Nipala

Osuus kirvely

Mikä on jalka polttava tunne?

Osuus polttava tunne voi johtua useista syistä, mukaan lukien vahinkoa hermoja jaloissa altistumisesta kovalle kuumuudelle tai kylmää tai myrkyllisille aineille. Osuus polttava tunne voi johtua myös liikkeeseen ongelma, joka heikentää veren virtausta jalat, jalka vahinkoa, tai kovaa harjoitusta. Toinen mahdollinen syy jalkojen kirvely on meralgia paresthetica, joka on kipu reiden etuosaan, koska puristuksen sivusuunnassa reisiluun ihon hermo, yksi tärkeimmistä hermoja sisällä reiteen. Krooniset sairaudet, kuten multippeliskleroosi, voi myös aiheuttaa tunne polttaa jaloissa.

Vaihtoehtoisesti jalka polttava tunne voi johtua perifeerinen neuropatia, häiriö, jossa ääreishermojen, että rele signaaleja kehon ja aivojen ja selkäytimen menettää toiminto. Perifeerinen neuropatia voi johtua useita erityisiä sairaudet ja häiriöt, kuten alkoholismi, diabetes ja Guillain-Barren oireyhtymä, autoimmuunisairaus hermo häiriö. Joissakin tapauksissa, perifeerinen neuropatia ei ole tiedossa syytä.

Polttava tunne voi olla ainoa oire kokenut tai se voidaan liittää pistely ( parestesia ) ja tunnottomuutta. Kestosta ja etenemisestä jalkojen kirvely voi vaihdella suuresti riippuen perussairaus. Osuus kirvely aiheuttama vahinko on usein äkillinen, kun jalka kirvely johtuvat perifeeristä neuropatiaa kehittyy hitaasti ja jatkuu tai pahenee ajan mittaan.

Hakeutumaan heti lääkärin hoitoon (soita 911) ifasudden jalka polttava tunne liittyy tunnottomuutta tai heikkoutta toisella puolella kehoa; muutos tajunnan tason tai valppautta, kuten pyörtyminen tai reagoimattomuus, tai pahin päänsärky elämäsi, kuten nämä voivat olla merkkejä aivohalvaus. Lisäksi jos jalka kirvely johtuu vakava palovamma, hakeutumaan heti lääkärin hoitoon (soita 911).

Jos jalka polttava tunne on jatkuvaa tai aiheuttaa sinulle huolta, on viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä jalka polttava tunne?

Osuus polttava tunne voi liittää muita oireita, jotka vaihtelevat perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireita, jotka usein vaikuttavat jalat myös muiden kehon järjestelmiä.... Lue lisää osuudella kirvely oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa jalka polttavaa tunnetta?

Osuus polttava tunne voi johtua hermo-tai ihovaurioita jaloissa ja ympäröivien kudosten. Palovammat kemikaaleja tai äärimmäistä kuumuutta, sekä altistuminen myrkyllisiä aineita, voivat vahingoittaa hermoja ihossa, johtaen tunne jalka polttaminen.... Lue lisää osuudella kirvely syitä

Lisää artikkeleita