Nipala

Pysyä terveenä vaihdevuosien jälkeen

Kuva mies ja nainen ulkopuolella koiran kanssa

Vaikka tämä "muuttaa elämän" kutsuttu vaihdevuodet oli kerran elämän vaiheessa pelätty monet naiset, nykypäivän nainen on runsaasti lääketieteellistä tietoa ja resursseja hänet sellaisena kuin hän kokee vaihdevuodet. Avain pysyä nuorekas ja aktiivinen on hyvä ravinto ja säännöllinen liikunta.

Ravitsemukselliset tarpeet vaihdevuosien jälkeen

Kuten henkilön iästä, ravitsemukselliset vaatimukset muuttuvat. Premenopausal naisen pitäisi kuluttaa noin 1000 mg kalsiumia päivässä. Naisilla vaihdevuosien pitäisi kuluttaa 1200 mg kalsiumia päivässä, mukaan European Academy of Ortopediset kirurgien.

D-vitamiini on myös hyvin tärkeää, että kalsiumin imeytymistä ja luun muodostumista. Mukaan 1992 tutkimuksessa naiset Postmenopausaaliseen osteoporoosia jotka ottivat D-vitamiinia kolme vuotta, merkittävästi vähentäneet riskiä selkärangan murtumia. Tämä kysymys on kiistanalainen, mutta koska D-vitamiini voi aiheuttaa munuaiskiviä, ummetusta tai vatsakipu, varsinkin naisilla, joilla on munuaissairaus.

Muita ravitsemuksellisia ohjeistusta National Research Council of National Institutes of Health ovat:

 • Valitse vähärasvainen, tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia. Rasvan saannin tulisi olla alle 30 prosenttia päivittäistä kalorimäärää.

 • Syö hedelmiä, vihanneksia, ja koko jyvä viljatuotteista, erityisesti ne korkeat C-vitamiinia ja beetakaroteenia. Kaikenikäisille henkilöille pitäisi kuluttaa 20-30 grammaa kuitua päivittäin.

 • Vältä ruokia ja juomia käsitellyllä sokeria, koska monet näistä tuotteet sisältävät tyhjiä kaloreita ja edistää painonnousua.

 • Vältä suolaa kovettunut ja savustettu elintarvikkeita kuten makkaroita, savustettua kalaa, kinkkua, pekonia, Bologna, ja hodareita. Nämä elintarvikkeet ovat korkea natriumpitoisuus, joka voi johtaa korkea verenpaine, vakava riski ikääntyminen naisia.

Liikunnan merkityksen vaihdevuosien jälkeen

Vaihdevuodet ohittaneilla naisilla kokevat usein painonnousu saattaa johtua laskussa estrogeenitaso. Nostamalla toiminnan tasolla auttaa välttämään tämän painonnousua. Liikunta on erityisen tärkeää, koska nainen ikäisille. Säännöllinen liikunta hyödyt sydän-ja luut, auttaa säätelemään paino, ja voi olla mieliala tehostajana, luoda parempi tunnetta hyvinvointia. Naiset, jotka ovat liikuntaa ovat todennäköisesti kärsivät sepelvaltimotauti, lihavuus, korkea verenpaine, diabetes, ja osteoporoosi. Istumista naiset voivat myös kärsiä kroonisesta selkäkipu, unettomuus, huono verenkierto, lihasheikkoutta, luumassan vähenemistä, ja masennus.

Aerobista toimintaa, kuten kävely, hölkkä, uinti, pyöräily ja tanssi auttaa estämään joitakin näistä ongelmista ja myös auttaa nostaa HDL -kolesterolin tasoa, kutsutaan yleisesti "hyvä" kolesteroli. Kantavissa harjoituksia, kuten kävely ja juoksu, sekä kohtalainen voimaharjoittelun, auttaa luun massa. Postmenopausaalisilla naisilla, kohtuullinen liikunta auttaa säilyttämään luun massa selkärangan ja estää murtumia.

Liikunta on myös mieliala-tuotteiden laadun parantaminen, koska hormonit, kutsutaan endorfiinien, joita vapautuu aivoissa. Mieliala-lahjakkuuteen laatua näiden endorfiinien voi kestää useita tunteja ja auttaa elimistöä stressiä.

Aina lääkärin kanssa ennen harjoitusohjelman, varsinkin jos olet ollut istumista. Lääkäri voi suositella asianmukaisia ​​liikunnan ohjelma sinulle.

Sex vaihdevuosien jälkeen

Seksuaalinen aktiivisuus voi pienentää joidenkin naisten aikana ja jälkeen vaihdevuosien. Oireita vaihdevuodet, kuten kuivempi sukupuolielinten kudosten ja alempi estrogeenitaso voi edesauttaa vähentynyt kiinnostus seksiin. Kuitenkin estrogeenin voiteet ja estrogeenitablettia voi palauttaa elastisuutta ja eritteiden sukuelinten alueella, ja liukoinen voiteluaineet voivat myös auttaa tekemään yhdyntää miellyttävämpää.

On tärkeää huomata, että naiset, jotka edelleen kokevat satunnaista kuukautisten aikana perimenopaussin täytyy jatkaa jonkinlaista syntyvyyden. Otettava yhteyttä lääkäriin, joka muodossa syntyvyyden säännöstely voi olla sinulle parhaiten.

Pysyä terveenä vaihdevuosien jälkeen

Seuraavat vihjeet auttavat tarjoamaan terveellisistä elämäntavoista vaihdevuosien jälkeen. Ota yhteyttä lääkäriin saadaksesi lisätietoja.

 • Jos harkitset hormonikorvaushoidon, päätöksen aloittaa olisi tehtävä vasta, kun sinä ja lääkäri ovat arvioineet riski-hyöty-suhde perustuu yksilöllisiin sairaushistoria.

 • Syö vähärasvainen, runsaskuituinen ruokavalio sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita. Vähentää kulutusta tyydyttyneitä rasvoja.

 • Älä tupakoi. Tupakointi on merkittävä riskitekijä sydänsairauksia.

 • Käyttää säännöllisesti. Jopa maltillinen liikunta, kuten kävely puoli tuntia kolme kertaa viikossa on hyödyllistä.

 • Ylläpitää terveellistä painoa.

 • Ottamaan lääkkeitä korkean verenpaineen tai vähentää kolesterolia, jos lääkärin määräyksen mukaisesti. Tämä auttaa minimoimaan riskiä sydänsairauksiin.

 • Vähennä stressiä elämässäsi kautta rentoutumista tekniikoita tai säännöllinen liikunta.