Nipala

Selkäkipu

Mikä on selkäkipu?

Selkäkipu on kaikenlaista kipua tai epämukavuutta koko posterior (takaisin) osa teidän runko, lantio läpi kaulan. (Kuitenkin useimmat ihmiset, jotka ovat kipua heidän kaulansa ympärillä olisi kuvata sitä niskakipu, ei selkäkipuja.) Selkäkipu on hyvin yleinen ongelma Euroopassa, toinen vain päänsärky, mukaan National Institute of neurologiset häiriöt ja Stroke.

Selkäkipu voi kestää hetken tai se voi olla krooninen, joka on määritelty kestää yli kolme kuukautta. Selkäkipu voidaan kuvata tylsää, ärsyttävää särkee tai terävä, akuutti kipu. Jotkut kipu voi olla niin äärimmäistä, että aiheuttaa voit maata sängyssä kykenemättä liikkumaan. Akuutti selkäkipu usein häviää perus omahoidon toimenpiteitä muutamassa viikossa, mutta se voi säilyä ja aiheuttaa enemmän vakavia ongelmia ajan mittaan.

Takaisin koostuu selkärangan (selkäranka), selkäydin, hermot, levyjä, lihasten, nivelsiteiden ja jänteiden. Mikä tahansa rakenteiden takaisin voi tulla ärtynyt tai tulehtunut vastauksena erilaisia ​​lieviä tai vakavia sairauksia. Selkäkipu on monia eri syitä, kuten urheiluvammojen, huono ryhti, niveltulehdus, lihasten rasitusta tai trauma kärsi auto-onnettomuudessa. Alkuperä ja syy krooninen selkäkipu on vaikeampi diagnosoida ja hoitaa.

Selkäkipu voidaan paikallistaa tiettyyn alueeseen, kuten alaselän kipu, tai se voi kattaa yleisempi osa takaisin. Lisäksi paikallista kipua kaikkialla takaisin voi säteillä, tai levitä, muihin kehon osiin. Myös päinvastaisesta on; kipu jossain muualla elimistössä voi säteillä selkään.

Selkäkipu liittyy muita oireita, kuten menetys virtsarakon tai suolen valvontaa ja tunnottomuutta raajoissa (käsissä tai jaloissa), on vakava sairaus ja niitä pitäisi arvioida mahdollisimman pian tai ensihoidon asetus. Lisäksi, jos kipu on äärimmäinen, pysyviä tai aiheuttaa sinulle huolta, ota lääkäri.

Oire

Mitä oireita voi esiintyä selkäkipu?

Selkäkipu voi esiintyä muita oireita riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Esimerkiksi, jos selkä kipu johtuu niveltulehdus, saatat kokea kipua muualla elimistössä. Selkäkipu johtuu puristuksiin hermo voi jopa johtaa virtsarakon hallinnan väheneminen. Selkäkipu on usein yleisin oire fibromyalgia, joka on ominaista myös väsymystä ja unihäiriöitä. Erilaisia ​​oireita, jotka voidaan liittää selkäkipu ovat:... Lue lisää selkäkipu oireita

SYYT

Mikä aiheuttaa selkäkipuja?

Ymmärtäminen osia, jotka muodostavat selkää ja miten se toimii voi auttaa sinua ymmärtämään, miksi sinulla on selkäkipuja. Selkää koostuu luinen rakenteita kutsutaan nikamien että surround ja suojella selkäydin. Selkäytimen ajaa hermojuurten aivoista, joka lähettää ja vastaanottaa viestejä ja muualle elimistöön. Välillä selkäranka ovat kuohkea pusseja ruston, kutsutaan levyjä, jotka toimivat tyyny ja tarjoavat liikerataa taakse. Lihasten, nivelsiteiden ja jänteiden tarjota lisätukea.... Lue lisää selkäkipu syitä

Lisää artikkeleita