Nipala

Raudanpuute jälkeen mahalaukun ohitusleikkaus

Raudanpuute ja anemia ovat yleisiä jälkeen mahalaukun ohitusleikkaus tai muiden painonlasku kirurgia. Itse raudanpuute voi esiintyä yli puolet ihmisistä, jotka ovat tämän leikkauksen.

Se on sivuvaikutus, joka tapahtuu, koska muutokset leikkauksen aikana. Suurin osa raudan elintarvikkeita, kuten lihaa, palkokasveja, ja rauta-väkevöidyn jyvät imeytyy vatsan ja ensimmäinen osa ohutsuolesta. Mutta sen jälkeen mahalaukun ohitusleikkaus menettely, ruoka usein ohittaa tämä osa kehon ennen kivennäisaineita ja vitamiineja voi imeytyä. Tämä johtaa raudanpuute ja muita ravitsemuksen ongelmia.

Roux-en-Y mahalaukun ohitusleikkaus tai RGBY, on yleisin mahalaukun ohitusleikkaus. Tutkimusten mukaan olevan raudan määrää standardin monivitamiini (18 mg) ei ehkä riitä estämään anemia Jos sinulla on tällainen leikkaus.

Oireet

Rauta on monia tärkeitä tehtäviä elimistössä. On tärkeää terveyden hiukset, ihon ja kynnet. Se auttaa myös luomaan hemoglobiini, aineen sisällä punasoluja, joka kuljettaa happea koko kehoon. Kun olet aneeminen, koska raudanpuute, saatat huomata:

 • Energian puute

 • Heikkous

 • Päänsärky

 • Nopea syke

 • Hiustenlähtö

 • Hauras kynnet

 • Vaalea tai keltainen iho

 • Hengästyneisyys

 • Rintakipu

 • Strange jytinä korvissa

 • Himo jään tai savea, joka tunnetaan nimellä pagophagia

Diagnoosi

Lääkäri ottaa huomioon kaikki edellä mainituista oireista. Hän aikoo myös määrätä verikokeita selvittää, jos sinulla on raudan puute tai anemia. Sen alkuvaiheessa, raudanpuute alkaa käyttää jopa tallentaa rautaa elimistössä. Tämä voidaan nähdä testaamalla tasot ferritiini on proteiini, joka tallentaa rautaa elimistössä. Jos ferritiinitaso on alhainen, rauta on todennäköisesti pieni.

Jos raudanpuute on edennyt raudan puute anemia, täydellinen verenkuva näkyy joitakin ongelmia. Nämä ovat alhainen hemoglobiini, pienemmät numerot punasoluja, ja pienempiä punasolujen koko.

Hoito

Monet ihmiset voivat nostaa raudan pitoisuudet tekemällä joitakin muutoksia ruokavalioonsa. Jos raudanpuute liittyy mahalaukun ohitusleikkaus menettely, lääkäri todennäköisesti määrätä rautalääkitystä. Tämä ylimääräistä rautaa pitäisi tulla lääkärin määräyksellä, ei over-the-counter (OTC) täydentävät voit valita itse. Poikkeuksena on, jos lääkäri suosittelee tietyn OTC rauta tuote sinulle.

Jos olet teini poika tai tyttö tai hedelmällisessä iässä oleva nainen, sinun on ehkä kaksi multivitamins plus 50-100 mg alkuainerautaa joka päivä, että viimeaikaisten suuntaviivojen European Society for Aineenvaihdunta ja Laihdutusleikkaus (ASMBS). Järjestö myös suosittaa C-vitamiini täydentää muun muassa lisätä raudan määrää kehosi pystyy imemään. Lääkäri määrittelee oikean määrän rautaa sinulle.

Rauta täydentää voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Monet ihmiset ovat ummetus ja pahoinvointi, muun muassa ongelmia.

Joillekin ihmisille, lisäravinteet eivät riitä. He voivat tarvita rautaa kautta IV, verensiirtoja, tai jopa kirurgisia tarkistaminen ohitus nostaa määrän rautaa imeytyy.

Ehkäisy

Sinun pitäisi olla perusteellinen veren työstämisen ennen painonlasku kirurgia selvittää olemassa olevien vitamiinien tai kivennäisaineiden puutteita, kuten rauta, B12-vitamiinin ja folaatin. Tutkimukset viittaavat siihen, että hoitoon nämä puutteet ennen toimenpide parantaa lopputulosta ja elämänlaatu leikkauksen jälkeen.

Leikkauksen jälkeen, sinun tulee seurata tasoa rautaa ja muita ravinteita loppuelämän. Voit kehittää raudanpuute ja anemia vuosia ja jopa vuosikymmeniä jälkeen mahalaukun ohitusleikkaus. Mukaan suuntaviivoja ASMBS, lääkärisi pitäisi mitata seerumin rauta kuuden kuukauden kuluttua painonlasku kirurgia ja vähintään kerran vuodessa sen jälkeen, sekä täydellinen verenkuva.

Punainen liha, kana, kala, lehtivihreästä, palkokasvit, rauta-täydennettyjä viljan ja muiden rauta-täydennettyjä elintarvikkeita ovat kaikki hyviä lähteitä rautaa. Kiinni ruokavalio vähän maitotuotteita. Juominen yli 16-24 unssia maitoa päivässä voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon rautaa imevät. Mutta muista, että ruokavaliolla eivät ehkä yksin riitä estämään tai korjaamaan raudanpuute liittyvä mahalaukun ohitusleikkaus menettelyn. Työskennellä lääkärin löytää oikea rauta täydentää suunnitelma sinua varten.