Nipala

Oksentelu

Mitä oksentelu?

Oksentelu, tunnetaan myös oksentaminen ja oksettaa, on voimakas häädetään mahan sisällön. Oksentelu on yleinen oire monenlaisia ​​lievästä vakavaan tauteihin, sairauksiin ja sairaudet. Sitä esiintyy kaikissa ikäryhmissä ja väestön ja ​​saa tai ei saa esiintyä pahoinvointia.

Riippuen aiheuttaa, oksentelu voi alkaa yhtäkkiä ja katoavat nopeasti, kuten tapauksessa alkoholimyrkytys. Oksentelu voi myös uusiutua yli päiviä, viikkoja tai kuukausia, kuten oksentelua takia aamupahoinvointi tai haimatulehdus.

Oksentelu voi olla oire ruoansulatuskanavan häiriöt sekä häiriöitä muiden kehon järjestelmiä.

Oksentelu, joka liittyy päävammoja, oksentelu verta, huimaus, heikkous, tai muuttaa tajunnan tason voi olla oire vakava, mahdollisesti henkeä uhkaava sairaus. Soita 911, jos sinä tai joku olet kanssa kokemuksia tahansa näistä oireista.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä oksentelua?

Oksentelua voi esiintyä muita oireita riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireita, jotka usein vaikuttavat ruoansulatuskanavan mahdollista myös muiden kehon järjestelmiä.... Lue lisää oksentelua oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa oksentelua?

Sairaudet, joiden tiedetään aiheuttavan oksentelua olivat infektiot, myrkytys, mielenterveyden sairaudet, maligniteetti (syöpä), tulehdus, trauma, tukos, ja muu epänormaali prosesseja ruoansulatuskanavan, hermoston, sukuelimiin, sydän-järjestelmä, tai hormonitoimintaa järjestelmä.... Lue lisää oksentelu syitä

Lisää artikkeleita