Nipala

Satiaiset

Mitä ovat Satiaiset?

Satiaiset ovat pieniä, loistaudit hyönteisiä, jotka asuvat tyypillisesti häpyluun alueella tai muita kehon alueille, jotka ovat karkea karva, kuten kainalon parta, kulmakarvat tai silmäripset. Heillä on kolme muotoa: nits, jotka ovat munia, nymfit, jotka ovat kehittymättömät täitä, ja aikuisille. Tieteellinen nimi Satiaiset on Phthirus pubis, mutta ne ovat usein nimitystä "rapuja" niiden suuren etujalat muistuttavia rapu kynnet.

Vaikka Satiaiset voi levitä läheiset henkilöt vaatteiden läpi, pyyhkeet ja lakanat, ne ovat yleisimmin leviää sukupuoliyhteydessä. Nymfit ja aikuiset täytyy ruokkia ihmisen verta ja eivät selviä yli päivän tai kaksi ilman pääsy siihen. Eläimet eivät kanna tai levitä Satiaiset.

Kutina on yleisin oire Satiaiset, vaikka se ei välttämättä käynnisty kahdesta neljään viikon kuluttua altistuksesta. Nits voidaan nähdä pieni harmahtavan valkoiset soikea munat kiinni hiukset. Aikuinen täitä voidaan nähdä indeksoinnin kautta hiukset. Useita pieniä rupia voi olla läsnä naarmuuntumiselta.

Over-the-counter jäiden tappaminen lääkkeitä on saatavilla ja ovat riittävän usein hoitoon Satiaiset. Jos nämä eivät onnistu, reseptilääkkeet voidaan käyttää. Hoidon jälkeen kaikki jäljellä kamman tulee poistaa kynsillä tai tiuha kampa. Myös kaikki vaatteet, pyyhkeet ja lakanat pestään ja kuivataan kuumalla asetuksia, kuiva puhdistettava tai muoviin kaksi viikkoa.

Jos over-the-counter lääkkeet eivät ole onnistunut hoidettaessa Satiaiset tai jos sinulla on oireita Satiaiset mutta eivät näe mitään kamman tai konttaa täitä, hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon. Koska täit-tappamisen lääkkeitä ei tule käyttää lähellä silmiä, jos sinulla on täitä silmäripset, että et voi poistaa, sinun pitäisi myös viipymättä haettava lääkinnällistä hoitoa. Tämä pätee myös, jos sinulla on haavoja, jotka tuottavat mätä tai eivät parane. Riippumatta hoidon onnistumista, jos sinulla on Satiaiset, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja arvioitava mistään sukupuolitautitartunta jotka ovat saattaneet levitä samaan aikaan kuin Satiaiset.

Oire

Mitkä ovat oireet Satiaiset?

Kutina on yleisin oire Satiaiset tartuntoja. Koska kutina johtaa usein raapimista, useita pieniä rupia voi myös olla läsnä. Kamman tai konttaa täit voivat olla näkyvissä.... Lue lisää Satiaiset oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa Satiaiset?

Satiaiset ovat pieniä hyönteisiä, jotka voidaan sukupuoliteitse. Vaikka ne voivat elää vain päivän tai kaksi pois ihmiskehon, ne voidaan satunnaisesti leviävät vaatteita, pyyhkeitä tai liinavaatteita.... Lue lisää Satiaiset syitä

HOIDOT

Miten Satiaiset hoidetaan?

Over-the-counter tai reseptillä lääkkeitä voidaan käyttää hoitoon Satiaiset. Nämä hoidot tyypillisesti tulevat muodossa voiteet, nesteiden, shampoot tai vaahdot. On tärkeää lukea ja seurata ohjeita huolellisesti onnistuneesti eroon itse täit.... Lue lisää Satiaiset hoitoja

Lisää artikkeleita

Suosituin

Sinun terveytesi

Sinun terveytesi

Ihmiset, jotka ovat aktiivisesti mukana niiden sairaanhoidon ovat terveempiä ja elävät pidempään.