilman hoitoa. Joskus biopsia on tarpeen sulkea pois syövän. Hoito voi olla kirurginen poisto.

Erottamaan hyvänlaatuinen myyrät melanooma

Tuoreen tutkimuksen mukaan tietyt myyrät ovat suurempi riski muuttumassa syöpä kasvaimet, kuten pahanlaatuinen melanooma, muoto ihosyöpä. Myyrät, jotka ovat läsnä syntymän ja epätyypilliset myyrät on suurempi mahdollisuus tulla pahanlaatuinen. Tunnustaa muutoksia lapsesi myyrät, seuraamalla tätä ABCD kaavio, on ratkaisevan tärkeää havaita pahanlaatuinen melanooma ja muut syöpä ihon kasvaimet niin pian kehitysvaiheessa. Varoitusmerkit ovat:

Normaali mol / melanooma

Merkki

Ominainen

Kuva vertaamalla normaali ja melanooma myyrät osoittaa epäsymmetria

Epäsymmetria

Kun puolet mol ei vastaa toinen puoli

Kuva vertaamalla normaali ja melanooma myyrät näyttää ylittävän väärinkäytös

Raja

Kun rajan (reunat) luomen on repaleinen tai epäsäännöllinen

Kuva vertaamalla normaali ja melanooma myyrät näyttää väri

Väri

Kun väri myyrä vaihtelee koko

Kuva vertaamalla normaali ja melanooma myyrät näyttää halkaisija

Halkaisija

Jos myyrä on halkaisijaltaan suurempi kuin kynän pyyhekumi

Valokuvia Käytetty luvalla: National Cancer Institute