Nipala

Päänsärky

Mikä on päänsärky?

Päänsärky on kaikenlaista epämukavuutta tai kipua ympäri pään, kasvojen tai kaulan alueella. Monissa tapauksissa päätäsi sattuu, koska hermojen, lihasten tai verisuonten koko kasvot, päänahka, tai aivojen ovat ärtyneet, tulehtunut, tai ei toimi oikein.

European College of Physicians kertoo, että seitsemän 10 ihmistä kärsii ainakin yksi päänsärky vuosi, ja 45 miljoonaa ihmistä kärsii kroonisesta päänsärystä.

Päänsärkyä vaihtelevat suuresti osalta vakava ja missä kipua ja kesto. Koska erilaisia ​​mahdollisia syitä päänsärkyä, oikea diagnoosi on tärkeää.

Useimmat päänsärkyä eivät ole aihetta huoleen, mutta päänsärkyä, jotka johtuvat vakava perussairaus sairaus vaativat välitöntä lääkärin hoitoa. Jos kehität sietämätöntä päänsärkyä tai päänsärky, joka ei reagoi lääkitystä, hakeudu välittömästi lääkäriin.

Tietyntyyppisten päänsärkyä ja päänsärkyä liittyy erityisiä oireita, kuten voimakasta tai äkillinen päänsärky liittyy jäykkä niska, kuume, kouristukset, sekavuus, tai kipu silmään tai korvaan, voi olla perusteltua kiireellistä lääkärin hoitoa. Jatkuva päänsärky henkilöllä ei ole aiemmin ollut päänsärkyä ja toistuvia päänsärkyjä lapsilla on myös huolestuttavaa.

Vaikea päänsärky joka herättää sinut yöllä tai kova päänsärky herääminen aamulla voi myös ilmoittaa vakava aivosairaus jotka ovat tapahtuneet unen aikana. Jos on epäilystä, hakeudu lääkärin apua mahdollisimman pian.

Mitkä ovat erilaisia ​​päänsärkyä?

Päänsärkyä voi vaihdella ajoittain jännitteitä päänsärky migreeni kanssa auroja. Vaikka on olemassa monia erilaisia ​​päänsärkyä, kolme päätyyppiä ovat:

  • Tension - yleensä kipua molemmin puolin päätä, mikä johtuu usein lihasten jännitystä ja stressiä, ne ovat usein lyhytikäisiä, mutta voivat uusiutua ajoittain ajan.

  • Migreeni - voimakas ja sykkivä, joka koskettaa yleensä yksi alue pään. Voi kestää useita tunteja päiviä ja voi edeltää epänormaali näköhäiriöt (aura). Migreeni vaikuttaa kolme kertaa enemmän naisia ​​kuin miehiä.

  • Cluster - esiintyy yleensä useita kertoja päivässä ja kipu toisella puolella päätä silmän taakse. Klusterin päänsärkyä miehiä useammin kuin naisia.

Vaikka useimmat päänsäryt ovat harmittomia ja kestävät vain muutaman tunnin, päänsärky voi olla oire vakava sairaus, häiriö tai sairaus vaikuttaa niska, silmät, aivot, leuka tai hampaat. Päänsärky voi olla oire useiden sairauksien vaihtelevat flunssan, flunssa, ja stressiä vakavia tauteja, kuten aivokalvontulehdus, aivohalvaus tai aivokasvain.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä päänsärkyä?

Päänsärky voi liittyä muita oireita, riippuen tyyppi päänsärky ja jos sinulla on perussairaus, häiriö tai sairaus.... Lue lisää päänsärky oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa päänsärkyä?

Yleisimmät päänsärkyä (jännitys, migreeni ja klusterin) johtuvat usein tietyt laukaisee elimistössä tai ympäristössä, joka lopulta vaikuttaa kivun-signalointi hermot aivoissa. Nykyinen tutkimus osoittaa, että tietyt aivojen kemikaaleja, jotka vapautuvat alle erilaisia ​​sairauksia muuttaa tapaa, jolla aivot hallitsee kipua signaaleja. Lisäksi, jos ihmiset perheessäsi on mallia päänsärky, niin sinulla voi olla lisääntynyt riski saada päänsärkyä jossain vaiheessa elämääsi. Päänsärky voi olla myös oire vakavia tauteja, kuten aivokalvontulehdus, aivohalvaus tai aivokasvain.... Lue lisää päänsärkyä syitä

Lisää artikkeleita