Nipala

Näköhermovaurion

Mikä on näköhermon vaurioita?

Näköhermovaurion on kaikenlaista vamman tai näköhermon, kuten trauma, tulehdus, sairaus tai heikkeneminen. Näköhermovaurion kutsutaan myös näköhermon surkastuminen tai optikusneuropatian. Näköhermon on hermo, joka yhdistää ja välittää tietoja keskenään silmien ja aivojen. Näköhermon vaurio voi johtaa näön vääristymiä, näön menetys, ja sokeutta.

Silmän sisällä, on monia elementtejä, jotka toimivat yhdessä luoda visio. Valo kulkee sarveiskalvon ja oppilas linssiin ennen kuin se projisoidaan verkkokalvon silmän takaosassa. Verkkokalvon muuttaa valon sähköisiksi impulsseja, jotka lähetään näköhermon aivoihin. Silmät on suojattu luut kiertoradalla ja liikkuvat toimien silmän lihaksia, joita ohjataan hermoja.

Erilaisten sairauksien, häiriöiden ja sairauksien peräisin useimmiten silmän ja hermoston voi johtaa näköhermon vaurioita. Näköhermon vaurio voi johtua:

  • Puristus näköhermon

  • Glaukooma tai korkea paine silmän

  • Infektio

  • Tulehdus

  • Keskeytyksettä verenkiertoa näköhermon

  • Maligniteetti (syöpä)

  • Trauma

Ainoa tapa havaita näköhermovaurion kautta kattava silmätutkimus. Hakeudu nopeat ja säännölliset näönhuollon koko elämäsi, suositusten lääkärin tai terveydenhuollon tarjoaja, parhaiten havaita ja hoitaa perussairauksia niiden varhaisessa vaiheessa vähentää vakavia komplikaatioita, ja suojella silmiä.

Joissakin tapauksissa perimmäinen syy näköhermovaurion on lääketieteellinen hätätapaus, joka aiheuttaa välitöntä uhkaa visiosi tai elämääsi jos ei ole diagnosoitu ja hoidetaan nopeasti. Näitä ovat aivohalvaus, aneurysma, vakavia päävammoja ja akuutti ahdaskulmaglaukooma, joka voi nopeasti johtaa yhteensä näön menetykseen. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911), jos sinä tai joku olet kanssa, on oireita näistä sairauksien, kuten äkillinen näön menetys, halot noin valot, tai muu näön vääristymiä, vaikea silmäkipu, äkillinen, vaikea päänsärky, sekavuus tai sekavuutta, puheen puuroutuminen, kyvyttömyys liikkua kehon osaa, tai pyörtyminen.

Oire

Mitä oireita voi esiintyä näköhermon vaurioita?

Tavallisia oireita näköhermovaurion kuuluvat näön vääristymiä, näön menetyksen, silmien punoitus ja kipu liikuttaessa silmään. Nämä oireet voivat myös olla läsnä useita muita silmäsairauksia, joten oikea diagnoosi pätevä lääkäri tarvitaan.... Lue lisää näköhermovaurion oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa näköhermon vaurioita?

Vision vääristymiä ja muita ongelmia visio, jotka ovat oireita näköhermovaurion voivat olla lieviä, kun he ensimmäisen kerran alkaa. Tästä huolimatta näköhermovaurion on kriittinen neurologinen sairaus, joka aiheuttaa vakava perussairaus tai sairaus.... Lue lisää näköhermovaurion syitä

Lisää artikkeleita