Nipala

Obstruktiivinen keltaisuus

Mikä on obstruktiivinen keltaisuus?

Obstruktiivinen keltaisuus on sairaus, jossa on tukos sapenvirtaus ulos maksassa. Tämä johtaa ylivuoto sappi ja sen sivutuotteet vereen, ja sapen eritystä kehosta on epätäydellinen. Sappi sisältää monia sivutuotteita, joista yksi on bilirubiini, pigmentti on peräisin kuolleista punasoluja. Bilirubiini on keltainen, ja tämä antaa ominaisuus keltainen ulkonäkö keltaisuus ihon, silmien ja limakalvojen ärsytystä. Oireita obstruktiivinen keltaisuus kuuluvat keltaiset silmät ja iho, vatsakipu ja kuume.

Ruoansulatuskanavan ongelmia valokeilassa

Tahansa tukos, joka estää sapenvirtaus maksa voi aiheuttaa obstruktiivinen keltatauti. Yleisimmin sappikivet luoda tukos. Muita syitä tukos kuuluvat tulehdus, kasvaimet, trauma, haimasyöpä, kaventuminen sappitiehyet ja rakenteellisia poikkeavuuksia läsnä syntymän.

Oireita obstruktiivinen keltaisuus vaihtelevat täydellisyydestä tukos, ja taudinkulku vaihtelee yksilöiden välillä. Jotkut ihmiset obstruktiivinen keltaisuus voi olla mitään oireita aluksi, mutta jos tauti jatkuu, ne voivat olla vaikea vatsakipu, kuume, pahoinvointi ja oksentelu. Täydellinen tukos voi ilmetä myös, poseeraa infektioriski johtavat maksan ja sappirakon vaurioita. Onneksi useimmissa tapauksissa, obstruktiivinen keltaisuus voidaan hoitaa suonensisäisiä nesteitä, antibiootteja ja kirurginen poisto este.

Hoitamaton, obstruktiivinen keltaisuus voi aiheuttaa vakavia infektio, joka leviää muihin kehon osiin. Hakeudu heti lääkärin hoitoon (soita 911) vakavia oireita kuten korkea kuume (yli 101 astetta Fahrenheit), vaikea vatsakipu, vatsan turvotus ja pahoinvointi kanssa tai ilman oksentelua.

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos saat hoitoa obstruktiivisten keltaisuus mutta lieviä oireet uusiutuvat tai ovat pysyviä.

Oire

Mitkä ovat oireet obstruktiivinen keltaisuus?

Obstruktiivinen keltaisuus voi aiheuttaa monia erilaisia ​​oireita, jotka vaihtelevat voimakkuudeltaan yksilöiden välillä.... Lue lisää obstruktiivinen keltaisuus oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa obstruktiivinen keltaisuus?

Obstruktiivinen keltaisuus on sairaus, jossa on tukos sapenvirtaus ulos maksassa. Tämä johtaa ylivuoto sappi ja sen sivutuotteet vereen, ja sapen eritystä kehosta on epätäydellinen. Bilirubiini, osa sappi, on keltainen, joka antaa ominainen keltainen ulkonäkö keltaisuus ihon, silmien ja limakalvojen.... Lue lisää obstruktiivinen keltaisuus syyt

HOIDOT

Miten obstruktiivinen keltaisuus hoidetaan?

Terveydenhuollon ammattilainen voi kehittää hoitosuunnitelma räätälöidään tarpeitasi. On tärkeää juuri seurata hoitosuunnitelma obstruktiivinen keltaisuus auttaa minimoimaan oireita ja vähentää mahdollisuutta oireesi toistuvia ajan.... Lue lisää obstruktiivinen keltaisuus hoitoja

Lisää artikkeleita