Nipala

Ripuli

Mikä on ripuli?

Ripuli on kulkua löysä, vetiset ulosteet ja / tai ottaa suolen tavallista useammin. Ripuli on yleinen ruoansulatuskanavan oire monenlaisia ​​lievästä vakavia sairauksia, häiriöitä ja sairauksia.

Ripulia esiintyy kaikissa ikäryhmissä ja väestön. Riippuen aiheuttaa, ripuli voi olla lyhytaikaista (akuutti) ja häviävät suhteellisen nopeasti, kuten silloin, kun se tapahtuu virus suolistotulehdus. Ripuli voi myös olla jatkuva tai toistuva pidemmän ajan (krooninen), kuten esimerkiksi silloin, kun se tapahtuu tulehduksellinen suolistosairaus ja ärtyvän suolen oireyhtymä. Ripuli voi vaihdella lievästä ja itsestään rajoittuvia vakavia ja hengenvaarallisia.

Ripuli, joka liittyy verinen uloste, peräsuolen verenvuoto, veren oksentaminen, huimaus, pyörtyminen, tai vaikea kipu voi olla oire vakava, mahdollisesti henkeä uhkaava sairaus. Soita 911, jos sinä tai joku olet kanssa, ovat esillä jokin näitä oireita. Jos ripuli jatkuu yli viisi päivää tai muutoin aiheuttaa sinulle huolta, ota lääkäri keskustella oireesi.

Oire

Mitä muita oireita voi esiintyä ripulia?

Ripuli voi liittyä muita oireita, riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Oireet usein vaikuttavat ruoansulatuskanavan mutta se voi vaikuttaa myös muihin kehon järjestelmiä.... Lue lisää ripulioireita

SYYT

Mikä aiheuttaa ripulia?

Ripulia esiintyy, kun nestettä otat suun tai nestettä tuotetaan ruoansulatuskanavaan, ei ole kunnolla imeytynyt. Normaalisti suolet imeä liikaa vettä ruoan ruoansulatukseen. Kun ruoka liikkuu liian nopeasti, suolisto voi imeä vettä, jolloin löysät ulosteet. Ripuli voi ilmetä myös, kun liiallinen veden siirtyy suolen kehosta.... Lue lisää ripulin syitä

Lisää artikkeleita