Nipala

Nivelkipu

Mikä on nivelkipuja?

Nivelkivut on tunne epämukavuutta tai arkuus nivelen tai nivelten kehon. Liitokset ovat tiloja tai alueita, joilla kahden tai useamman luut tavata, kuten lonkka-, polvi, olkapää, kyynärpää ja nilkka. Yhteinen kipu voi esiintyä kanssa tai ilman liikkeen ja voi olla niin voimakasta liikkeen rajoittamiseksi. Ihmiset voivat kuvata nivelkipu epämukavuutta, tulehdus, lisääntynyt lämmön tai polttaminen, arkuus, jäykkyys, tai kipua.

Nivelet sallivat meidän luut liikkumaan. Ne koostuvat rusto, nivelsiteet, jänteet, bursas (nesteen täyttämä pusseja, jotka auttavat lieventämään yhteinen), ja nivelkalvo (limakalvon hermot joka erittää nivelnesteeseen voitele yhteinen). Mikä tahansa rakenteista yhteisessä voi ärtyä tai tulehtunut vastauksena erilaisia ​​lieviä tai vakavia sairauksia, häiriöitä tai sairauksia.

Nivelkipu saattaa kestää hetken tai se voi olla krooninen, joka on määritelty kestää yli kolme kuukautta. Nivelkipu on monia syitä. Äkillinen nivelkipu voi johtua lievä lihas-tai nivelside nyrjähdys, bursiitti, tai sijoiltaan. Krooninen nivelkipu voi olla oire vakavista ja jopa hengenvaarallisia sairauksia, kuten nivelreuma, nivelrikko, leukemia tai luun syöpä.

Jos koet yhtäkkisen nivelkipu kanssa liikuntakyvyn heikkenemistä, ota lääkäri mahdollisimman pian tai hakeudu ensiapupoliklinikalle. Varhainen diagnoosi ja hoito voivat minimoida epämukavuutta ja vähentää riskiä vakavia komplikaatioita.

Jos kipu kestää yli muutaman päivän tai siihen liittyy kuumetta, selittämätön painon lasku tai muita epätavallisia oireita, ota yhteys lääkäri mahdollisimman pian.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä nivelkipuja?

Nivelkipu esiintyy usein yhdessä muiden oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Muita oireita voivat olla nivelten turvotus, punoitus ja kuume. Kerro terveydenhuollon tarjoaja muita oireita sinulla on. Tämä tieto auttaa terveydenhuollon tarjoaja diagnosoida syy tuskasi.... Lue lisää nivelkipu oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa nivelkipuja?

Yhteinen kipu voi johtua melko lieviä sairauksia, kuten liikakäyttöä vahinkoa tai nyrjähdys, joka vastaa hyvin levätä ja omahoidon toimenpiteitä.... Lue lisää nivelkipu syitä