Nipala

Olenko vaarassa non-Hodgkin-lymfooma?

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada non-Hodgkinin lymfooma. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada se kuin toinen henkilö. Kuitenkin on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä tarkoita saat lymfooma. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja silti saa sitä. Tai voit olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada se.

Jotkut riskitekijät ovat pois sinun hallinnassasi, kuten ikä tai etninen tausta. Et kuitenkaan voi hallita kaikkia riskitekijöitä, kuten altistuminen tiettyjä infektioita.

Jos et hyväksy jotakin seuraavista Lihavoitu lausunnot, saatat olla suurentunut lymfooma. Aina olet samaa mieltä väittämän kanssa, kysy itseltäsi, jos olet tekemässä kaikki voit valvoa, että riskitekijä. Jos sinulla on useita riskitekijöitä, varsinkin jos he ovat niitä, et voi hallita, oppia oireita lymfooma, jotta tiedät mitä katsella.

Olen vanhempi kuin 60-vuotiaana.

Keski-ikä ihmisiä, joilla syöpä ilmenee heidän 60s.

Olen altistunut ihmisen immuunikatovirus (HIV)-infektio.

Infektio HIV on eniten ehkäistävissä aiheuttaa immuunikato. Tämä heikkous immuunijärjestelmää lisää riskiä sairastua lymfoomaan. On tärkeitä asioita, voit tehdä estääkseen hiv. Yksi on harjoitella turvaseksi. Toinen on välttää saastuneiden neulojen käytetään virkistys-IV huumeita. Jos sinulla on AIDS, hoito todennäköisesti auttaa alentamaan mahdollisuus sairastua lymfoomaan.

Olen altistunut Epstein-Barr-virus.

Tämä on virus, joka aiheuttaa mononukleoosin. Tutkijat ovat sitä mieltä yhteys tämän viruksen ja lymfooma voidaan selittää immuunikato, joka mahdollistaa molempien ongelmia kehittää. Tämä on kuitenkin ajatellaan olevan harvinaisia.

Minulla on aiemman tartunnan Helicobacter pylori. Tai minulla on ollut pitkäaikainen vatsahaavan.

Viime aikoina tutkijat havaitsivat yhteyden tämän tartunnan Helicobacter pylori ja ensisijaisen mahalaukun (vatsa) lymfoomat. Kuitenkin havaitsemiseen ja hoitoon tämä infektio on vaikeaa. Tämä johtuu siitä, se usein aiheuttaa mitään oireita.

Minulla on ollut edellisen hoidon kemoterapiaa tai säteilyä.

Tutkijat tutkivat tapoja vähentää näitä riskejä. Tällä välin hyötyä on näistä hoidoista ovat vielä suuremmat riskit, joilla ei ole niitä.

Minulla on ollut elinsiirto.

Jos olet saanut uudet urut, kuten munuaisten, sinulle annettiin lääkkeitä pitää T-solujen hylkäämästä uudet urut. Koska T-solujen tuotantoa pidetään alhaisena, lymfooma kasvaa. Riski vaihtelee eräänlainen huume käytetään. Jos olet ollut tai tulee olemaan, elinsiirto, muista kysyä lääkäriltäsi, mitä voit tehdä alentaa riskiä lymfooma.

Olen ollut alttiina torjunta-aineiden ja kemikaalien, kuten bentseeni, pitkään.

Nämä aineet ovat sidoksissa suurentunut lymfooma. Bentseeni on kemikaali, jota käytetään tekemään bensiiniä, muovia, kumia, ja liimat, muiden tuotteiden. Kenkä-ja nahka, maalarit, jalostamon työntekijät, ja tulostimia voi myös joutua kosketuksiin tämän kemikaalin. Maatyöläiset ovat usein alttiina torjunta-aineille. Jos työskentelet Tällaisten aineiden, varmista, että noudatat ohjeita heidän kanssaan turvallisesti.

Minulla on perinyt immuunijärjestelmän ongelma.

Ongelmia immuunijärjestelmän lisätä mahdollisuuksiasi sairastua lymfoomaan. Ihmiset, joilla on ollut autoimmuunisairauksiin, kuten nivelreuma, lupus, ja Sjögrenin syndrooma, on lisääntynyt riski. Vaikka geneettisesti sukua immuunijärjestelmän ongelmat voidaan siirtynyt sukupolvelta toiselle, suurempi riski lymfooman ei siihen pysty.

Olen altistunut korkeille säteilyä.

Ihmiset, jotka ovat selvinneet atomi hyökkäys tai ydinonnettomuus on suurempi mahdollisuus saada monia syöpiä, kuten lymfooma.

Minulla on hepatiitti C.

Tutkimus osoittaa, että ihmiset tartunnan hepatiitti C ovat todennäköisesti kehittää tietyntyyppisten non-Hodgkin-lymfooma. Tutkijat uskovat, tämä voi olla totta, koska infektio stimuloi immuunijärjestelmää pitkään.